Jump to content

Neden oyun oynuyorsunuz?


Gilgamesh

Önerilen İletiler

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi ''Neden oyun oynuyorsunuz veya oynuyoruz?''

İlk olarak ben açılışı yapayım. Neden oyun oynuyorum?
Aslında bakarsanız ben ciddi şekilde oyun oynamaya 7. sınıfta başladım ve MMORPG ile süper bir açılış yaptım. O zamanlardan önce sürekli ders çalışırdım ama durmadan ders çalışırdım günde 3-4 saat hiç kalkmazdım. Ama MMORPG ile tanışınca ilk başta sadece ''ooo oyun süper ya bende hemen hesap açayım da karakter falan güçlendireyim'' derdindeydim aradan 3-4 ay geçti hep aynı kaldım öğrenemiyordum anlamıyordum oyunun asıl amacını kavrayamamıştım. MOBA'ya geçtim ki 5 ve 6. sınıfta da MOBA oynuyordum (tabii ki kafam basmadan :/ ) Tekrar döndüm MOBA'ya ama o eski zevki alamıyordum birşeyler değiştiği belliydi ve PC başından kalkmamaya başladım. Aradan 3-4 sene geçti ve MOBA ağırlıklı devam ettim. Ama aklımın bir ucunda da MMORPG vardı. En son 1-2 saat düşündüm ve dedim ki 1 tanesini seç ( zorundaydım herşeyde iyi olamazdım ve MMORPG'yi seçtim. Ama dikkatimi bir şey çekti artık tek değildim eskisi gibi oyundan baya bir arkadaşım olmuştu.(Party,Guild, Raid, Roam gibi.)

Kendimi orada daha rahat hissediyordum sanki birşeylerden kaçıyormuşum gibi ama kaçmıyordum derslerim iyiydi ama umrumda değildi herşey olağan geçiyordu gerçek hayatta sürekli aynı hergün okuldan eve gelip ders çalışırdım ama oyunda ilerledikçe aklımı oyundan alamıyordum sürekli güçlendim, yardım ettim ve savaştım. Çoğu insan ilk önce şunu düşünür MMORPG oynarken ''En güçlü ben olacam herkes beni tanıyacak'' aslında bende böyle başladım bu dünyaya ama sonra guildimle veya partimle aldığım zaferler beni daha çok mutlu etti sanki bir tane dungeon(zindan) bitirince koskoca bir savaşı bitirmiş gibi hissediyordum.

Velhasıl kelam oyun oynama sebebim : Arkadaşlarımla birlikte kazandığımız o kılıçları, kalkanları havaya kaldırıp başardık diyebilmek, tekrar o duyguyu yaşayabilmek için oynuyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 28
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Popüler mesajlar

Cool cool oyunlardan bahsedilmis burda. Yorum atmaya utandim simdi. Benim oynadiklarima " Ya o oyun mu, alin sunu disari!!!"diyen olur simdi. Ahxhsdhgj Bozulan PC tam hurdaydi zaten ozelliklerini gor

Çünkü ; Tek bir hayata bağlı kalmak yerine birden fazla hayatım olmasını seçtim. ^^ 

Oyun oynamak için nedene ihtiyaç var mı  :cool-onion-head-emoticon:

Arkadaşım yok , oyun oynamamın nedeni oyunda 1. olabiliyorum mutlu oluyorum ve zaman çabuk geçiyor , ve oynarken kazanmak için oynuyorum ve eğlenmek strateji kurmayı seviyorum , arkadaşlarla oynamak daha eğlenceli olabilir ama hep yalnız oynarım genelde daha eğeleniyorum diyebilirim. MMORPG oyunlarda köyümü korumak için :D yada benden düşük seviyedekiler yardım etmek için uğraşırım yada iyi item sahip olabilmek için çok eğlenceli oluyor.Belli bi seviyeye ulaştıktan sonra önceden kesemediğim bossları kesiyorum falan :D Sen kimsin diyorum boss a :DDDdd Yenilmez hissettiriyor az da olsa :P

