Jump to content

Naruto’nun Finali Ardından Masashi Kishimoto Röportajı (Spoiler İçerir)


Skadi

Önerilen İletiler

15 Yıllık Naruto’nun Finali Ardından Masashi Kishimoto Röportajı

 

Naruto mangası son buldu bulmasına ancak milyonlarca kişi üzerinde yarattığı etki belki daha yıllarca sürecek. Her ne kadar yeni bir Naruto mangası duyurulmuş olsa da asıl seriye hiçbir şekilde yaklaşamayacağı aşikâr. Anime ve manga dünyası bu haberlerle bir süredir meşgulken serinin mangakası sessizliğini bozdu ve Asashi Shimbun gazetesine konuştu. İşte o röportajdan bazı kısımlar:

!! Röportajda Naruto mangası ile ilgili spoilerlar bulunmaktadır. !!

Şu anda neler hissediyorsunuz?

Son bölümü 12 saatten kısa bir sürede bitirdiğim için pek bir şeyler hissetmiyorum doğrusu. 15 yıldır her hafta yaptığım işi yetiştirme kaygısı yaşıyordum, bu yüzden sanki gelecek hafta da bir şeyleri yetiştirmem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Naruto’yu bitirdikten sonra yapacağım çok şey var diyordum ancak şu an nereden başlayacağımı bilmiyorum. Manga değil de daha farklı şeyler yapmak istiyorum. Ama merak etmeyin, manga çizmeye de devam edeceğim.

masashi-kishimoto-interview.jpg

Naruto’yu nasıl bitireceğinizi ne zaman kararlaştırdınız?

Seri yayınlanmaya başladığında bitişinin Naruto ve Sasuke mücadelesiyle olmasına karar vermiştim. Detayları çizdikçe kararlaştırdım, mesela arkadaş mı yoksa düşman mı olarak savaşacaklardı, nasıl hissediyorlardı veya ne tür diyaloglar geçecekti aralarında… İki yıl önce serinin sonuna yaklaştığını hissetmeye başlamıştım. Mangaya ilk başladığımda editörüm bana şöyle söylemişti: “En az beş sene daha devam et.” Haftalık bir dergide çizmeye devam etmenin zorluğu yüzünden seriyi her an bitirebilirmişim gibi geliyordu, 15 yıl devam edeceğini hayal bile etmezdim. Aslında hikayenin bu kadar sürmesinin sebebi karakterlerdi. Kısa bir cevap sunmaya kalktığımda karakterler buna izin vermedi. Eğer kendi isteklerim dışında onları yönlendirseydim bir sürü boşluk oluşacaktı.

kishimoto-desktop.jpg

One Piece’in farkında mıydınız?

Farkında olmamak mümkün mü? Naruto da One Piece de aynı dergide yayınlanıyordu ve One Piece her daim bir adım öndeydi. One Piece sayesinde Naruto üzerinde bu kadar çalışabildim.

Naruto’nun bu kadar ünlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Biz mangakalar sürekli bir yerlerde kapalı olduğumuz için yaptığımız şeyin popüler olup olmadığını pek bilmiyoruz. Yabancı ülkelerden binlerce hayran mektubu gelene kadar Naruto’nun ünlü olduğunun farkında değildim. Bazı mektuplar hiç bilmediğim dillerde yazılmıştı, böylece anladım ki yaptığım iş çeşitli ülkelerde de kitlelere ulaşmış. Hatta gelen hayran mektuplarının birinde Naruto gibi giydirilmiş bir çocuk fotoğrafı vardı. Bu beni epey mutlu etmişti.

naruto-last-interview.jpg

The Last: Naruto the Movie hakkındakı düşünceleriniz neler?

Son film bir aşk hikayesi üzerine kurulu. 699 ve 700. manga bölümleri arasında geçen bir konuyu anlatacak. Karakter tasarımları bana ait ve hikayede de yardımcı oldum. Mangada da Naruto ve arkadaşları ile ilgili romantik şeyler yazmak istedim ancak çok zordu. Romantizm konusunda pek iyi değilim, yazmaya çalıştığımda da utanıyorum.

