Jump to content

Anime nasıl ve hangi yollarla indirilir? (Resimli Anlatım)


Nightwraith

Önerilen İletiler

  Evet, arkadaşlar ben arşivci olmak istiyorum, online izlemeyi sevmiyorum ama nasıl indireceğimi bilmiyorum diyorsanız, doğru konudasınız. 7VMD6r.gifBiliyorsunuz ki  online izlenilen video'lardaki 720p seçeneği aslında 480p çözünürlüğünde oluyorlar ve online izlemenin bir sürü sıkıntısı oluyor, yok donma yok reklam vs vs. Bu gibi durumlarda karşınıza iki seçenek çıkıyor;

 

        1. Internet Download Manager

 

Bu görüp görebileceğiniz en hızlı indirme olanağını sağlayan (yaklaşık 5 katı kadarı) durdurup devam etme özelliği veren ve programlayıp listeleyen bir programdır.  
 
Örnek resim;

 
O370Vz.png
 
 Şimdi ise nasıl kullanıldığına değineceğim;

 

        1. Önce izlemek istediğiniz sunucu'ya gidip video'yu başlatırsınız. 

 

yALEG0.jpg

 

          2. Çıkan yere tıklayıp oradan kaydetmek istediğiniz bilgileri girersiniz. (Google Chrome ile IDM uzantısını ilişkilendirmeniz animenin ismini otomatik çıkartacaktır.)

 

qmPbpD.jpg

 

           3. 'İndirmeyi Başlat' yerine tıklayarak indirmeye başlıyor program.

 

n5LRD0.png

 

(Not: Ben AKK'yi aştığımdan internet hızım düşük, sizin kendi hızınıza orantılı olacaktır. (AKK=50GB indirme sınırı/Aylık)

 

             4. Video indiğinde sizi uyaracaktır, ben o seçeneği kapattım indiği yere gider ki zaten listede gözükecektir 'DURUM-TAMAMLANDI' şeklinde. Onun üzerine sağ tıklayıp 'Klasörü Aç' derseniz sizi dosyanın yanına ulaştıracaktır.

 

rmZ2R7.jpg

LY1n3o.png

 

             5. Bu şekilde IDM kullanmış olursunuz. 

 
 
  İkinci yola gelirsek, işte dananın kuyruğunun koptuğu yer tam olarak burası. yAL3Vk.gif
 
          2. Torrent üzerinden Video'yu indirmek. (Bittorrent-uTorrent/Kalite daha fazla olduğundan önerdiğim seçenektir.)
 

 
Örnek resim;

 
 LY1nk0.png
 
 1. Öncelikle indirmek istediğiniz anime'nin altyazısının hangi formata göre uyumlu olduğuna bakmalısınız. Tüm altyazıların upload edilip indirildiği yer divxplanet'tir.
 
 2. Google'ye dixplanet *anime'nin ismi* yazıyoruz.

 
 992dbr.png
 
3. İlk çıkan yere giriyoruz.
 
LY1nNJ.jpg
 
 İstiyorsanız kontrol etmek amaçlı indirip içine bir göz atın, ben genelde öyle yapıyorum.
 
4. Senkronunun ne olduğunu öğrendik, şimdi sırada video'ya ulaşma aşamamız var. Google'ye girip nyaa.se *anime'nin adı* yazıyoruz. (Ben nyaa.se rotası ile anlatacağım isterseniz siz kickatt, bakabt olarak da video'ya ulaşabilirsiniz.

 
 ZA7EPZ.jpg
 
  5. Girdiğimiz yerden arama yerine '[Mazui] Angel Beats' yazıyoruz. Ve oradan size uygun olan şekline tıklıyoruz, ben 5GB olanını indirmiştim. 
 
YjrNX2.jpg
 
 
  6. Gelen yerde 'DOWNLOAD' seçeneğine basıyoruz ve indirme alta geliyor.
 
12Mg95.png
 
   6l5yRE.png
 
   7. Torrent'e artık tıklarmısınız, tutup torrent'in üzerine mi atarsınız bilmem ama ikisi de sizi aynı sonuca ulaştırır. 
 
 04mGmW.jpg
 
8. 'TAMAM' a tıkladığınız takdirde dosyanız inmeye başlayacaktır, bu süreçte inmesini beklemek kalıyor size, gidin bir hava alın, yatın uyuyun ya da sevgilinizle vakit geçirin orasını bilmem artık.
 
 n5LJWV.png
 
9. İndirme tamamlandığında sürekli kalan 'Gönderiliyor' kısmını görmek istemezseniz sağ tık yapıp 'Durdur' demeniz yeterli olacaktır. 'Gönderiliyor' olayının mantığı şudur, Torrent çok bileşimli indirme sunucusudur, diğer kullanıcılar istediği şeyi sizin bilgisayarınızda olduğunu fark edince buradan upload etmeye başlarlar, bu da seeder dediğimiz olaydır. Yani 'Gönderiliyor' seçeneği açık kapalı olsun hiçbir farkı olmaz ve bilgisayarınıza da bir sakıncası olmaz, diğer kişilerin veriyi daha hızlı indirmesi için onlara yardımcı olursunuz. 
 