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ultima online sphere den beri MmoRpg oynuyorum. Yıl olarak 2001 diyeyim. O zamanlar çok anlamıyoduk oyunlardan tabi ama oynardık yıllar içinde en alakasız rpg leri bile oynamışımdır. Son olarak ArcheAgeEU açılınca o serverda başladık arkadaşlarla. Hep oyun içinde büyüdüğüm için oyunsuz bi dünya hayal etmek biraz zor oluyordu. Lise hayatım Runes of Magic ve WoW tarafından harcandı. Üniversitenin ilk 1,5 yılı aion sayesinde gitti ve şimdi de ArcheAge... Okul minimum 5 yıla uzadı. Ama özellikle yabancı serverlarda arkadaşlarımla birşeyler başarıp server chatten Türkçe olarak bütün server ile dalga geçmenin keyfi paha biçilemez. Kısaca neden oyun oynuyorum? Çoğunlukla ego tatmini,biraz stres atma,biraz da yaşam tarzı

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Neden oyun video oyunu oynuyorum? Hmm güzel soru.Oyun oynamamın nedeni ilk önceleri (7-8 yaşlarında), atari oyunlarının bana verdiği o muhteşem haz idi. Yeniler bilmez, o dönemlerin ayrı bir güzelliği vardı, mesela kendinde olmayan atari oyunlarını (daha doğrusu atari kasetlerini [ulen şekilleri bile hala gözümün önünde valla duygulandım şimdi :) ] arkadaşınla oynamak için değiştirirsin vs.. Arkadaşlarınla sohbet ederken oyunlardan bahsedersin (şu oyunu oynadınmı, şu bölümü geçtinmi). Bütün bunlar seni oyun oynamaya teşvik eder.

 

İlk kez bilgisayar oyunlarına başladığımda da (orta okulda idim) amaç aynıydı:Eğlence.Çoğu kez eğlencenin dozunu fazla kaçırıp bilgisayar başında fazla kaldığım olmuştur :) Ardından doğal olarak bilgisayar oynama yasağının gelmesi kaçınılmazdı tabiki :D 

 

Ve sonraları...Liseye kadar bilgisayar oyunlarından genellikle yarış ve maç oyunları oynardım.Ancak lisede artık oynadığım oyunlar tat vermemeye başladı.Bu yüzden ben de yeni oyunlar oynamak için çevremde araştırma yaptım ve sonunda rpg ve mmorpg tarzı oyunlara başladım.Özellikle başladığım bi tane mmorpg tarzı oyun vardı ki bana zarar vermeye başlamıştı (Bunu o zamanlar anlamamıştım). O oyuna da eğlence amaçlı başlamıştım ancak oyunda yükselmek ve en iyi olmak için uğraşmak o oyunun getirdiklerindendi.Bunun sonucunda da eğlence amaçlı basladığım oyuna zamanla bağımlı hale geldim (bunu da o zamanlar anlamamıştım).

Bilgisayar başından saatlerce kalkmamalar sonucunda parmak,bilek,boyun,sırt ağrılarının olması ve bir de oyun içinde seni sinirlendiren playerler da cabası + mmorpg oyununa harcadığın cep harçlıkları... Yani kısacası oyun oynamak önceleri eğlenceliyken sonraları tam bir eziyete dönüşmüştü benim için ama ben o zamanlar farkında olmadığım için eğlendiğimi sanıyordum, bunu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.

 

Artık fazla oyun oynamıyorum,oynasam bile oyunda fazla kalmıyorum :) Ancak tamamen de kopamıyorum :) Ne de olsa atari-bilgisayar oyunlaryıla büyüyen bir gençliğiz, şimdi oyun oynamasam bile ilerde mutlaka oynarm yani kaçarı yok :D

 

(Baya uzun oldu ama k.bakmayın, kendimi tutamadım :) )

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Küçükken haliyle atari oynadık ama asıl oyun hayatıma 4.sınıfta Mmorpg olan Runescape ile başlamıştım. Aslında nedeni İngilizce'mi geliştirmekti.

