Jump to content

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 27 Gercek Üstü Yer


Önerilen İletiler

1. ZHANGYE DANXİA DAĞ OLUŞUMU – GANSU, ÇİN

Zhangye-Danxia-da%C4%9F-olu%C5%9Fumu-%E2

 

İnsan bu fotoğrafa ilk bakışta, fotoğraf mı yoksa süerreal bir tablo mu ayırt edemiyor. Bölgede 24 milyonu aşkın yıldır biriken mineral tortuları ve kızıl kumtaşı oluşumu sonucu dağların yüzeyindeki bu göz alıcı gökkuşağı deseni ortaya çıkmış.

 

2. DÜNYANIN SONUNDAKİ SALINCAK – BANOS, EKVADOR

D%C3%BCnyan%C4%B1n-Sonundaki-Sal%C4%B1nc

 

Aktif bir yanardağa bakan küçük bir ağaç ev ve hemen yanında el yapımı bir salıncak olduğunu hayal edin. Eğer her an patlama riski bulunan bu yanardağa bakarak, salıncakta sallanmaya cesaretiniz varsa, nefes kesici bu manzara sizi bekliyor!

 

3. BÜYÜK MAVİ DELİK – BELİZE

Hollanda%E2%80%99n%C4%B1n-Lale-Tarlalar%

 

Bugün Hollanda’dan ithal ettiğimiz laleyi Hollandalılarla 16. yüzyılda Osmanlılar tanıştırmış ve zamanla Hollanda dünyanın en çok lake üreten ülkesi haline gelmiş. Hollanda’nın güneyindeki Lisse kenti yakınlarında, ‘Avrupa’nın Çiçek Bahçesi’ olarak da anılan Keukenhof ise 32 hektarlık arazisiyle dünyanın en büyük lale bahçesi… Büyüleyici manzaraya sahip bu muhteşem tarlalar, birçoklarının sandığı gibi sergileme alanı değil, aslında özel kişilere ait alanlar.

 

 

5. THE HANG SON DOONG MAĞARASI – QUANG BİNH BÖLGESİ, VİETNAM

The-Hang-Son-Doong-Ma%C4%9Faras%C4%B1-%E

 

İçine 40 katlı, 1,5 kilometrelik bir bina blokunu sığabilecek kadar büyük olan bu mağara, dünyanın en geniş mağarası. Yaşı ise 2 ile 5 milyon arasında.

 

 

6. HİTACHİNAKA’DAKİ HİTACHİ SAHİL PARKI – İBARAKİ, JAPONYA

Hitachinaka%E2%80%99daki-Hitachi-Sahil-P

 

Bahar boyunca 4,5 milyon mor menekşenin açtığı bu park, her bahar buna tanıklık etmek isteyen turistlerin akınına uğruyor.

 

 

7. JUNEAU’DAKİ MENDENHALL BUZ MAĞARALARI – ALASKA, ABD 

Juneau%E2%80%99daki-Mendenhall-Buz-Ma%C4

 

Mendenhall Buzulu’nun altında uzanan göz kamaştırıcı bu mağara, siz içinde yürüdükçe erime özelliğine sahip.

 

 

8. RORAİMA DAĞI – BREZİLYA, VENEZUELA VE GUYANA

Venezuela-Brezilya-ve-Guyana-kesi%C5%9Fi

 

Brezilya, Venezuele ve Guyana’nın sınırlarının kesiştiği noktada bulunan, elle çizişmiş gibi duran bu dağ, dünya yüzeyindeki en eski jeolojik oluşumlardan biri olmasının yanı sıra dünyanın en gizemli yerlerinden birisi. Tahmini yaşı ise 2 milyar.

