Jump to content

Web/Light/Visual Novel Tavsiye/Tartışma Bölümü


Shiba Tatsuya

Önerilen İletiler

Chapter 13(Kaçış Yolu):

 

Chapter 13(Kaçış Yolu):
 
“Lanet olsun, hiçbir şey yok…”
Ayıyı öldürüp güçlenmesinin üzerinden 3 gün geçmiştir. Hajime üst katlara gidiş yolu arayarak katın %80’ini dolaşmıştır ama sadece alt katlara giden merdivenler vardır.
Synergy’yi kullanarak kendi yolunu yapmayı denemiştir ama kat zemin ve tavanlarında bir çeşit bariyer büyüyü engellemektedir. Kadim zamanlardan kalma “Orcus Zindanı” gizemlerle doludur.
Hajime, üst katlara çıkış olmadığından alt katlara inmeye karar vermiştir.
“… Çıkmaz sokak mı? Her yeri aradım. Acaba ne oldu.”
Hajime merdivenleri kullanarak alt kata inmeye başlar. Vardığında katın zifiri karanlık olduğunu fark eder. Bu katta Yeşil Işık Taşları yoktur.
(Ha! Hadi gelin! Yoluma çıkan her şeyi öldürüp yiyeceğim.)
Hajime, korkusuzca gülerek kata tereddüt etmeden girer.
Bir süre gözlerinin alışması için beklese de bir fark olmaz. Bu katta ışık kaynağının canavarları çekme ihtimali olsa da hiç görememesinden iyi olacağından Yeşil Işık Taşından yaptığı lambayı sol koltuk altına alır.
Dikkatlice yürürken sol tarafında garip bir şey hisseder. Lambayı doğrulttuğunda duvara yapışmış yaklaşık 2 metrelik gri bir kertenkele görür. Işık dikkatini çekince altın rengi gözlerini Hajime’ye diker.
“Tsu!?”
Sol kolundan garip sesler gelmeye başladığında kolunun (kalan kısmı) taşlaşmaya başladığını fark eder. Taşlaşma Yeşil Işık Taşını dönüştürüp paramparça eder. Işık kaynağı kaybolunca kat yine karanlığa gömülmüştür.
Taşlaşma omzuna ulaştığında, Hajime hemen iblis kürkünden yaptığı çantasından İlahi Su alır. Düşündüğü gibi bu su taşlaşmayı da iyileştirip kolunu eski haline getirmiştir.
Kertenkelenin olduğu yere bir flaş bombası atar. Yeni bakış kendini bulmadan [Flicker]ı kullanarak oradan ayrıldığında arkasında olan taşın renk değiştirip parçalandığını görür. “Taşlaştıran Kötü Gözler”, RPG oyunlarında çıkan basilisklere benziyordur.
Bang! Flaş bombasının patlamasıyla her yer ışıkla kaplanır.
“Ku-ua!”
Karanlığa alışan iblis ilk defa bu kadar ışığı görüyordur ve paniklemiştir. Bu anı kaçırmayan Hajime, Donner ile kertenkelenin kafasına ateş eder. Kafası parçalandıktan sonra arkasındaki taşların yanma sesi duyulur. Elektromanyetik güçle hızlandırıldığından yüksek sıcaklıklar oluşur. Şu anda sadece Tauru Cevheri buna dayanabiliyordur.
Hajime dikkatle eti ayırıp yoluna devam eder. Bu kadar az görebildiği bir alanda yemek istemiyordur. Saatlerce merdivenleri aramış ama bulamamıştır. Bu sürede birçok iblis öldürüp yeni cevherler toplamıştır. Böyle devam edemeyeceğinden uygun bir yere Synergy’yi kullanarak sığınağını kurar. Zorlanmadan yaşayacağı alanı oluşturunca, Tanrının Kristalini duvardaki deliğe yerleştirip sızan suyu biriktirmeye devam eder.
Hajime, taşa “İksir Taşı”, sızan suya da “İksir” adını vermiştir.
“İyi, hadi yemek yiyelim.”
Hajime topladığı iblis etlerini elektrikle kızartır. Bugün menüde bir kertenkele, tüylerini mermi gibi fırlatabilen bir baykuş ve 6 ayaklı bir kedi vardır.
“Itadakimasu.”
Acı çekmeye başladığına göre bu iblisler ayıdan daha güçlüydü. İksiri içerek acıyı umursamadan yemeye devam eder.
“Chomp, Fuu-. Gochisousama. Evet şimdi, Durum…”
 