Oyunda tonlarca görev olması yeteneklerin sadece saldırı yönlü değil (Yemek pişirme, balıkçılık, madencilik, avcılık daha 15 tane böyle yeteneğe kadar gidiyor.) Kelime dağarcığınızı muhteşem şekilde geliştirebilecek bir oyundu. 7.sınıfa kadar bu oyunla devam ettim

. Single player oyunlarına da kaymaya başladım sonradan. Zamanım yettikçe her türlü oyunu denemeye başladım. Oynamadığım mmorpg zaten kalmadı neredeyse. 8.sınıfta ise LoL e başladım ilk MOBA oyunumdu 3.5 yıl oynadım.oyun o zamanlar sezon 1 in başındaydı. İlk yıl zevk için arkadaşlarla oynuyorduk. 2.yıl ise hırs yapmak kendimi geliştirmek ile geçti.Kalan yıllar ise para kazanma hırsı ile geçti kazandım mı kazandım. Turnuvalardan, kafelerden para ve ekipman çok geçti elime. Ama ne kadar çalışsamda daha ileriye götüremedim karşımda ki oyuncudan daha iyiydim, daha geçen sene bana taktik soran adam nerelerdeydi.Neden? Nedeni yetenek farkı falan değildi. Çevre, torpil Türkiye'de klasik olan bir gerçekti. Her yerde olduğu gibi torpil o kadar fazla idiki hak ettiğimi alamamak günden güne beni LoL den uzaklaştırdı.Şimdi ise tamamen bıraktım oyunu, arkadaşlarımdan fazla baskı geldi bırakma diye dönmeyide düşünmedim değil ama 4 ay oldu oynamıyorum. Oyunun amacını unutmuştum,kafamı rahatlatmak yerine zihnimi yormuştum. Şimdi ise çok rahat hissediyorum. Bir daha MOBA oynarmıyım bilmiyorum, ama sadece eğlenmek için oynadığımı unutmayacağım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu an için bir sebebim yok. Boş kalınca arada oynarım. Günde 3-4 dk Clash Of Clans, 20 dk falan Boom Beach oynarım ortalama. Onun dışında haftada 3 saat falan LoL oynarım. İlginçtir ki oyunlardan en çok lise 4'te zevk almıştım :/ Günde ortalama 3 saat falan lol oynuyordum diyebilirim. Lise 3'ten 4'e geçerkenki yaz da defalarca sabahlara kadar oynadığımı bilirim :( Hatta LYS'den 2 önceki gün gece 1'e kadar yine :/ Ama Allah'tan istediğim üniversiteyi kazandım :D Artık saçma gereksiz geliyor neredeyse hiç oynamıyorum. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşım yok , oyun oynamamın nedeni oyunda 1. olabiliyorum mutlu oluyorum ve zaman çabuk geçiyor , ve oynarken kazanmak için oynuyorum ve eğlenmek strateji kurmayı seviyorum , arkadaşlarla oynamak daha eğlenceli olabilir ama hep yalnız oynarım genelde daha eğeleniyorum diyebilirim. MMORPG oyunlarda köyümü korumak için :D yada benden düşük seviyedekiler yardım etmek için uğraşırım yada iyi item sahip olabilmek için çok eğlenceli oluyor.Belli bi seviyeye ulaştıktan sonra önceden kesemediğim bossları kesiyorum falan :D Sen kimsin diyorum boss a :DDDdd Yenilmez hissettiriyor az da olsa :P

Hangi mmorpg leri oynarsınız ?

Ayrıca başlığa vereceğim yanıt Bilgisayarda yapacak daha eğelenceli bir şey olmadığından (tabii ki bana göre). eğer anime izlemek derseniz, bu işi tabletten olsun, başka cihazlardan yapabilirsiniz. Fakat oyunu, *cık* yapamazsınız.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.