Jump to content

2014'ün En iyi 30 Animesi


Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 90
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

30. Sword Ard Online II     29. Amagi Brilliant Park     28. Space☆Dandy 2     27. Gokukoku no Brynhildr     26. Gundam Build Fighters     25. No Game No Life   24. N

Yaşla alakası olduğu kadar yokta, listede her zamanki gibi ortalarda moe akımı var başlarda komedi ve hayatan kesit serilerine önem verilmiş. Aksiyon kurgusundan daha zordur komedi yapmak.    He hiç b

Bu liste neye göre sıralanmış acaba. Gene güzel liste ama o kadar listeye girememiş mükemmel animeler izledim bu sene. Onların hepsini listede görmek isterdim. O kadar güzelim anime var, bu listede s

Yaşla alakası olduğu kadar yokta, listede her zamanki gibi ortalarda moe akımı var başlarda komedi ve hayatan kesit serilerine önem verilmiş. Aksiyon kurgusundan daha zordur komedi yapmak. 

 

He hiç bir değeri olmayan klişe komedilerden bahsetmiyorum. Ama anime olarak tercih edilen ile manga olarak istenilen çok farklı. Animasyon kalitesi uçmadığı sürece aksiyon korku gerilim savaş konulu seriler ön plana çıkmıyorlar. Yada konusu çok özgün olmadığı sürece.

 

Mangayı boşverip animenin kendi başına buyruk gitmeside sevilmeyen bir olay. Mesela beelzebub,fma1,ae no exorcist mangayı okumayanlar için güzel anime olarak değerlendirilir. Ama mangayı okuduğunda animeye çok fazla söversin, aynı seriden daha iyi konuya sahip naruto fflerini okudukça olan etki gibi   :lol:

 

Orda dikat ederseniz gelmiş geçmiş enç ok satan mangalarda ilk 10 da olan efsanevi seri jojo bile sonları görüyor veya gayet orjinal konuya sahip space dandy,pshyco pass veya kısmen orjinal konuya sahip no game no life serileri de sonlarda.

 

Siz ize gelmiş sao,tokyo ghoul, akeme ga killden bahsediyorsunuz açıkçası populer kültürün esiri olduğunuzu düşünüyorum. Ne kadar bol seri bitirmiş arkadaşım varsa bu serileri cidiye alınmayacak kaliteli aksiyon serileri veya ortalama olarak adlandırdı.

 

İlk 3e bakıcaksak(4.yüde ekleyelim) komedi bakımından güzel, eğlendiren klişlelerden uzak veya klişeleri güzel yorumlayan seriler. Demek ki izleyici artık her yıl çıkan ani çıkış yapan aksiyon serilerinden bıkmış.(Jojo bile) Ve bu yüzden bu tür seriler başı çekmiş. Barakamon ise komedi olduğu kadar, gayet güzel hayat dersleri veriyor yani konusunu iyi anlatıyor. Karakterleri ve analizleri çok iyi.

 

 

Eline sağlık arkadaşım çok güzel yazmışsın. Konunun başındaki yorumlara bakınca güldüm başta ama devam edip de doğru düzgün bir yorum göremeyince ümidimi kestmiştim hepten :)

 

Ne yazık ki bazı kişilerde "kan akmayan animeyi izlemem arkadaş" havası var. Sanki kan akınca anime otomatik olarak güzel oluyor veya kan/aksiyon olmayınca otomatik olarak "çocuk işi"ne dönüyor. (Ki Akame ga Kill/Tokyo Ghoul gibi animeleri yılın animesi ilan edenlerin de yaşının pek yüksek olmadığını düşünüyorum...) Ki sıralamada yüksek olan animelerden şikayet edenlerin o animeleri izlemediği hemen belli oluyor. (Ping Pong için konulan fan arttan dolayı dragon ball çakması diyen arkadaş gibi...)

 

Ben de listedeki pek çok animeyi izlemedim ancak büyük oranda hak eden serilerin yer aldığını düşünüyorum. Özellikle bence Barakamon ve Gekkan Shoujo Nozaki-kun hak ediyorlar bulundukları yerleri.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Saçmalık.

Ping pong döneminde son sıradaydı nasıl ikinci oluyor... 

NGNL nasıl o kadar geride o da ayrı... 

Nisekoi Mahouka falan ilk 30 a zar zor girmiş wtf??

Hadi onu geçtim o kadar SAO fanboyu/fangirl 'ü var... Listeye bile zar zor girmiş. 

 

Edit: Fate'e de laf atarım. 5. olmuş iyi hoş ama adamlar visual novelın yarısını daha anime yaptı (tekrar). Bu kısım o kadar yükseği haketmezdi.

Gokukoku bile geride be...  

Kiseijuu da 2014ün. Tokyo Ghoul da aynen öyle. Abi kim oyladı bu listeyi ya... 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.