İsim:             Nagumo Hajime        Yaş:          17
Cinsiyet:      Erkek                        Seviye:      23
Sınıf:             Transmutation Artist (Synergist)
Güç:              450                         Sağlık:               550
Bağışıklık:    350                         Çeviklik:            550
Büyü:            500                         Büyü Direnci:   500
Yetenekler: 
-Transmutation
   -Mineral Appraisal(Mineral Değerlendirme)
   -Hassas Transmutation
   -Mineral Enquiry(Mineral Araştırma(?))
   -Mineral Ayyıştırma
   -Mineral Birleştirme
-Büyü Manipülasyonu
-Demir Mide
-Lightning Clad(Elektrik Örtü(?))
-Kutsal Adım
   -Hava Yürüyüşü
   -Flicker(Anlık hareket; Durduğu yerden patlama gibi hareketle bir anda başka yerde belirme)
-Hava Pençeleri
-Gece Görüşü
-Algılama(Perception)
-Taşlaşma Bağışıklığı
-Dili Anlama
 
 
Hajime [Gece Görüşü] sayesinde etrafı daha net görebildiğini fark eder. Ama kertenkeleden asıl taşlaştırma yeteneği yerine sadece bağışıklığı kazanabildiğinden hayal kırıklığına uğramıştır.
Hajime mühimmatını yenilemek için Synergy’yi kullanmaya başlar. Mermi yapmak için çok hassas değişimler gerekiyordur. Sadece bir mermi 30 dakika gerektirmiştir ve bu bile iyidir.
Gücü muazzam olsa da uzun hazırlık gerektiriyordur. Ama hazırlık süresince dönüştürme yeteneğini geliştirebildiğinden Hajime bundan memnundur. Sürekli mermi yapması sayesinde taşlardaki kirliliği kolayca ayırabiliyordur. Cevherleri birleştirip ayrıştırma kolaylaşmıştır. Şu anda Hajime’nin Synergy’de tek rakibi Krallığın baş zanaatkarıdır.
Hajime [Gece Görüşü] sayesinde artık bu katta rahatlıkla görebiliyordur. Ayrıca [Algılama] yeteneği sayesinde 10 metre yanına gelen her varlığı sezebildiğinden arayışı hızlanmıştır.
Merdivenleri bulduğunda tereddütsüz aşağıya iner.
Bu katın zemini yapışkan çamurla kaplıdır. Bunu sevmediğinden [Hava Yürüyüşü] ile arayışına devam eder. Hajime etrafındaki mineralleri [Mineral Algılama] yeteneğiyle inceleyerek ilerlerken bir tanesi dikkatini çeker. (*Mineral Algılama yeteneği durum çubuğuna yazılmamış. Büyük ihtimalle Mineral Enquiry(Mineral Araştırma) yazılması gerektiği yerde yanlış yazılmış)
 
Fulham Cevheri:
Siyah, parlak cevher. Eridiğinde katran gibi olur. Erime noktası 50°C’dir. Katran formunda yanma noktası 100°C’dir. Yanmadan oluşan sıcaklık 3000°C’yi bulabilir. Yanma süresi katran miktarına bağlıdır.
 
