Jump to content

Project Itoh Romanlarının Anime Uyarlamalarına Ait İlk Videolar


Mileydi

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

Ünlü Bilim Kurgu Yazarı Project Itoh Romanlarının Anime Uyarlamalarına Ait İlk Videolar

project-itoh.jpg

 

Project Itoh (伊藤 計劃, Itō Keikaku) ismi ile tanınan Japonya’nın ünlü bilim kurgu yazarlarından Satoshi Itō ( 14 Ekim 1974 – 20 Mart 2009), yakalandığı kanser sonucu 34 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Yazarın, Genocidal Organ (Gyakusatsu Kikan) ismini taşıyan ilk romanı 2007 yılında basılmış; Science Fiction & Fantasy Writers of Japan organizasyonu tarafından verilen ve Japonya’da bilim kurgu dalı adına önemli bir ödül olan Nihon SF Taisho ödülüne aday gösterilmişti. Satoshi Itō’nun vefat etmeden önce yazdığı son romanı Harmony ise 2009 yılında Nihon SF Taisho Ödülü’ne sonra da Seiun Ödülü’ne layık görülmüştü.

Tabii ki yazarın tüm eserleri bunlardan ibaret değildi. Project Itoh Archives ve Project Itoj Archives: Second Phase adıyla yayımlanan kısa öykülerinin yanında,  Toh Enjoe ile ortak çalışması olan The Empire of Corpses (Shisha no Teikoku), Nihon SF Taisho Özel Ödülü (2012) ile Seiun Ödülünü (2013) kazanmıştı. The Future is Japanese adlı toplama öykü kitabına da The Indifference Engine ile katılan yazarın Harmony’yi yazarken üzerinde çalıştığı bir diğer eser de video oyunu  Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots’un roman adaptasyonu olmuştu. Ölümünün ardından, Metal Gear Solid: Peace Walker oyununun ve Aki Sora mangasının son bölümünün Project Itoh’a adanması, böyle işlere imza atan yazarın unutulmayacağının göstergesiydi.

project-itoh.jpg

Harmony(soldaki) ve Genocidal Organ’dan(sağdaki) karakterler

Geçtiğimiz mart ayında ise Fuji TV’nin Noitamina 2014 Line Up etkinliğindeki duyurusu, Project Itoh’u dünyaya bir kez daha duyuracak bir oluşumu müjdeliyordu. Yapılan açıklamaya göre Project Itoh’un Genocidal Organ ve Harmony isimli romanları anime filmlerine uyarlanacaktı. Bu doğrultuda Fuji TV projeyi tanıtmak amaçlı bir internet sitesi açıp bir video paylaştı.

 

 

Ünlü seiyuu Kana Hanazawa’nın seslendirdiği videoda şu sözler yer alıyordu:

 

 

Aramızdan çok erken ayrılan Project Itoh,

 

 

Çıkış yaptığı çalışması Genocidal Organ, güçlü bir etki yarattı; 2 yıl sonraki kitabı Harmony ise başyapıtı oldu. Bu iki roman onun vasiyeti olarak bırakıldı.

 

 

Bu dünyadan ayrıldı ama arkasında hikayelerini (projelerini) bıraktı. Bunlar birer şükran mı yoksa lanet mi?

 

 

Takma adını bu şekilde şeçtiği için belki de hayatının yazar olarak geçen kısmı bir “proje”ydi. 5 yıl sonra ise “Proje”si devamına başladı.

 

 

Genocidal Organ

 

 

Harmony

 

 

2015 Anime Film Adaptasyonları

 

 

Proje durmayacak.

 

 

“Bu benim.

 

 

Bu kurgu, benim.

 

 

Vücutlarınıza yerleşmek istiyorum.

 

 

Ve ağızlarınızdan, diğerlerine aktarılmak.”

 

 

-Project Itoh

 

 

İlk haberlerin ardından aylar geçti ve ekim ayının sonlarında Genocidal Organ’a yönelik ilk video yayımlandı.

 

 

Genocidal Organ: 2015 Anime Film Adaptasyonu

Onun yarattığı dünyayı yaşayacağız.

 

2012 yılında, Hollywood’un ilgisini çektiği için filme uyarlanacağına yönelik ihtimallerle gündeme gelen Genocidal Organ, Sarajevo’nun ev yapımı nükleer bir cihazla yok edilmesiyle gerçekten başlayan teröre karşı savaşı konu alıyor. Önde gelen demokrasilerin tamamiyle gözetleme ve denetleme birimlerine dönüştüğü evrende, gelişen dünya soykırım dalgası altında eziliyor. Dünyadaki sistemin çökmesinin sebebi olarak gösterilen gizemli Amerikan John Paul’ün peşine ise istihbarat ajanı Clavis Shepperd düşüyor. Medeniyetlerin yıkımı boyunca süre gelen kovalamacada Clavis Shepperd karanlığın asıl kalbi olan “Genocidal Organ”ı arıyor.

Hemen ardından, Harmony tanıtım videosuyla Genocidal Organ’ı takip etti.

 

 

Daha önceki videoları da seslendiren Kana Hanazawa, bu sefer şunları söylüyordu:

 

 

Aramızdan çok erken ayrılan Project Itoh.

 

 

Yaşamının sona ereceğini fark ettiğinde gördüğü…

 

 

İçinde nefes almayı zor kılacak kadar nazikçe üretilmiş yapay bir dünya…

 

 

…ve o dünyada ait oldukları yeri kaybeden ruhların çığlıklarıydı.

 

 

Sonunda ise kalp silindi.

 

 

Harmony: 2015 Anime Film Adaptasyonu.

 

 

Harmony’de, medikal nanoteknoloji, güçlü bir toplumsal refah etiği ve karşılıklı anlayış sayesinde insanlar sonunda Ütopya’ya ulaşmıştır. Ancak bu ütopyanın sunduğu “kusursuz” dünya aslında kusursuz değildir. Bunun farkına varan 3 genç kız onlara dayatılan bu totaliter nezaket ve “süper-ilaç” kavramlarına karşı, açlık ile sonuçlanacak bir intihar girişiminde bulunurlar. Girişimleri sonuçsuz kalır ancak bu kızlardan biri olan Tuan Kirie büyür ve Dünya Sağlık Örgütü’nün bir üyesi olur. Yeni dünyada var olan “harmoniyi” bozacak bir kriz patlak verdiğinde Tuan, intihar eden kızlardan bir diğeriyle karşılaşır. İkisi birleşip dünyayı kendisinden kurtarmak zorundadırlar.

Kitaba ait yapılmış bir de tanıtım videosu bulunmakta:

 

 

Project Itoh, tüm çalışmaları göz önüne alındığında dikkat çekiciden de öte, fazlasıyla etkileyici bir yazar. Ölümünden 5 yıl sonra gündeme gelen bu haber ile onu hatırlayacaklar, çıkacak filmler sayesinde adını ilk kez duyacaklar olacaktır elbet. Bu da projelerin amacına hizmet ettiğini gösterecektir, sizce de öyle değil mi?

Kaynak:AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

romanın türkçesini yada ingilizcesini bulamadım bi bulsaydım getirttiricektim buldum blmasınada şöyle buldum sahte reklamlarla gerçek reklam veya gerçek ürün değil sadece konu başka ama konu başlığı project ito geld edövme bunları neyse animeyi bekliyecez gelsinde izliyelim ufak parçalarını okudum netten bulduklarımla gayet güzel ve sürükleyici bir seri :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.