Jump to content

Hangisi?


Mileydi

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

Neden konu başlığı bulmakta bu kadar sıkıntı yaşıyorum ben  :blink: 

 

Animeler de sıkça rastladığımız bir konu, kurtarılması gereken insanlar ve ölmesi gerekenler.

 

Örneğin; kötü adam(lar)  dünyayı tehdit ediyor ama onları engellemek için savaşan kahramanlarımız bir karar vermek zorunda atıyorum bin kişi ölecek ama tüm insanlık kurtarılacak yada en iyi arkadaşını öldüreceksin sonucun da dünyayı kurtaracaksın (aslında kurtarılan dünya değil yine insanlar neyse  :ph34r: ) gibi ve nedense hayır kimse ölmeden herkesi kurtaracağım mantığı ile hareket eden baş karakterler  :mellow: 

 

Konumuz şu, siz neyi seçerdiniz tabi bu kadar ağır şartlarımız yok, genel olarak gündelik hayatımızdan yola çıkarak toplu taşıma araçlarında oturduğunuzda birilerine yer verir misiniz? Yada sıraya kaynar mısınız? Hatta örneği de konuya dahil edelim ve şöyle diyelim;

 

Ne kadar bencil veya ne kadar fedakarsınız, iyi niyetinizin sınırı nedir? Bunlardan bana ne, ben kendime bakarım mı? Dursana kardeşim sıra var diyenlerden mi? Yoksa daha başka seçenekler bulanlardan mı?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir The Utopian

Bencil miyim, yoksa fedakar mı? Hmm... Bencilin tekiyim galiba. Kesinlikle her koşulda kendimi düşünürüm. Örneğin -en güzel örneğim- eğer sevdiğim biri varsa, onun için fedakarlıkta falan bulunuyorsam bu sadece kendimi düşündüğüm içindir. Durum bu. Konuya dönersek böyle durumlarda başka alternatifler yaratmaya çalışırım. ._.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tek tek cevap veriyorum sorulara şimdi. :D 

Günüm toplu taşıma araçlarında geçiyor ve yer vermekten 1 kere oturduğumu hatırlayamıyorum bile.

Asla sıraya kaynamadım şimdiye kadar. Yapsam kesinlikle hatırlardım. :D 

İyi niyetimin sınırı olduğunu sanmıyorum. -.-' Ne kadar kötülük yapılsa da bana bunlara inat hep iyi biri olmaya çalışıp geceleri kendi üzüntümü kendime yansıtmayı tercih etmişimdir hep. :D Hakkımı veya gördüğüm yerde hakkı yeneni , 'Hoop kardeşim napıyorsun sen sıra var' demişimdir hep. Yiyorsa birşey desin. -.-' 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fate Zero'yu izleyenler bilir. Emiya kiritsugu insanlar için kendi babasını, eşini, kızını ve kendisini büyüten kadını feda etmişti (feda etmeden halledebilirmiydi ayrı konu, feda ettiğine deydi mi, yoksa yanlış kararlar mı verdi, o da üzerine düşünülmesi gerekir). Bende aynısını yapardım, aynısı eşim ve çocuğumda yapsa, yani insanlık için beni öldürmesi gerekse güle oynaya giderim ölüme.

Aynı olaya şu anda one piece animesinde, doflamingo ve corazon arasında vuku buluyor.

Ekmeği ikiye bölsem büyük kısmı arkadaşıma veya bir yabancıya veririm, yoksa rahatsız olurum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birgün Batıkent'e gidiyorum metrodayım (Batıkent Ankara'nın bir ilçesi). Bir kızcağız karnı burnunda ama bir insan evladı kalkıp yer vermiyor. Metro tıklım tıklım... Sonuç mu? Çıkardığım olay sonucu yer vermek için çırpınan zavallılar. Bırakın otobüste oturduğum koltuğu, ayakta sırada beklerken bile veririm yerimi. Benden önce binsin ya da alsın (yaşlıysa falan tabi) ne var zaten kalkıp birine yer verecem ya da ben ayakta bekleyebilirim sorun olmaz düşüncesine sahibim. Bu davranış demek değil ki hakkını önüne gelene yedirme. Alakası yok Hakkını yedirme tabi ama saygını da bırakma elden. :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

toplu taşıma araçlarında ayaktayken dahi eğer bulunduğum yerde rahat edeceğini düşündüğüm biri varsa ben yer vermeden duramam.

gözümün önünde insanlığın yokoluşunu izlemektense eğer gerçekten dünya kurtulacaksa ölmek umrumda olmaz

ama ne yalan söyliyim öldürmek beni aşar bro ,değil dünya galaxyi, evreni kurtarmak için dahi en yakın arkadaşını öldürmek ¿

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bizim oralardan metro hattı geçmiyordu. Çok kullanmıyordum metroyu neyse ilk defa metroya bindim 5-6 yıl önce, ayaktaki bir bayana yer verdim. Gençti ama ayakta kalmıştı erkeklerin içinde hani bir şey olduğundan değil yerimi vermek istedim. Herkes bana öyle bir baktı ki dedim bu nedir arkadaş daha önce hiç yerini veren adam görmediler mi? Herkes takdir etti resmen aziz ilan edildim torunuma bir okuyuver diyen teyzeler hayır duası isteyenler :D abartmıyorum cidden, metroda yer vermek çok büyük işmiş gibi sanki, sonra dedim ki kendi kendime zaten olması gerekenin adı iyilik olmuş ülkemde ne yapalım arkadaş. Huyumdur yaşlılar(orta yaşlılar dahil) ve bayanlara her zaman yer veririm. Eğer metrodayken yerini size veren genç yakışıklı bir adamla karşılaşırsanız muhtemelen o benimdir B)  :P

 

Animelerdeki duruma gelirsek eğer bir gurup insan feda edilip çok daha büyük bir topluluk kurtulacaksa ve başka bir yolda yoksa feda edilir kanısındayım, tabi asıl mesele bu kararı verebilmek, her adamın verebileceği karar değil o kararlar, dünya acımasız herkezi kurtaramayız malesef :mellow:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.