“… Olamaz.”
Hajime ayağının altındaki katran benzeri şeyi koklar. Tüm katı kaplayan çamur benzeri madde bu cevherdir.
“S-Silahımı kullanamam…”
Silahının 100°C’yi geçebilecek sıcaklık oluşturabileceğini düşünmese de tüm katı kaplayacak 3000°C’lik bir yangın başlatma ihtimalini istemez. İksirle bile hayatta kalması kesin değildir.
“Railgun(Elektromanyetik Güçle ateşleme) ya da [Elektrik Örtü]yü kullanamam.”
Donner güçlü bir silahtı. Elektromanyetik gücü kullanmasa da onunla üst kattaki Traum Askererini(İskeletler) dağıtabilirdi, belki Behemoth’a bile zarar verebilirdi ama bu handikaplı Donner buradaki iblislerle başa çıkabilecek miydi?
“Sorun yok, Bu ne yapacağımı değiştirmez. Sadece öldür ve ye.”
Hajime “railgun” ve “Elektrik Örtü” yü mühürleyerek yola devam eder.
Bir yol ayrımında duvarlara incelemek için yaklaşır.
O anda,
Clash!
“Tsu!?”
Köpekbalığı benzeri bir iblis katrandan çıkarak saldırır, Hajime ısırılmaya ramak kala kurtulur.
(“Algılama” fark edemedi!)
Şimdiye kadar sürekli kullandığı, 10 metre içindeki her şeyi direk fark etmesini sağlayan yetenek bunu algılayamamıştı.
İblis katrana yeniden daldığında Hajime onu hissedemediğini anlar.
(Lanet! Gerçekten hissedemiyorum!)
Hajime [Hava Yürüyüşü] ile yükselir. İblis yine atlar.
“Beni küçümseme!”
Havada Donner’i normal olarak ateşler, mermi iblisin sırtına çarpar ama,
“Lanet olsun! Böyle mi olacak?”
Mermi iblise lastik gibi gelmiştir. Merminin direk çarptığı yerdeki biraz zedelenme hariç hasar yoktur. İblisin derisinin hasarı yayma yeteneği var gibi görünüyordur.
“Gu!”
İblis yeniden katrana dalar ve sonra Hajime’nin hareket ettiği yöne fırlar. Hajime direk çarpmadan kurtulsa da katrana düşer. Tüm vücudu katrana bulanık halde yeniden havaya çıkar. İblis Hajime’nin kalktığı yerde çenesini kapatmıştır bile. Hajime köşeye sıkışmış olsa da hala gülüyordur.
“Hadi gel!”
Sürekli [Hava Yürüyüşü]nü kullanarak etrafı izler. Dönüştürmeyi kullanırken gelişen konsantrasyonunu sonuna kadar kullanıyordur. [Algılama] işe yaramasa da önemli değildir, en başta bu güce sahip değildir çünkü. İblis çıktığında onu görmesi yeterli olur.
Hajime havada zıplarken yanlış bir adım atar. Bu şansı kaçırmak istemeyen iblis direk Hajime’nin zayıf noktasına atılır.
“Basitlik kolaylaştırır.”
Hajime hemen bozulan dengesini düzeltip Donneri ateşler. Parçalanan iblis katrana düşer.
Hajime bu açığı iblisi çekmek için bilerek göstermiştir ve Donner’i normal olarak ateşlememiştir. Ayıdan kazandığı büyü, [Hava Pençeleri] ile birleştirdiği Donner iblisin kafasını parçalara ayırmıştır. Ayınınki gibi 3 pençe oluşturamasa bile keskinliği dünyanın en ünlü kılıçlarından üstündür.
“Peki, neden onu hissedemediğimi kontrol edelim.”
Eti ayıkladıktan sonra merdivenleri bulana kadar yoluna devam eder.
 

 

Edit: Diğer bölüm yarın misafir durumuna göre gelmeyebilir  :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 279
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forumumuzda Web Novel ve Light Novellar için bölüm bulunmadığından genel tartışma/tavsiyeler için bu konuyu açıyorum. En başta WN ve LN’nin ne olduğuna gelirsek:   Light Novel: Japonların yaptığı res

Arifureta'nın ilk 6 bölümünün özeti:     En heyecanlı yerinde bıraktım  :P acaba devamında ne olacak? Yakında... En önemli kısımları özet yerine tam çeviri yapmaya çalıştım ama aynı duyguyu verir m

Chapter 11 hazır.  

sırf chapter 14 ıcın her gun  20 kere acıp bakıyorum cabuk getır asfasdfasgasdasd neyse bosver dedıgımı saka anlamıyla ha ama ınternetsız yere gıttıysen bır yazıcıya ıngılızcesını cıkartıp ınsan altınada turkcesını yazmak ıcın ugrasır gelıncede dırek atar kurtulurdun :D asfasdas gercı benım gıbı dana etı kesıp kemikleri ayırdıysan butun gun yapamazsın :/ 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

valla gercegı soleyeyımmı sana bvılmıorum ama tate nın mangası cıkmasaydı ln sı oldugu bılınıp cevrılmıcekdı zaten ılk bolumu okudum aradım baka tsukide hıcbır cevırısı yok hepsı kırmızıydı bu populer oldukdan sonra mangada ln cevırısı basladı yanı yenı yenı bılınen bır serı . bu yuzden dusunuyorumkı tatenın anıme cıkması ıcın bi en az 2 sene lazım 2 sene sonra buralar değerlenecek !!!

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.