Jump to content

Hangi Üniversite?


Pingu

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 108
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Canını seven mühendislikten uzak dursun, şu an komadayım, benim yerime hemşire yazıyor.   Sakarya Üniversitesi'nde Bilgisayar mühendisliği 4. sınıfım. Size şu kadarını söyleyim. Bilgisayarla, yazılıml

Katılıyorum işkençe çekip ot gibi yaşamak istemiyosanız  Bilgisayar bölümlerinden uzak durun :D Günlük olarak beyinin 404 alma ihtimali 80,   tavırlar şu şekilde olabiliyo :D        if ( $('#beyin404'

Bu konunun da amacı YGS ve LYS ye girecek olan arkadaşlarımız eğer buradaki üniversiteler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz sorularınızı bekleriz... /Lütfen üniversite okuyanlar okullarını bana

evet zorluğunun farkındayım ve bir animasyoncu olmam için en iyi basamaklardan biri  olduğunu düşünüyorum merak ettiğim şey grafik derslerinde bizden ne tarz şeyler istedikleri grafik çalışmalarında verilen süreler ve genel olarak hocaların sizden beklentilerini merak ediyorum bunları öğrenirsen kendimi daha iyi hazırlaya bilirim

 

Öncelikle animasyon ise konu, bence Mimar Sinan dan çok, Eskişehir'i düşünmelisin. Eğitim açısından da, şehir açısından da. Bi araştır aklında olsun. Mimar Sinan da hocaların ne istediğini, mezun olduktan sonra bile anlamak çok zor. Verilen projelerde sürelerin önemi yok, çünkü hiçbir zaman tam yetiştiremezsin, mutlaka bir şeylerin eksik kalır. Yayın tasarımı dergi vb, reklam tasarımları, ambalaj tasarımları gibi projeler ele alınır genelde. Bunun yanında temel sanat eğitimi, grafik tarihi, işine yarayacak her türlü bilgisayar programları vb. dersler verilir. 

 

Aslında her animeci gibi bende animasyon okuma gibi bir hevesim vardı bi ara. Sonra baktım ki bizim ülkede, mezun olduktan sonra, en iyisi olsan bile Pepe'den ileriye gidemiyorsun. O yüzden de hayallerin büyüktür, biliyorum. Bölümün hep zorluklarından bahsediyorum bu yüzden sonra hayal kırıklığına uğrama diye. Ama yurt dışına çıkma imkanın olursa yada ben bu düzeni değiştireceğim diyorsan, bu yola baş koydum diyorsan, benden de tam destek alırsın. Yoksa yol yakınken vazgeç, başka sevdiğin bir işi yap. Animasyon da hobi olarak kalsın, benim gibi boş zamanlarında uğraşırsın. Yada ben Pepe ile idare ederim diyorsan bilemicem.

 

Tam bana göre bir meslek aslında gazetecilik ama iş imkanı kısıtlı ve birde baskısı çok etraftan gelen ''yapamazsın edemezsin iş bulamazsın'' gibi konuşanlar,ayrıca çok soru sormuş-rahatsız etmiş gibi olacağım kusura bakmazsın umarım birkaç şey soracağım :D ;

1-Dersler neler,

2-Bölümü hakkında yorumunu istiyorum iş imkanı ve yapılabilecek işler,

3-Bahsetmiştin yerel gazetede çalışıyor diye oranın ortamını soracaktım.Tekrar kusura bakma çok uğraştırıyorum :D

 

 

Bak eğer seviyorsan gazeteciliği, ciddi düşün, git konuş bence. Şaka bi yana, baskıyı filan salla, elinden geldikçe karşı çık çünkü dünyanın en güzel şeyi sabah uyandığında işe isteyerek gitme. Sevmediğin bir işte çalışırsan, her sabah işkence gibi gelir işe gitmek. Eğer illede para, çok param olsun demezsen hiç kimsenin engel olmasına imkan verme. İş içinde dediğim gibi, üniversitede çok çabalamak lazım.

 

1-Dersleri şöyle önemli olanları sıralarsak.

 

1.sınıf: iletişim bilimi

2.sınıf sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri, kitle iletişim hukuku, kitle iletişim kuramları

3.sınıf karşılaştırmalı kitle iletişim sistemleri, risk toplumunda gazetecilik

4.sınıf AB ve Türkiye'de medya politikaları

 

2-Bölüm hakkında ve genel iş imkanı hakkında yeterince konuştuk sayılır. Sadece bişiler eklemek gerekirse, ülkenin durumu ortada, siyaset özgür gazeteciliği engelliyor. Yani ortam zor, malum. Fazla da siyasete girmek istemiyorum, bu forumda sıkıntı olur. Bu konuda özelden devam ederiz anca.

 

3-Yerel gazete ortamları, yerine göre değişir. Gazetenin tutumuna göre de değişir. Ama İzmir'de pek sorun olacağını sanmam. Rahat insanlar, eğlenceli olur düşüncesindeyim. Hiç çekinme eğer kazanıp da gidersen, 2 .sınıfta filan tüm yerel gazetelere başvur iş için. Önce evrak düzenleme filan verirler ama, sonra şehirdeki ufak etkinliklere, röportajlara, belki amatör futbol maçlarına gönderirler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aklıma çok takılan bir konu var.


 


+Okumak için İstanbul mu, İzmir mi, Ankara mı?


 


İstanbul'daki üni. daha iyi, ama İzmir ise gitmek istediğim yer (oradaki okul da iyidir herhalde ama istanbul'daki kadar iyi değil gibi sanki -ki izmir'deki okul bunu duyana kadar ilk tercihimdi-)


 


Ankara'yı ise beğeniyorum ama deniz olmaması ve çok sıcak olmaması beni cezbetmiyor.


Ankara hakkında ne düşünüyorsunuz?


 


Bu konu hakkındaki görüşlerinizi lütfen belirtirseniz çok sevinirim.


 


+Boğaziçi, Ege ve Hacettepe okuyanlarınız veya okuyan tanıdıklarınız varsa hakkında bilgi almak isterim.


 


+Eğitim dili İngilizce olanlarınız veya okuyan tanıdıklarınız varsa onlar bu durumdan hoşnut mu?


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben de sınava hazırlanıyorum bu sene. Ankara hakkında öğrenmek istediğim çok şey var ama şu an bölüm ve okuldan ziyade tek veya iki kişilik özel yurt bulmam gerekiyor, Bilkent veya Hacettepe'de okuyacağım büyük ihtimalle. Bu okullara hangi ilçeler yakındır bi iyilik meleği üye aydınlatıversin.  :mellow:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben de sınava hazırlanıyorum bu sene. Ankara hakkında öğrenmek istediğim çok şey var ama şu an bölüm ve okuldan ziyade tek veya iki kişilik özel yurt bulmam gerekiyor, Bilkent veya Hacettepe'de okuyacağım büyük ihtimalle. Bu okullara hangi ilçeler yakındır bi iyilik meleği üye aydınlatıversin.  :mellow:

Hacettepeyi bilmem ama bilkenti uzun uzun anlatiyim.

Eger kapsamli burslu girersen (ilk 10000) bilkentin yurtlari sana beleş 6 sene boyunca. Bir de ustune her ay 500-600 veriyolar cep harcligi

Eger burslu giremezsen iki kisilik odalar aylik 500 lira. Ben 2. Donem bunlarda kalicam.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.