Kendi eski halinize ne demek isterdiniz?

Ailemin evindeki verandaya kopya kağıdıyla Naruto ve diğer karakterleri çizdiğim 23-24 yaşlarındaki kendime derdim ki: “Ona değer ver. 15 yıl boyunca bu karakteri kullanacağın bir manga çizeceksin.”

 

Alinti:http://www.animefantastica.com/narutonun-finali-ardindan-masashi-kishimoto-roportaji

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 20
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

15 Yıllık Naruto’nun Finali Ardından Masashi Kishimoto Röportajı   Naruto mangası son buldu bulmasına ancak milyonlarca kişi üzerinde yarattığı etki belki daha yıllarca sürecek. Her ne kadar yeni bi

Şimdi herşey açığa çıktı kishi pek romantizm'den anlamadığı için bukadar karışık olmuş ve finale seriye başladığı zaman karar vermeside ilginç yani nekadar sürceğini bilmediği halde kesin dövüşerek btirimek istiyormuş :)  ve hikaye konusunda haklı karakterleri anlattı bir bakımdan sasuke itachi sai akatsuki üyeleri ve eski düşmanlar özellikle narutonun hikayesi 50 bölümde bir flashback olarak gösterildi One Piece'de karakterleri anlatıyordu ama naruto gibi durmadı okadar üzerinde ana hikaye'ye daha çok odaklıydı, umarım güzel bir projeyle geri dönüş yapar modern bir manga olarak tabi veya tarihi bir savaş mangası Kingdom gibi :) keşke tek sayılık çıkardığı MARIO Adlı mangasını seri yapsa mafya serisi çok güzeldi.http://www.mangahere.co/manga/mario/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende kendi adıma çok romantik şeyleri seven biri değilim.

Fakat itiraf etmeliyim ki şu son aşk temalı movie'yi hiç bir anime yapımı kadar merak etmiyorum.

Romantik şeyler yazmada iyi olmayan adamdan neler çıkacak acaba. Nitekim 700 bana çok aşırı mutlu son gibi geldi nedeni belliymiş. 

 

15 yıl büyük başarı ayrıca ayrı bir saygı duyulması gereken bir mangaka kendisi.

Veher daim animeseverlerce tartışılan en iyi seri One Piece mi? Naruto mu? sorusunun cevabını da çok güzel vermiş. Takdir ettim kendisini.

Naruto'da bittiğine göre One Piece'ye başlayayım ben en iyisi :P

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

En son cümlesinde özeleştirisini yapmış zaten, daha önce dediğim gibi yuu yuu hakusho çakması karakterler ile böyle olur. Bu kadar Popüler olacağını bilse daha çok özen gösterir ve orjinal karakterler yaratırdı. En azından oda gibi, dünyaca ünlü simalardan esinlenerek değişik bir şeyler yapabilirdi.

Ayrıca, koskoca Uchiha klanında sadece tobi, itachi, madara, shisui ve sasuke'de mi gözler aktifdi. Diğerlerinin eli armut mu topladı, babaları falan. Hepsi savaşçı kimselerdi, bu yüzden şaringanları aktif olmalıydı ve shisui gibi değişik göz teknikleri olanlar çıkıp, itachi ve tobi'ye pabuç bıraktırmamalıydı.

Neyse yaa, animenin sonu naruto ve sasuke olayı zaten, o da çok kısa sürdü. Ondan sonraki aile olayları atmasyon olmuş.

Son olarak, Nerede yaşıyorsun kişimoto, Cennette mi yaşıyorsun?. İnsan bir tane kötü karakter sağ bırakır, siyah zetsu'yu en azından, nasıl olsa seriye devam düşünülüyor. Orochimaru bile mavi boncuk dağıtır oldu ya en sonunda, ki bu Orochimaru çoluk çocuk demedin yapmadığı insanlık suçu kalmadı. Shounen deyip geçecen, mantık ve gerçekçilik aramayacan.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.