Jump to content

Death Note Böyle Bitseydi


Misafir

Önerilen İletiler

Geçenlerde bir arkadaşım Death Note'un mangakalarının aslında seriyi bu kadar uzatmak niyetinde olmadıklarını fakat seri popüler olunca, editörlerin de baskısıyla devam ettirdikleri ile ilgili bir yazı okuduğundan bahsetmişti. Death Note'un mangakalarının (Tsugumi Ohba, Takeshi Obata) bir sonraki serisi olan Bakuman serisinde gördüklerimden de yola çıkarak Death Note'un ''uzatılmamış versiyonunun'' sonu hakkında bir tahminde bulundum.

 

Bakuman spoiler

Tsugumi Ohba ve Takeshi Obata'nın Bakuman'ın başkarakterlerini (Mashiro ve Takagi) oluştururken kendilerinden esinlendikleri, bu karakterlerin kendilerini yansıttığı söyleniyor. İzleyenler bilir 3. sezondaki Reversi serisi Death Note'a bir hayli benziyor. Mashiro ve Takagi Reversi'yi bitirmeyi planladıklarını söylediklerinde editörler eğer erkenden biterse manganın sonu ile animenin başlangıç tarihi arasında 6 aylık bir zaman farkı olacağını ve bu süreçte seriye ilginin azalabileceğini söyleyip mangayı uzatmalarını istemişlerdi fakat mangakalar ''ısrarla'' serinin uzatılmamasından yana olduklarını ve eğer uzatırlarsa kalitede düşüş olacağını söylemişlerdi. Sonuç olarak Reversi uzatılmamış ve sonunda iki başkarakterin de öldüğü çok çarpıcı bir finalle sonlanarak bir başyapıt haline gelmişti. Ben burada Reversi'nin Death Note'un uzatılmamış versiyonuna bir gönderme olduğunu düşünüyorum yani Death Note uzatılmamış olsaydı muhtemelen Reversi'ye benzer bir tempo izleyip benzer bir finalle sonlanacaktı

 

Bu bilgilerden yola çıkarak Death Note ile ilgili:

-Mangası 108 bölüm değil de yaklaşık 50 küsür bölüm

-Anime tahminen 25-26 bölüm falan

-2. sezonda ortaya çıkan Near, Mello ve diğer bir çok yan karakter yok (varis yetiştiren yetimhane ve shinigami - insan aşkı da muhemelen seriyi uzatmaya yönelik yapılmış hamlelerdi).

-Yani asıl olarak baştan sona L ve Light arasında geçen bir mücadele olacak (Misa da var muhtemelen)

-Serinin başlangıçtaki temposu finale kadar yükselerek devam edecek ve sonunda L ve Light'ın öldüğü çok çarpıcı bir finalle sonlanacak.

böyle bir tahminde bulundum. Sizce Death Note böyle bitseydi nasıl olurdu?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

DN izleyip o sonu beğenen var mı acaba light çok çabuk ölmesi zaten "biz böyle planlamadıkta böyle olduya geldi" light gibi biri (şahsi düşüncemdir) sonda öldüğü bölümde kendine hakim  olup işi bitirecek zkeada biri ama öyle biri değil gibi gösterildi :P bilmem anlata bildim duygularımı :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yani L ve Light'ın aynı bölümde ölmesi daha mı iyi olurdu diyorsun? İkisi de öldü çünkü kaldı ki sanki yazarların hayal güçleri durmuş gibi çok basit bi sahneyle öldü ikisi de. Sonu gerçekten saçmaydı, dediğin gibi özellikle uzatmışlar bence de, ilk bölümlerindeki kalite sonlara doğru baya bi düştü özellikle 25. bölümden sonra. Hem L ve Yagami Light arasında bi savaş vardı ve bence bi kazananı olmalıydı, ikisininde ölmesine şaşırmıştım animeyi izlerken.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

L ve Ryuk aralarında anlaşma yapsalardı ikisinin de lehine olurdu bence...

 

Mesela; Ryuk'un bekleyişi sona erer, defterini geri alır, shinigami olarak özgür kalırdı.

L' de, Kira'yı yakalayıp ya infazını verirdi ya da tımarhaneye kapattırabilirdi ki muhtemelen tımarhane fikri L'nin adalet anlayışına daha uygun olurdu.

 

Misa karakterini oldum olası sevmedim, sırf bölüm doldurmak ve gerilim yaratmak için kullanılmış... o atmosferde kyaa diyen uyuz tipleme kullanmasalardı daha iyi olabilirdi  :) 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...

Ya Türk dizisi sonu seriye yakışan bi son tabiki de değildi. Bu kadar zekice işlemiş ve zeki gösterilmiş karakter olan Light'ın Ali Rıza baba gibi kalp krizi geçirmesi kendini kaybetmesine oldum olası sinir oldum. L çok çabuk öldü bi böyle insanın hevesini kursakta bıraktılar. Film kesinlikle daha tatmin ediciydi.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.