 

 

9. PERİBACALARI – KAPADOKYA, TÜRKİYE

kapadokya_balon_turu.jpg

 

Kapadokya’yı detaylı olarak anlatmaya gerek yok, malum Türkiye’nin en turistik yerlerinden birisi. Herhalde Türkiye’de bilmeyen, duymayan yoktur. Sanki başka bir gezegene aitmiş izlenimi veren yer şekillerini izlemek için en iyi yöntem ise, balon turlarından birine katılmak… 

 

 

10. VAADHOO ADALARI’NDAKİ ‘IŞIK DENİZİ’ – MALDİVLER

Vaadhoo-Adalar%C4%B1ndaki-%E2%80%98I%C5%

 

Yıldızların denizdeki yansıması gibi duran su yüzeyindeki bu neon ışıklar, aslında phytoplankton adlı deniz bakterilerinin karanlıkta parlamasıyla oluşuyor. Yanınızda sevdiğiniz insanla, geceleri kıyı boyunca nefes kesen bu manzaraya baktığınızı hayal edin…

 

 

11. VİCTORİA ŞELALELERİ – ZİMBABVE VE ZAMBİYA

Victoria-%C5%9Eelaleleri-%E2%80%93-Zimba

 

Zimbabve Zambiye sınırında yer alan 100 metre yüksekliğindeki bu şelale, aynı zamanda Afrika’nın en geniş şelalesi. Gözünü karartanlar, sadece bakmakla yetinmeyip Zambiya tarafında, şelalenin tam da aktığı noktada yer alan ünlü ‘Şeytan Havuzu’nda vakit geçiriyorlar.

 

 

12. TROLLTUNGA – HORDALAND, NORVEÇ

trolltunga_norvec_thiogomlcorrea_photogr

 

600 metre yükseklikte adeta havada asılı duran bu dağ çıkıntısının adı ‘Trol Dili’ anlamına geliyor. Ünlü kaya, haziran ortasından eylül ortasına kadar dağcıların ve hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen turistlerin ziyaretine açık.

 

 

13. WHITEHAVEN KUMSALI – WHITSUNDAY ADASI, AVUSTRALYA

Whitehaven-Kumsal%C4%B1-%E2%80%93-Whitsu

 

Deniz akıntıları tarafından milyonlarca yıl içinde getirildiğine inanılan bembeyaz kumuyla ünlü bu plajda, ısı tutmayan kum üzerinde yalınayak gezinmek mümkün. Ancak taneleri çok ufak olduğu için elektronik aletleri güvenli bir yerde tutmakta fayda var.

 

 

14. BÜYÜK KANYON – ARİZONA, ABD

The-Grand-Canyon-%E2%80%93-Arizona-ABD.j

 

Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz, dünyanın yedi doğa harikasından biri olan, 446 kilometre boyunca uzanan, genişliği yer yer 29 kilometreyi bulan, derinliği ise 1.800 metre olan bu kanyonu izlemeye doyamayacaksınız.

 

 

15. MERMER MAĞARALAR – GENERAL CARRERA GÖLÜ, PATAGONYA, ARJANTİN VE ŞİLİ

Mermer-Ma%C4%9Faralar-%E2%80%93-General-

 

Arjantin ve Şili arasında bulunan General Carrera Gölü’nün ortasında konumlanmış, “Mermer Şapel” ve “Mermer Katedral” diye de anılan bu mağaralar, dalgalar tarafından 6.000 yılda meydana getirilmiş

 

 

16. AŞK TÜNELİ – KLEVAN, UKRAYNA

A%C5%9Fk-T%C3%BCneli-%E2%80%93-Klevan-Uk

 

Demiryolunu çevreleyen yapraklardan oluşan bu romantik tünel, Ukranya’daki aşıkların en popüler yeri… Fotoğrafları ise internette en çok paylaşılan fotoğraflar arasında. Bu kadar romantik bir mekan olmasıyla birlikte yeşilliklerin içinden geçerek yakındaki bir fabrikaya günde üç defa odun taşıyan bir tren de bu yoldan geçiyor. Bu yüzden fotoğraf çektirirken dikkatli olmakta fayda var!

 

 

17. SALAR DE UYUNİ – POTOSİ VE ORURO BÖLGELERİ, BOLİVYA

Salar-De-Uyuni-%E2%80%93-Potosi-ve-Oruro

 

Burası, Bolivya’nın güneybatısında bulunan dünyanın tuz kaplı en geniş düzlemi. Yağmur sezonunda ise suyla kaplanarak, gökyüzünü yansıtan dev bir aynaya dönüşüyor.

 

18. SİHİRLİ KUYU – CHAPADA DİAMANTİNA, BAHİA, BREZİLYA

Chapada-Diamantina%E2%80%99daki-Efsunlu-

 

Chapada Diamantina Milli Parkı’nda bulunan, 36,5 metre derinliğindeki bu kuyunun suyu o kadar berrak ki, dipteki taşları seçmek bile mümkün.

 

 

19. ANTİLOP KANYONU – ARİZONA, ABD

Antilop-Kanyonu-%E2%80%93-Arizona-ABD.jp

 

Arizona’daki Page şehri yakınında bulunan, yarık şeklindeki bu göz kamaştırıcı kanyon, ‘Çatlak’ ve ‘Sarmal’ diye adlandırılan iki bölümden oluşuyor.

 

 

20. FİNGAL MAĞARASI – STAFFA ADASI, İSKOÇYA

Fingal-Ma%C4%9Faras%C4%B1-%E2%80%93-Staf

 

İnsan yapımı gibi görünen bu blok yapı, aslında bir lav akıntısının içindeki bazalt kolonlarından, zamanımızdan 30-40 milyon yıl önce oluşmuş bir altıgen.

 

 

21. TO SUA OKYANUS ÇUKURU – LOTOFAGA KÖYÜ, UPOLU ADASI, SAMOA

Lotofaga-k%C3%B6y%C3%BCndeki-To-Sua-okya

 

 

22. ARASHİYAMA BAMBU KORUSU – KYOTO, JAPONYA

Arashiyama%E2%80%99daki-Bambu-Korusu-%E2

 

Bambu ormanı olarak da adlandırılabilecek bu koru, güzel bir günde yürüyüş veya bisiklet gezisi için ideal güzergah sağlayan üç patikaya sahip.

 

 

23. ATEŞBÖCEĞİ MAĞARALARI – WAİTOMO, YENİ ZELANDA

Ate%C5%9Fb%C3%B6ce%C4%9Fi-Ma%C4%9Faralar

 

Sadece Yeni Zelanda’da bulunan bir ateşböceği türü, Waitomo Mağaraları’nın sadece bu kısmında tavandan ipler halinde sarkarak yıldızlı bir görsel şölen yaratıyor.

 

 

24. HAİKU MERDİVENİ – OAHU, HAWAİİ, ABD

Oahu%E2%80%99daki-Haiku-Merdiveni-%E2%80

 

Kağıt üstünde halka kapalı olmasına ve uyarı levhalarına rağmen, çok sayıda insan, “Cennete Çıkan Merdiven” olarak anılan bu yolu tırmanmaya devam ediyor.

 

 

25. KAMCHATKA YANARDAĞLARI, RUSYA

Kamchatka-b%C3%B6lgesindeki-yanarda%C4%9

 

Kamchatka Yarımadası’nda bulunan bu yanardağ zincirinin 19 parçası hala aktif durumda. En yüksekleri ise 5.000 metreye yakın yüksekliğiyle, Kluchevskaya Sopka Dağı.

 

 

26. YUCATAN ÇÖKÜNTÜLERİ – MEKSİKA

Yucatan-%C3%87%C3%B6k%C3%BCnt%C3%BCleri-

 

Günümüzde yeraltı suyu haline gelen akıntıların Buzul Çağı’nda oluşturduğu Yucatan Yarımadası’ndaki bu delikler, vakti zamanında Mayalar tarafından kutsal sayılıyormuş.

 

 

27. KELİMUTU KRATER GÖLLERİ – FLORES ADASI, ENDONEZYA

Kelimutu-Krater-G%C3%B6lleri-%E2%80%93-F

 

Biri çoğunlukla mavi, diğer ikisiyse kırmızı ve yeşil olan bu üç gölü turistik kılan en önemli unsur, sularının dönemsel olarak değişen rengi.

 

Ne güzel yerler ya cidden ben bu yerlerden 6 , 7 tanesine gitmeyi düşünüyorum gitmek isteyen falan varsa ulasabilirler bana xdxdxd Az para alın yeter gerisini ben karsılarım :D 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.