Jump to content

Archeage


Morgion

Önerilen İletiler

Üniversite sınavına oyun oynayarak hazırlanan biri olarak oyunu tanıtayım bari dedim.
 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KppVuoN7p6E

Oyunun sağlam bir hikayesi var. Oynadığım online oyunlarda hikayesini nadir okuduğum oyunlardan;
http://forum.archeagetr.com/showthread.php?tid=2038
Zaman ayırıp oynayacaklara okumasını öneririm. Oynarken bazı şeyleri daha iyi kavramayı sağlıyor. Mesela nuiye büyük bir saygı var, insanları kurtaran 12 meleğin en güçlüsü, ayrıca kötü tanrı nuinin gücüne sahip olan iyi bir melek. Kendini insanlar için ceheneme hapsediyor.

Seçilebilir 4 ırk var. Irklar batı tipi insan elf ve asyalı kedi olarak ayrılıyor. 30 levelden sonra birbiri ile savaş içinde oluyor ırklar. Karşı harita 50 levelden sonra guildlerin kale kurup savaşması amaçlı kurulmuş yerler. Harita olarak kuzey tarafı daha yeşilik açık ve ferah. Doğu ise 26 levelerde gördüğüm o japon tapınakları dışında hafif çölümsü veya tepelik yerlerden oluşmakta.(Her yer çöl değil öyle yine açık alanlar ama daha kurak alanlar var.) Pirinç tarlalarına rast gelmeniz mümkün. Doğunun şehirlerinde cami benzeri yapılar ve askerleri kafa kesen tiplere benziyor. Batı ise klasik orta çağ toprakları, askerler bildiğin asker


Oyun da level almak sıkıcı peşin peşin söyleyeyim, ben bir arkadaşla beraber görevleri yapıyorum ancak öyle dayanılır oluyor. Grind çok fazla ve görevler bitince daha fazla o görevi yapabilirsiniz. Mesela 12 tane yaratık kestiniz 6 tane daha kes görev ödülü artıyor exp de tabi. Genelikle bu fazlalığı yaparım, yapmanızı da öneririm. Zaten 30 levelden sonra ortak map olduğundan barış yoksa görev imkansız hale geliyor.



Oyun asıl son level olunca veya patron alınca başlıyor. Güzel ev yerleri kapılmış, haritalar çok fazla olduğundan ev yeri bulursunuz ama iyi bir yer beklemeyin. Patron yoksa ev yapamıyorsunuz ama oyun içi patron parası hal olur. Oyunun ticareti gelir götürle oluyor. Normal binek yerine eşek edinmelisiniz. Sırtınıza yük alıcaksınız eşekle hızlanıyorsunuz diğer binekler yürümenizden daha yavaş hale getiriyor sizi. Bu yükleri zeplinlerin kalkış saatine denk getirip hava yoluyla. Veya oradan geçen araçlarla. Ben kalabalığım kendime güveniyorum diyorsanızda hız botu yapıp, karşı adaya götürüp daha yüksek para kazanabilirsiniz. Karşı ada güvensiz tabi malı çalıp bedava para kazanmak isteyenler olacak. Ve baya bir deniz yolu kat ediceksiniz.(Denizler büyük haritada hazine avcılığı gibi olaylarla da girişebilirisiniz.)


Ben şehir içi zeplinle yapın ticaretinizi derim. Yada kyprosa serverında vindictive giuldi var katılın 20 gemiyle gidersiniz karşı haritaya.(Tabi bunun için levele sete gemiye patrona aileye ihtiyacınız var)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KppVuoN7p6E

 

Şurdan ilerlete ilerleye ticaret sistemini öğrenebilirsiniz.

Oyunda guilden çok aile önemli. 8 kişi sınırı var yanılmıyorsam. Kurduğunuz aile evinizde tarıma denizde ki işlerinize(balıkçılık,hazine avcılığı mal götürme) Yapıcağınız keşiflere kadar beraber yaparsınız.


Oyunda patronsuz da ticaret yaparsınız açık artırma ile götüreceğiniz malı satın alır daha az karla gelir götür yaparsınız. Ki ben şu anö yle yapıyorum yaza kadar ciddi oynayamayacağım. 2. dönem büyük ihtimal hiç oynayamayacağım. Hafif bir giriş yaparak forum ahalisine oyunu tanıtayım dedim. Oyun uzun ömürlü level atlama dışında derdi olmayan. Paranız olunca araba traktör gibi olaylara bile girişebileceğiniz. Hayvancılık tarımın büyük önem gösterdiği. Ticaretin değişik olduğu bir oyun. En büyük bosta okyanustaki kraken daha kesilmez o yüzden dikkat edin 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.