Jump to content

Anime nasıl ve hangi yollarla indirilir? (Resimli Anlatım)


Nightwraith

Önerilen İletiler

 Teşekkür ederim, ama bir yanlışınız var, 1080p dediğiniz olay (1920x1080 çözünürlük) farklı sürümlerde yapay olarak senkronize edildiğinde videonun kalitesinde bir artış olmuyor. Esasen 480p (640x480 çözünürlük) olan bir video'da yaklaşık 300 bin kadar piksel mevcuttur. Bu videoyu tutup bilgisayar programı ile 1080p'ye yapay olarak senkronize ettiğinizde piksel sayısı artmaz. Artamaz da zaten çünkü bu mantıksızdır. O programların yaptığı şey piksellerin boyutunu küçülterek mevcut ekrana daha iyi bir görünüm sergilemektir. Yani, videodaki pikselin sayısı tekrardan 300 bin esaslı olacaktır, bu işlem aynı şekilde bir raw versiyon manga sayfasını detayları öldürerek Topaz Clean, De Noise gibi programlarla scan çekip kaliteli bir hale sokmakla aynı mantıktır. Fakat orjinal olarak daha anime hazırlanırken ki 1080p video daha çizilirken ayarlanır. 1080p videolarda ise yaklaşık 2 milyon piksel bulunur. Aradaki 1 milyon 700 bin piksel farkını doldurmak imkansızdır. Tekrar diyeyim, 1080p video daha oluşturulurken çekilir, sonra daha düşük formatlara uyarlanır. Yani laptop olduğundan 5 GB'lik 1080p olarak yazan dosya da göze aynı gözükür, 1 GB olarak ta yazan dosya. Hakiki 1080p videonun farkını 27 ekran LED monitörünüz olmadan anlayamazsınız. Fakat 1 GB'lik yapay senkronize edilen 1080p video ile 5 GB'lik orjinal 1080p videoyu benim gibi 82 ekran TV'de açarsanız sanki aradaki farkın ayak ile otobüs kadar olduğunu göreceksiniz.  n5Lo3R.gif

 

Bir itirazım yok zaten. Demek istediğim orjinal 1080p olanlar olduğu. Ayrıca ekran boyutunuda abartmayalım. 21" monitörümde gerçek 1080p ve 720p nin farkını bariz bir şekilde görebiliyorum. He kardeşime gösteriyom bu ne kaliteli diyor o ayrı :D Benim gözler biraz hassas bu konuda da :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 22
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Evet, arkadaşlar ben arşivci olmak istiyorum, online izlemeyi sevmiyorum ama nasıl indireceğimi bilmiyorum diyorsanız, doğru konudasınız. Biliyorsunuz ki  online izlenilen video'lardaki 720p seçeneği

Valla yazının başında torrent diyecektim onuda yazmışsın eline sağlık. Bide şu var son yıllarda çıkan animelerin 1080p sürümlerü mevcut akk'yı aşan arkadaşlar depolama yeri varsa bakabilirler :)

Ben de Torrent kullanıyorum ve öneriyorum şahsen. :) Diğer yöntemi bilmiyordum, onunla şarkılar indiririm artık. :P   Açıklayıcı ve kaliteli bir anlatım olmuş. Emeğine sağlık (:

Bir itirazım yok zaten. Demek istediğim orjinal 1080p olanlar olduğu. Ayrıca ekran boyutunuda abartmayalım. 21" monitörümde gerçek 1080p ve 720p nin farkını bariz bir şekilde görebiliyorum. He kardeşime gösteriyom bu ne kaliteli diyor o ayrı :D Benim gözler biraz hassas bu konuda da :)

 

 Diğer konuda da yazdığınızı bunun içine katarak ikisinin aynı Clannad 1080p dosyaları olduğunu sanmıyorum, benim verdiğim v2'dir ayrıca farkı 27'ye kadar anlayamazsınız da zaten. Ama benim gözüme 500 mb altındaki her şey itici geliyor, dosyaları indirip göz attım benimkisi ile karşılaştırdım. Pc'de de epey bir fark oluştu ama televizyonda anlatılamayacak kadar çok fark ortaya çıktı. (NOT: Ekran modelinizin LED olması burada çok önemli!!)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Bilmeyen kullanıcılar için gayet basite indirgenerek anlatılmış gayet güzel bir anlatım olmuş tebrik ederim.Senin AKK'yi aştığın download hızın benim AKK'yi geçmediğim halde ki olan download hızından daha hızlı :D AKK limiti 75 gb olduğundan kaynaklanıyor bence bir yerden yükseltip bir yerden kısıyor ttnet :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.