Jump to content

Armin’in Seiyuusundan Cevap Geldi


FuneraireS

Önerilen İletiler

Kız mı Erkek mi Olduğu Tartışılan Armin’in Seiyuusundan Cevap Geldi

 

 

 

Animelerde erkek karakterlerin; özellikle de küçük yaştaki ya da ergenliğe yeni adım atmış erkeklerin kadın seiyuular tarafından seslendirilmesi sık rastlanan bir durumdur. Paku Romi (FMA – Edward Elric / Bleach – Tōshirō Hitsugaya), Maya Suzukaze (Rurouni Kenshin – Himura Kenshin), Junko Takeuchi (Naruto – Uzumaki Naruto), Tanaka Mayumi (One Piece – Monkey D. Luffy) gibi isimler için erkek karakterleri seslendiren kadın seiyuulardan en tanınmışlarıdır diyebiliriz. Marina Inoue de Shingeki no Kyojin animesinde Armin Arlert’i seslendirmişti ve biz onu da yukarıda bahsettiğim gruba dahil ederek erkek bir karakteri seslendirdiğini düşünmüştük. Ancak geçen sefer de bahsettiğimiz üzere Bessatsu Shonen Magazine’de yapılan “soru-cevap” bölümünde bir hayranın sorduğu “Mikasa, 104. Acemi Birliği’nde hangi kadın karakterle daha yakın?” sorusuna verdiği “Armin” cevabıyla Shingeki no Kyojin mangakası Hajime Isayama kafalarda pek çok soru işareti bırakmıştı.

 

shingeki-no-kyojin.jpg

 

Bu cevap, acaba Marina Inoue gerçekten kendi cinsiyetindeki bir karakteri mi seslendiriyordu, her şey planlanmış mıydı? Yoksa amaç hayranları ters köşeye yatırmak mıydı? gibi bir sürü soruyla özellikle serinin hayranlarının aklını kurcalar olmuştu. O günden bu güne konuyla alakalı tartışmalar süredursun; tahminler yürütüledursun; bu durum Twitter’da Japonya’nın ünlü aktrislerinden Rika Adachi ile Full Moon O Sagashite’nin mangakası Arina Tanemura’nın da gündemine oturmuş gibi görünüyor. Aktris Rika Adachi bu duruma çok güldüğünü belirterek; bunun şaka mı yoksa gerçek mi olduğuyla alakalı herhangi bir fikri olmadığını söyleyerek bu tartışmaya katıldı. Arina Tanemura ise eğer Armin’in kız oluşu, Bessatsu Shonen Magazine tarafından onaylanırsa, artık Armin’e “Armin-chan” olarak hitap edilmesi gerektiğini şakacı bir üslupla dile getirdi ve tabii hemen ardından şaka yaptığını da belirtti.

 

shingeki-no-kyojin.gif

 

Ünlü isimlerin de tartışmaya katılmasıyla Isayama’nın durumu aydınlatacak bir açıklama yapmasını bekleyenler bunun yerine; mangakanın “Mikasa’nın çevresindekiler arasından Armin, biraz daha belirsiz (cinsiyeti) görünüyor” sözleriyle karşılaştılar. Kendisine trollükte seviye atlatan bu yorumuyla mangaka, tartışmaları alevlendirmek istiyormuşa benziyor.

 

shingeki-no-kyojin.gif

 

Bu noktada Armin’e destek olacak birileri yok mu derken; sevgili Marina Inoue karakterine sahip çıktı ve Twitter’da açık bir şekilde “Armin erkek!!” diyerek bu tartışmaya kendince bir son verdi. Isayama tartışmayı yeniden hortlatmazsa şimdilik durum bu arkadaşlar.

Alıntı: AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kız çıkma durumu olmaz ya oha seri de ki kimse mi anlamadı armının kız olduğunu allah aşkına ya :D öyle bir şey olursa ciddi anlamda soğurum seriden.

 

Bazı erkekler hem görünüşleriyle hem de sesleriyle kıza benzeyebildiği için kimse takmamıştır belki :D Bence mangaka sadece trollük yapıyor ya :D Ben olsam ben de yapardım, eğlenceli olur  :P  Neyse gender bender çıkmasın da :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.