Cold Dewil 722 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Japonlar tarihe aslında çok düşkün insanlar.Çoğu anime serisinde tarihi kişilikleri ön plana çıkarmakta uğraşıyorlar.Oda Nobunagalar,Hideyoshiler,Dünya tarihinden Sezarlar,Leonardo Da Vinciler görmek mümkün.Çoğu zamanda bu tanıttıkları tarihi kişilerin kişiliklerini allayıp pulluyorlar.Ne bileyim Tsundere kadın kişiliğinde bir Oda Nobunaga veya aptal takma adlı Oda Nobunaga yada Maymunla özleşleştirilmiş Hideyoshi falan filan...Sağolsun Japonlar bu konuda saygılı oldukları kadar izleyiciye uygun komik yapabilecek hazımda insanlar. Sizce bizden Türk Tarihinden yada şimdiki ünlü kişilerden hangileri animelere uydurulabilir ? Mesela Atatürk'ün anlatıldığı bir tarihi anime...Yada daha dobra olarak Sultan Süleymanın olduğu bir savaş ve harem animesi :ph34r:Türk lisesinde geçen bir anime falan ^_^ Gerçi bizim okul çatıları yada klüb denilen aktivitelerimiz yok ama 2 gencin "Çıkışa gel" tarz şeyler söylediği bu şekilde ekşını sağladığımız bir seri olabilir :DAjda Pekkanın Mechaya binerek uzayda gençlik iksirini araması vs vs... PS: Aşırı ağır olmayacak düşünceler, açık fikirli kişiler bekliyorum... ^_^ PS 2 : Admin'e sormuştum benzer konu yok herhalde :huh: eniyi arkadaşım Pelin abla, DHspark, Megane-san and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Hatsune Miku 110 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Ouu çok yaratıcı!Ajda Pekkan olayını sevdim :DAncak aklıma şu anda bir fikir gelmiyor QwQ °•°NekoAiri°•° and Cold Dewil 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Milli Midilli 101 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Bence Türk halkınının misafirperverliğini de vurgulayan ("Bi kase kısır yapayım da bizim kız yeni gelen Adnan Beylere götürsün" gibi :/ ) bir shoujo animesi ya da Kurtuluş Savaşı dönemlerini anlatan bir anime çok güzel olurdu :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
DenizJS 56 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Bülent Ersoyun Erkeklikten Kadınlığa Geçişi İle İlgili Bir Anime Yapıldığını Düşünsenize (Düşünmez Olaydım) :bird-onion-head-emoticon: :bad-atmosphere-onion-head-emoti :depressed2-onion-head-emoticon: jans09, °•°NekoAiri°•°, Cold Dewil and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
HoodeD 42 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Çanakkale Savaşını kanlı ve psikopatça bir şekilde anlatacak bir anime istiyorum.O kahramanlıkları iliklerimizde hissedeceğimiz... Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Siesta 73 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Türk gençliğini anlatacak, karakterleri gördüğümüz zaman "aha aynı ben" diyebileceğimiz bir hayattan kesitler/komedi güzel olabilirdi aslında :D Megane-san 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
DHspark 510 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 çıkışta gel tarzı böyle okul önüne kız tavlamaya gelen işsiz güçsüz rahatsız edici topluluktan süper bir çete animesi çıkar böyle çeteler, özel üyeleri, güçleri, dövüşleri falan :D ben lise çağımdayken böyle armutlar çok vardı ortada hala vardır gerçi :DBir de şu toriko varya gurme animesi işte onun kralı Türkiye de yapılır yemek kültürü bu ülke kadar gelişmiş çok az ülke var. Japon kardeşlerim gece gündüz balık yiyorlar gurme animesi yapıyorlar ya abi bırakın bunları gidin suşinizi yiyin, adanadan baklavadan iskenderden bihaber insanlarsınız <_< Megane-san and Cold Dewil 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
celinegirls 7 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Aynısını ben de düşünmüştüm. Örneğin Hakuouki diye animesi de yapılan bir otome oyunu vardı. Shinsengumi dönemindeki Hijikata, Toshizou Okita, Souji gibi tarihi karakterler sevgiliniz oluyor ve aşk yaşıyorsunuz ya da bu yaz çıkan Bakumatsu Rock animesinde de gene aynı tarihi kişilikler rock yıldızı. (O da bir müzik oyunundan uyarlamaydı.) Keza Gintamada da aynı şekilde. Bence Türkiye'de Atatürk, Kazım Karabekir, İnönü vb. tarihi kişilikleri bu konuma soksalar bizim halk kriz çıkarır, dalga mı geçiyorsunuz varlıklarıyla falan derdi ama ben böyle düşünmüyorum. Japonlar tarihi kişiliklerini çok iyi yaptıkları bir alanla birleştirerek anıyor ve yeni nesillere de geçmişlerini aktarıyor. Bence bu çok güzel bir şey. Keşke ülkemiz de bu alanlarda gelişip böyle çalışmalar yapsa. Nobunaga Concerto da çok iyi bir anime bu arada Oda Nobunaga'yı anlatan. Mutlaka izleyin. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Credal 4 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Abdülhamid Han dönemi Osmanoğulları...Süper olurdu... Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
°•°NekoAiri°•° 124 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Bülent Ersoyun Erkeklikten Kadınlığa Geçişi İle İlgili Bir Anime Yapıldığını Düşünsenize (Düşünmez Olaydım) :bird-onion-head-emoticon: :bad-atmosphere-onion-head-emoti :depressed2-onion-head-emoticon::D evet :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts