Jump to content

12 Japon Korku Efsanesi


Jiangshi

Önerilen İletiler

Kuchisake-onna

 

kuchisake-onna-pi01.jpg

 

Yarık ağızlı kadın (kuchisake-onna) efsanesi çocukların gece dışarı çıkmasını önleme amacı taşır. Hikayeye göre; ağzında cerrahi bir maske olan kadın sokakta yalnız başına yürüyen bir çocuğa güzel görünüp görünmediğini sorar. Hayır derlerse; onları bir çift makasla öldürür. Evet derlerse; maskeyi çıkarır ve tekrar sorar. Hayır diyenler ortadan ikiye bölünür; ve evet diyenlerin ağzı tıpkı onunki gibi yarılır.

 

Teke-Teke

 

tumblr_lmidq0ya371qjz5p1.jpg

 

İntihar niyetiyle tren raylarına atlayıp ikiye ayrılan bir kadının efsanesidir. Üst kısmı etrafta sürünerek dolaşıp insanları bir tırpanla öldüren bir hayalet olmuş. Kurbanları lanetlenip kendileri de Teke-Teke'lere dönüşür, yani bu korkunç hayaletler sürekli çoğalır!

 

Hanako-san

 

Hanako-San_Przed_Lustrem.jpg

 

Japonya'da bir ilkokul tuvaletinin sondan üçüncü bölmesinden uzak durun. Kapıya üç kez tıklatıp "Orada mısın, Hanako-san?" diye sorarsanız; kırmızı etekli bir kız öğrencinin ruhunu çağırırsınız. Size "Evet, buradayım" diye cevap verir ve bunun üzerine kapıyı açarsanız klozete sokup boğar. 

 

İnek başı

 

cow-head.jpg

 

Çoğu şehir efsanesi amacı sizi iliklerinize kadar korkutma amacı taşıyan korkunç hikayeler olsa da bu Japon efsanesi o kadar korkunç ki anlatılmaması gerekir! Rivayete göre, 1600'lerde ortaya çıkan "İnek başı" diye bir Japon kısa hikayesi vardır. Bu hikayeyi her kim okur ya da dinlerse nöbet tarzı belirtiler göstermeye başlar ve kafayı sığırır. O zamandan beri "İnek başı" hikayesinin tüm kopyaları yakılmış durumda, bu yüzden tüm detayları kayıp.

 

Gashadokuro

 

yokai1-022kasyadokuro-600x4461.jpg

 

Japonları gece sokaktan uzak tutma amacı taşıyan bir başka şehir efsanesi ise aç iskelet'in (gashadokuro) hikayesidir. Bu iri iskelet 90 metre boyunda ve gece evinize kadar takip eder. Kulaklarınızda bir çınlama olur, ve ne olduğunu bile anlamadan ele geçirilirsiniz. İskelet daha sonra kafanızı patlatır ve kanınızı içer. 

 

Nure-onna

 

Suuhi_Nure-onna.jpg

 

Yılan kadın'ın (nure-onna) efsanesi okyanusta boğulurken görülen bir kadınla başlar. Onu kurtarmaya çalışacak kadar cesur ve ahmak olanlar suya girince felç geçirir. Kadın daha sonra yılan kimliğini ortaya çıkarır ve kişiyi tümüyle yutar.

 

Aka manto

 

aka_manto.jpg

 

Kırmızı pelerinli (aka manto), Japonya'da bir başka tuvaletli efsanedir. Klozette otururken kırmızı kağıt mı yoksa mavi kağıt mı istediğinizi soran gizemli bir ses duyarsınız. Kırmızıyı seçerseniz; öyle bir kesilirsiniz ki kanınız cesedinizi kaplar. Mavi cevabı verirseniz; boğazlanarak öldürülürsünüz. Farklı bir renk seçmek hayaleti kızdırır ve sizi ölüler dünyasına çekmesine sebep olur, ancak hiçbir rengi seçmezseniz hayatınız kurtulur!

 

Tomino'nun Cehennemi

 

tomino.jpg

 

Yomota Inuhiko tarafından yazılan "Tomino'nun Cehennemi" adında asla sesli okunmaması gereken bir şiir vardır. Bütün hepsini sesli okuyan kişi bir felakete yakalanır ve ölebilir bile. Birçok insan şiiri okuyup hayatta kaldığını iddia eder, ancak diğerleri okurken yarısında kötü hissedip bıraktı. 

 

Himuro Köşkü

 

Himuromansion.jpg

 

Korkunç video oyunları kapattığınızda korkunç olmaktan çıkar ama bu gerçek olabilir! Klasik korku oyunu Fatal Frame bir zamanlar toplu bir cinayetin gerçekleştiği Himuro Köşkü diye perili bir evde geçiyor. Oyun çıktığında, Himuro Köşkü'nün gerçekten var olduğuna ve orada 7 kişinin öldüğüne dair dedikodular yayıldı.

 

Kırmızı Oda

 

hqdefault.jpg

 

"Kırmızı Oda" diye bir videonun olduğu bir Japon sitesi var. Videodayken sayfada bir pencere açılır ve Japonca "... sever misin?" diye birşey yazar. Her kapattığında tekrar tekrar açılır ve en sonunda "Kırmızı odayı sever misin?" halini alır. Bunu gördükten sonra, kişi gizemli bir şekilde öldürülür ve oda kanıyla kaplanır. 

 

Bu normal korku videosu gerçek hayatta bir kız en yakın arkadaşını öldürdükten sonra şehir efsanesine dönüştü. Kızın bilgisayarında en çok ziyaret ettiği sayfa Kırmızı Oda videosuydu. 

