Jump to content

One Piece'de "Osmanlı Esintileri" (Arapça)


zaman

Önerilen İletiler

Osmanlıda Arap alfabesini kullandı, tabi Osmanlıca mı Arapça mı bunu ayıramıyorum.
 
Fakat Osmanlı esintisi gibi gelmesinin sebebi şu; harita benimde dikkatimi çekti tam Piri Reis'in haritalarından biri olmayabilir fakat esinti kaynağı olabilir.
 
Sonuçta Oda aslından bir çok şeyi türetiyor. Ve hepimizin bildiği gibi Osmanlı donanmasının Korsan tarihinde büyük bir yeri vardır.
 
Oda'da buradan esinlenmiş ve etkilenmiş olması muhtemel bence. 
 
Ayrıca Arabasta' da araplara sadece "MISIR" vari bir yaklaşımda bulundu. Bence korsan tarihini incelediğinde Osmanlıdan etkilenmemesi mümkün değil. 

Osmanlı Devletinde korsan sınıfı
 
Korsan - Vikipedi

 

Bugünkü Türkçede korsan kelimesi denizde gemi, adam ve mal gaspını, yağmalamayı içeren deniz “ haydutluğu”'nu ifade etmektedir. Fakat Latincedeki “ cursus “ kelimesinden türeyen ve Türkçedeki korsan kelimesine kaynaklık eden “ corsair” sözcüğünün anlamı, deniz haydutluğunun aksi olarak resmi otorite tarafından verilen bir deniz görevidir.[1] İzinli korsanlık olarak ifade edeceğimiz bu görevi İngilizce' de kullanılan “privateering “ kelimesi karşılamaktadır.[2]


Deniz haydutluğunu ifade için ise batı dillerinde “ piracy” , “ pirate “ kelimeleri kullanılmıştır.[3] Bu doğrultuda bir iktidarın bilgi ve gözetimi dâhilinde yapılan izinli korsanlık ile herhangi bir yasal dayanağı olmaksızın yapılan deniz haydutluğu aslında birbirinden farklı iki olgu olarak gerçekleşmektedir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bilen bir arkadaşa sordum, Arapça ama tamamlanmamış bir cümle olduğu için bir anlamı yokmuş.  Sadece taşıma veya dayanma ve düşürme veya tutma anlamına gelen iki kelime varmış. Kırılgan kargolar için yazılmış bir yazı olabilirmiş.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Basligi buyuk harflerden olusacak sekilde yazmaniz yasak. Degistirmeniz gerekiyor. Ilk iletinizdeki "Gorsel Editor" butonuna tiklayarak degistirebilirsiniz.

Tabi bir de Ingilizce'de buyuk i olmamasi gercegi var. :D

 

Benim dedem Britanyadayken Kontmuş. Ama bozkır kökenli olduğumuzdan dil bilgimiz eksik kaldı zaten dilimizi iyi bilmiyoz diyede Büyük Britanya düştü :)

 

Vesselam etti isek sürçü lisan affola. 

 

Ya arkadaş nereden buluyorlar bu forum adminlerini, hiç bir şeyide gözden kaçırmıyorlar..  :depressed1-onion-head-emoticon: 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.