Jump to content

Önerilen İletiler

Xv8kNk.jpg

Homunculus-Drawing.jpg

ff2ef5deec3d73192864bf42beab1669.jpg

Mangaka = Yamamoto Hideo

Cilt: 15

Bölümler: 166

Manga Durumu = Bitmiş

Yayın tarihi = 17 Mart 2003'den, 21 Şubat 2011 kadar.

Tür = Seinen, Drama, Horror, Mature, Mystery, Psychological, Supernatural

Yaş = +18

Myanimelist Puanı = 8.35

Türkçe Çeviri 6'dan sonraki cildler = https://osoisubs.wordpress.com/manga/devam-eden-3/homunculus/

Buradan İlk 6 cildini indirebilirsiniz = http://www.mangaindir.blogspot.com.tr/2015/01/homunculus-turkce-manga-indir.html?m=1

Gerçek, gerçek, gerçek…

Aradığımız gerçek nedir. Aslında gerçeği mi arıyoruz, yoksa tutunabileceğimiz bir yalan duymayı mı tercih ediyoruz?

Pişmalık; vicdanınızda sizin tamamlanamamanıza, bir bütün halinde olamamanıza sebep olan olaylar olarak da ifade edilebilir. Vicdan ise; pişmanlıklarınızın ruhunuzda yaktığı ateş...

ESP “Extra Sensory Perception” - Duyular Dışı Algılama; Parapsikologların telepati, durugörü, prekognisyon gibi beş duyunun ötesindeki her türlü paranormal algılamaları belirtmek üzere kullandıkları terimdir.

Bu hikayede bunlarıda görebileceksiniz..

Susumu Nakoshi; zamanını, evsiz insanların bir arada kaldığı parkta geçiren, sahip olduğu tek şey arabası olan yalnız biridir.

Ito Manabu ise; Bir tıp öğrencisidir ve en büyük merakı insan psikolojisi ve ESP’ dir.

Nakhoshi’nin beş parasız kalması ve Manabu’nun üzerinde takıntılı olduğu Trepanasyon deneyini gerçekleştirmek için yeni birini ararken yolları bu parkta kesişir. Nakoshi ilk başta kabul etmesede bu deneyi, arabasının kaybolması ile çaresiz kalır.

Deney sonrası her şeyin aynı kaldığını düşünselerde artık Nakoshi için gerçek tanımı görünenden çok daha başka bir anlam taşımaya başlayacaktır.

İnsan vardır fark edilmez süsünden, kimi farksızdır koyun sürüsünden, her gördüğün şekle kapılma, insan bu belli olmaz görüntüsünden. (Ömer Hayyam)

Alıntıdır = http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/3038-homunculus/

Not = Tanıtımı yapan arkadaş devrik cümle, yazım yanlışları yapmış onları düzelttim. Birkaç ekleme yaptım, birde aşağıdaki kitap alıntısını ekledim.

Trepanasyon (Kafa Tasından Parça Çıkarmak)

Saçmasapan yani normlara aykırı davranan insanlara kafayı yemiş deriz. bu elbetteki mecazi bir anlatımdır zira hiç kimse kendi kafasını yiyemez.oysa yüzünde mutlu bir ifadeyle dolaşan insanlara kafayı delmiş demeyiz.elbette her mutlu insan kafayı delmemiştir ama delebilmişlerin mutlu olduğuna şüphe yok.

Trepanasyon milattan önceki dönemlerde bile uygulanan oldukça yaygın bir tedavi yöntemi. Ortaçağda delilerin kafasındaki şeytanı dışarı çıkarmak için sıklıkla bu yönteme başvurulmuş. Gerçekten şeytanın dışarı çıkmasını sağlıyor mu bilinmez, ama kafatasının matkaba benzer bir aletle delinip bir parçasının çıkarılmasıyla kafa içi basıncının düştüğünden insanın rahatladığı kesin.

1960'lardaki "Psychedelic" hareketiyle birlikte kafayı delenler tekrar ortaya çıkmaya başladılar. Zihin ve beden arasındaki ayrılığı gidermek için bu yönteme başvuran ve kendi kafasını kendi delen ilk kişi "Bart Huges"tir. Huges o tarihte bilimsel açıklamalarıyla oldukça ünlüdür ve bad tripten kurtulmak için, LSD atarken şeker ve c vitamini tüketilmesi gerektiğini de ilk o keşfetmiştir.

Tepetaklak durarak ya da soğuk sudan sıcak suya girerek aniden kan basıncını arttırmak, böylece beyne daha fazla kan gitmesini sağlamak gibi geçici yöntemlerin yerine trepanasyonun çok daha etkili olduğunu keşfeden huges, lokal anestezi, elektrikli matkap ve neşter kullanarak kafayı delmişti. Joey Mellen ise ancak üçüncü girişiminde kafayı delmeyi başardı. Yazdığı "Bore Hole" adlı kitapta, operasyondan sonraki ilk dört saatte özgürlük ve rahatlama duygusunun nasıl tüm bedenini sardığını ve daha sonrada hep bu duygularla yaşadığını anlattı melen..operasyon sırasında yanında olan ve ona yardım eden (mesela matkabı fişe takan) amanda fielding ise kendi trepanasyonunu filme çekerek, delik kafayla verdiği konferanslarda izlettirdi.

Tüm bu insanlar rahatlamak ve dünyaya gülümseyerek bakmak için delmişlerdi kafalarını. ama trepanasyon delileri ve dahileri işlevsiz bırakmak için yani içlerindeki şeytanı kovmak için kullanılmıştı.

yalnızca beynin içindeki basınçtan değil, vücuttaki herhangi bir mikroptan bile şeytan sorumlu tutulmuştu.1500'lü yıllarda hastalıkların insandan insana, havadan ya da eşyadan insana bulaşabildiği de ortaya çıkana dek milyonlarca insan ateşi yükselip titremeye başladığı için yakılmıştı bile. Veba salgınlarında yakılan onbinlerce insanda cabası.

Neyseki matkap kullanmadığı halde kafatasında delik olan bir sürü insan var etrafımızda ve hayat onlar sayesinde hala yaşanmaya değer.

ALINTI = Altay Öktem'in "Hayat Bazen Çentiklidir" adlı kitabından.

Not = Son olarak diyeceğim, böyle harika bir serinin yarım bırakılması manga severler için büyük kayıptır. Umudum, birilerinin değerini anlaması ve mangayı bitirmesidir. Ayrıca 18 yaş uyarısıda verelim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Güzel bir mangaya benziyor. Oldukça da uzun süre yayınlanmış. Bir ara vakit bulursam iyi bir kaynaktan okuyayım.

Buradan 6 cildini indirebilirsiniz, bir başlayınca devamı geliyor zaten...

http://www.mangaindir.blogspot.com.tr/2015/01/homunculus-turkce-manga-indir.html?m=1

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arada bu eserin sahibi olan mangaka'nın "ichi the killer (koroshiya 1)" isimli mindfuck bir mangası daha var. Türlü Mazoşizm, Envayi çeşit Sadizm, Ölüler ile cinsel münasebet almış başını gitmiştir seride. Gerçi bu serinin türkçe çeviride yarım bırakılmıştır.

Mangaka yapıyor bu spor'u, iki seride harika bana göre, tabii herkese hitap eden serilerden değil bunlar...dikkat yani :P

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.