 

Kiyotaki Tüneli

 

35540349.jpg

 

Japonya'da içinden geçmemeniz gereken belli bir tünel var. Kiyotaki Tüneli 1927'de 444 metre uzunluğunda inşa edildi, ve Asya'da 4 lanetli bir numaradır. (13'ün Amerika'da olması gibi) Tüneli oluştururken birçok işçi hayatını kaybetti ve onların ruhları geceleri ziyarete geliyor. Efsane odur ki tüneldeki aynada bir hayalet görürseniz ölümünüz korkunç olacak!

 

Futakuchi-onna

 

futakuchi-onna-2-385x235.jpg

 

Bu efsaneye göre; iki ağızlı bir kadının (futakuchi-onna) yüzünde küçük ve kafasının arkasında kocaman bir ikinci ağzı var. Birçok insan onun hiç yemek yemediğini söylüyor, ama kafasının arkasındaki ağzı saçını kontrol ederek devamlı yakınındaki yiyecekleri yakalayıp yer. Hikayeye göre kadın üvey kızını ölene kadar aç bıraktıktan sonra lanetlenmiş.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 33
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Kuchisake-onna     Yarık ağızlı kadın (kuchisake-onna) efsanesi çocukların gece dışarı çıkmasını önleme amacı taşır. Hikayeye göre; ağzında cerrahi bir maske olan kadın sokakta yalnız başına yürü

nure onna bildiğin şahmeran :D

Bunlar en bilineni ama aslında o kadar çok var ki... Bunlarla ilgili videolarda var ama o dosyalarımı maalesef kaybettim. Nikoniko 'da izlerken de bir kaç tanesi denk gelmişti. Bi Japon arkadaş, bu ta

Bunlar en bilineni ama aslında o kadar çok var ki... Bunlarla ilgili videolarda var ama o dosyalarımı maalesef kaybettim. Nikoniko 'da izlerken de bir kaç tanesi denk gelmişti. Bi Japon arkadaş, bu tarz halk hikâyelerinin anlatımını falan sağlıyordu işte biz de yorumlar, muhabbet falan ve bir tanesi çok acayipti yani anlatılacak bir şey değil de keşke paylaşabilsem...

Konuyu fazla uzatmayayım ama Japonya sadece manga/animeden ibaret değil, bunu bilerek hareket ederseniz eğer Japonyaya dair etkileyici bir çok şeye rahatlıkla erişebilirsiniz. Eğer biraz araştırırsanız inanın hoşunuza gidecek en azından bir iki şey bulabilirsiniz. Mesela benim Japonyaya dair en çok sevdiğim şey, halk hikâyeleridir.

Eğer kaybettiğim dosyaları bir şekilde geri elde edebilirsem, burada paylaşırım. Altyazısı yok ama olmasa da olur, bazıları cidden çok iyi. Türünü sevenler içinse, ideal.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kırmızı Oda videosunu merak eden varsa orjinal site artık yok ama buradan flash videoyu izleyebilirsiniz:

 

http://www.geocities.co.jp/SiliconValley/4358/red_room1.html

 

Cinayet olayı da 2004 yılında Sasebo şehrinde bir okulda gerçekleşiyor. Satomi Mitarai adındaki 12 yaşındaki bir kız öğrenci öğle arasında sınıfında yalnız otururken başka sınıftan bir kız gelip onu katlediyor ve sınıfına elbiseleri kan içinde dönüyor. Kız daha sonra sorguda arkadaşının internette onunla kilosu hakkında sürekli dalga geçmesine içerlediğini söylüyor. Katil öğrencinin kimliği çocuk olması sebebiyle açıklanmadı ve 2008'e kadar ıslahevinde tutulduktan sonra bırakıldı. 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sasebo_slashing

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu halk arasındaki efsanelerin nasıl yayıldığını da aslında güzel örnekleyen bir anime Kimi ni Todoke. Tamam aşk animesi ama dedikodunun ne kadar saçmalaşabileceğini, yayılabileceğini filan ve bir çeşit efsane oluşunu güzel anlatıyor bence. Daha fazla örneğini bulabilirseniz lütfen paylaşın, çok işime yarar. :D Manyak mısın ne alaka diyebilirsiniz ama o da bende kalsın xD

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tomino'nun Cehennemi şiirini nerede bulabiliriz bu arada hikayeler çok iyi ama daha farklı olanlarda var 

Tomino'nun Cehennemi



Ablası kan kustu, kız kardeşi alev
Ve sevimli Tomino da cam bilyeler
Tomino cehenneme tek başına düştü
Cehennem karanlığa sarınmıştı, çiçekler dahi açmıyordu hatta
Şu kamçılı kişi Tomino'nun ablası mı
Kamçısının hedefi kim acaba
Vur, vur hiç durmadan
Tanıdık Cehennem tek bir yol
Ona karanlık cehennemde eşlik eder miydin
Altın koyuna, çalı bülbülüne
Deriden cebine ne kadar koydu acaba
Bu tanıdık cehenneme giden yolculuk için
Ormana da ırmağa da geliyor bahar
Hatta karanlık cehennemin ırmağına da
Kafesteki çalı bülbülü, yük arabasındaki koyun
Sevimli Tomino'nun gözlerindeki yaşlar
Ağla çalı bülbülü, yağmur yağan ormana doğru
Kız kardeşini özlediğini söylüyor
Ağlayan çığlıkları cehennemde yankı yapıyor
Tilki şakayıkları açıyor
Cehennemin yedi dağı ve ırmağını dolaşır
Sevimli Tomino'nun yalnız yolculuğu
Eğer cehennemdelerse getir onları bana
Mezarlardaki iğneleri.
Kırmızı iğneyle işaretlemeyeceğim
Sevimli Tomino'nun hedeflerini

şiiri buldum okumak isteyen varsa baksın 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.