Jump to content

L'Arc~en~Ciel


bluegrass

Önerilen İletiler

jmlarc.jpg?itok=rx6aqNKS


 


L'Arc~en~Ciel , diğer bir değişle Laruku (ラルク) ya da L'Arc 4 üyeden oluşan popüler bir Japon rock grubu.Fransızcada grubun adı Yağmur ya da Gökyüzündeki Ok anlamına gelmekte.

Grubun yüzü Hyde , ana söz yazarı ve baş gitarist Ken , lider Tetsu ve bateristi Yukihiro'dur.

1992'de Tetsu ve Hyde, arkadaşları Hiro ile pero ile birlikte grubu kurdular.Osaka'da kazandıkları kötü şöhret yüzünden hiro ve pero grubu bıraktı.Daha sonra Tetsu arkadaşı ken'i mimari sanatlarla olan çalışmalarını bırakmaya ikna edip gruba kattı.Yeni baterist,Sakura , Tetsu onun çalışını gördükten sonra gruba dahil oldu.1993'te grup albümü DUNE ile ile çıkış yaptı ve iyi bir başarı yakalayarak İndie listelerinde bir numaraya yükseldi.

Gurubun bu gözden kaçmaya başarısı sayesinde büyük şirketlerin ilgisi onlara yöneldi ve 1994'te Sony ile imzalayıp 2.albümleri Tierra'yı piyasayı sürdüler.Takip eden yılda Heavenly'i çıkardılar.İlk üç albümde bir DEAD END havası vardı çünkü grup elemanlarının çoğu Dead End'in fanıydı.Hatta bazı insanlar işi ileriye götürerek Hyde ve Tetsu'nun stillerinin Dead End'den Morrie ve Crazy Cool Joe'e benzediğini söyledi.Ama,1996'da grup görünüşünü ve stilini değiştirip yumuşatarak visual kei görünümlerine son verdi.Daha sonra aynı yılda bir milyon satmayı başaran albümleri True'u yayımladılar.

1997'de Sakura uyuşturucu bulundurmaktan tutuklandı ve grubu bıraktı.Popülerliği gittikçe artan grubun dağılması düşünülemezdi bu yüzden yeni bir tur düzenlenerek Yukihiro gruba dahil edildi.Tokyo Dome'de verecekleri konser biletleri ( 56,000 bin ) 4 dakika içinde satılarak grubun başarısını göstermiş oldu. 1998'de diğer albümleri HEART'ı yayımladılar.

Grup sonraki yıllarda buldukları yeni malzemelerle üç yeni albüm çıkardı.1999'da Ray ve Ark aynı anda yayımlandı, sırayı 2000 yılında sırayı REAL takip etti. Real uzun yıllar buldukları bu yeni materyallerle oluşan tek albüm olma özelliğini sürdürdü ama arkadasından daha bir çok remix albüm de geldi.L'Arc~en~Ciel  DNA², Rurouni Kenshin, Great Teacher Onizuka ve Full Metal Alchemist gibi animelerin de bulunduğu bir kaç tv showu için şarkı üretti aynı zamanda Final Fantasy: The Spirits Within filminin kapanış şarkısı onlara aittir.

Bir süre sonra , grup üyeleri kendi solo projeleri üzerinde çalışmaya başladı Hyde bir kaç solo albüm yayımladı, Ken SONS OF ALL PUSSYS grubunu kurdu, Tetsu TETSU69'u başlattı ve Yukihiro acid android 'de çalmaya başladı.Bazı fanlar bunun grubun dağıldığına dair bir işaret olarak algıladı ama grup kısa bir ara veriyordu sadece. 

Haziran 2003'te L'Arc~en~Ciel , geri dönüş yapacağını ve Tokyo'da 7 tane konser vereceğini ve de takip eden yılda yeni albümlerini yayımlayacağını açıkladı.Şubat 2004'te üç uzun yıldan sonra grubun ilk single'ı çıktı ve Mart'ın başında bir yeni şarkıda onu takip etti.Sonunda beklenen yeni albüm SMİLE  ise Martın 31'inde piyasaya sürüldü.

31 Temmuz 2004'te L'Arc~en~Ciel,ABD'de ilk konserlerini Otakon'da verdiler.12,000 bin Otakon'lu Mariner Arena'da dış mekanda verilen konsere katıldı bu Otakon'un muzik tarihinde bir ilkti.

 

Otakon konserinde sonra grup, bir çok şarkı çıkardı ve 22 Haziran'da albümleri AWAKE'i yayımladı.Grup 2005 yılında çıkan Full Metal Alchemist filminin açılış ve kapanış şarkılarını yaptı.Daha sonra tekrar bir ara vererek ,grup üyeleri solo kariyerleriyle ilgilenmeye başladı.

 

2005'in sonlarına doğru Tetsu, Creature Creature'den idolü Morrie ile çalışacağını açıkladı.2006'da 15. yıllarını kutlamak için tüm hit şarkılarını ve özel versiyonlarını yeniden yayımladılar.

Grubun şuan ki durumunu açıklarsak yeniden bir araya gelen grup SHINE adlı bir şarkı çıkardı ( ki bu NHK-BS animesi olan Guardian of the Sacred Spirit ~Seirei no Moribito'nun açılış şarkısı olarak kullanıldı ) ve Japonya'da Mata Heart ni Hi wo Tsukero 2007 turlarına başladılar.Sonra  2007'de mayısın sonlarına doğru yeni teklileri SEVENTH HEAVEN'i yayımladılar ve Oricion charts'ta bir hafta boyunca zirvede kalmayı başardılar.Ayrıca Subaru'nun reklam filminde yeni yayımlanan şarkıları MY HEART DRAWS A DREAM .kullanıldı.

-

uzun süredir bilgiler güncellenmemiş ama sanırım grup hakkında biraz fikir sahibi olmuşsunuzdur.Açıkcası Japonya'daki en ünlü ve başarılı gruplardan biri, bizimde onları tanımamız iyi olur diye düşünüp çeviriyi yaptım.Söylemem gerekir ki GTO izleyen biri olarak duyduğum en güzel openinglerden birini yapmış bir grup.

 


 


 

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...
  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.