10. İndirme bitti, siz 'Tamamlandı' seçeneğini sonunda gördünüz, bitti mi? Bitmedi hayır. Hemen altyazıyı indirdiğiniz yere gidiyorsunuz. (Genellikle bu yer 'Karşıdan Yüklemeler' kısmıdır. Oradan altyazıyı buluyor ve sağ tık 'Kopyala' seçeneğine basıyorsunuz. 

 
 LY1ONa.png
 
11. Kopyaladığınız altyazıyı alıp Torrent'le indirdiğiniz anime klasörünün içine atıp 'Buraya Çıkart' diyorsunuz.
 

rmZJ4z.jpg
 
12. Dosyayı çıkardık, anime'yi açıyoruz. Benim tavsiyem MPC ile izlemenizdir, MKV (BLU-RAY) dosyaları en iyi o oynatır. Sonra anime klasörüne geri dönüyoruz ve altyazı klasörünü açıyoruz. Altyazıyı tutup sürüklemeniz yeterli olacaktır.
 
l0vbmk.jpg
 
13. İşlem sonunda  bitti, artık video'nuz hazır bulunuyor, izlenilebilir. Bu şekilde siz de Torrent ile animeleri hardsubbed olmadan daha kaliteli bir şekilde izleyebilirsiniz.
 
 Yjrg32.jpg
 
 İyi seyirler. ZA79Ao.gif

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 22
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Evet, arkadaşlar ben arşivci olmak istiyorum, online izlemeyi sevmiyorum ama nasıl indireceğimi bilmiyorum diyorsanız, doğru konudasınız. Biliyorsunuz ki  online izlenilen video'lardaki 720p seçeneği

Valla yazının başında torrent diyecektim onuda yazmışsın eline sağlık. Bide şu var son yıllarda çıkan animelerin 1080p sürümlerü mevcut akk'yı aşan arkadaşlar depolama yeri varsa bakabilirler :)

Ben de Torrent kullanıyorum ve öneriyorum şahsen. :) Diğer yöntemi bilmiyordum, onunla şarkılar indiririm artık. :P   Açıklayıcı ve kaliteli bir anlatım olmuş. Emeğine sağlık (:

Valla yazının başında torrent diyecektim onuda yazmışsın eline sağlık. Bide şu var son yıllarda çıkan animelerin 1080p sürümlerü mevcut akk'yı aşan arkadaşlar depolama yeri varsa bakabilirler :)

 

 Teşekkür ederim, ama bir yanlışınız var, 1080p dediğiniz olay (1920x1080 çözünürlük) farklı sürümlerde yapay olarak senkronize edildiğinde videonun kalitesinde bir artış olmuyor. Esasen 480p (640x480 çözünürlük) olan bir video'da yaklaşık 300 bin kadar piksel mevcuttur. Bu videoyu tutup bilgisayar programı ile 1080p'ye yapay olarak senkronize ettiğinizde piksel sayısı artmaz. Artamaz da zaten çünkü bu mantıksızdır. O programların yaptığı şey piksellerin boyutunu küçülterek mevcut ekrana daha iyi bir görünüm sergilemektir. Yani, videodaki pikselin sayısı tekrardan 300 bin esaslı olacaktır, bu işlem aynı şekilde bir raw versiyon manga sayfasını detayları öldürerek Topaz Clean, De Noise gibi programlarla scan çekip kaliteli bir hale sokmakla aynı mantıktır. Fakat orjinal olarak daha anime hazırlanırken ki 1080p video daha çizilirken ayarlanır. 1080p videolarda ise yaklaşık 2 milyon piksel bulunur. Aradaki 1 milyon 700 bin piksel farkını doldurmak imkansızdır. Tekrar diyeyim, 1080p video daha oluşturulurken çekilir, sonra daha düşük formatlara uyarlanır. Yani laptop olduğundan 5 GB'lik 1080p olarak yazan dosya da göze aynı gözükür, 1 GB olarak ta yazan dosya. Hakiki 1080p videonun farkını 27 ekran LED monitörünüz olmadan anlayamazsınız. Fakat 1 GB'lik yapay senkronize edilen 1080p video ile 5 GB'lik orjinal 1080p videoyu benim gibi 82 ekran TV'de açarsanız sanki aradaki farkın ayak ile otobüs kadar olduğunu göreceksiniz.  n5Lo3R.gif

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gerçekten mi? :o  İyi de değişen ne ki daha hızlı oluyor?

 

 8 parçaya böldüğünde 400mb'lık dosyayı 50x8 olmak üzere indirir, 16'ya böldüğünüzde ise bu 25'e kadar inecektir, bunun yararı sunucuda 16 farklı yerden veri almasını sağlar bu da tabii diğerine göre daha hızlı indirme yapacaktır fakat en küçük aksilikte devam etme özelliğiniz 16 parçaya uyarlama olduğundan bir dosyada hata varsa mesela %54'ü indi dosyanın, elektrik gitti ve indirme durdu. Sonra devam etmeye kalkacağınız vakit o dolan 9/16'lık kısımın yeniden başlatma kısmında kayıt edilen sunucudaki verinin geri alınması sonucu daha fazla sunucu ile uğraşacağından bir yerde veri kopar ise tekrar devam etme seçeneğinde (örnek veriyorum) 5/16'lık kısımdan başlamak zorunda kalabilirsiniz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.