Jump to content

Oppailerin saçmalığı


typerion

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 96
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Erkeklerin yaşama sebebi falan değil maalesef :( Keşke animelerde bu kadar ön plana çıkmasa, diyen erkekler de vardır. Ben gibi. Kişiden kişiye değişir.

Oppailerin kizlari var. :mellow: Fairy Tail cok itici. Ya sen shounen animesin neden ecchiymis gibi davraniyorsun? Erza gibi karakteri mini etekle gezdirmek ne? Lucy' in etegi poposunun ustunde. Juvia

ÖNEMLİ OLAN BOYUTU DEĞİLDİR  ONLAR ERKEKLERİN UMUTLARI İLE DOLUDUR.   Diyeceğimi düşünmüş olabilirsiniz amma velâkin en güzel oppai bir yumruk kadar olanlardır. (Bakınız: To Love Ru)   Not: Bu sapık y

Posted Images

Ben de Kore dizilerini genel olarak sevmem. Hani kendi dizileri iyi bir nebze de Japon anime-dizilerden uyarlamalarını hiç sevmem. Ayrıca Kore kızları iyidir lafına pek katılamayacağım. Kore'de neredeyse çoğu genç kadın estetik yaptırıyor. Güzellik yarışı gerçekten çok fazla. Yapay olması hiç önemli değil, güzel olmak şart gerçekten. Japon sanatçılarından özellikle de bayanlardan her zaman hepsi aşırı güzel olmaz neyseler odurlar bir iki makyaj o bu vardır o ama Kore sanatçıları her zaman aşırı güzel olurlar genelde. Kore'de böylesi bir takıntı var ve erkeklerine bile işlemiş durumda. Bu durumda bana Japon kızları daha saf (doğal anlamında) geliyor ve sırf anime manga dizi olarak bakmamak lazım. Kızların bu kadar saf olduğunu falan sanmıyorum ben cidden. Animelerdeki mangalardaki dizilerdeki klişeler diye düşünüyorum. ^^ 

 

Ben de kesinlikle katiliyorum.Kore`de inanilmaz bir takinti var.En az 30 Koreli kizla konusmusumdur, onlara kilolarini falan sordugumda hepsi de istisnasiz ``Secret`` yanitini verdi. :D Oyle kilolu falan da degiller.Ama kesinlikle soylemezler.Bir de biri vardi estetik icin para topluyordu, ``Cogunuzun goz kapagi ameliyati oldugunu duydum, sen de mi ondan yaptiracaksin?`` dedigimde bana bir kizmisti, ``Ya hepimizin goz estetigini yaptirma ihtiyaci var mi? Bazi insanlarin gozkapaklari dogustan guzel olamaz mi? Benim goz kapaklarim dogal olarak estetikli gibi zaten.Ameliyata ihtiyacim yok.`` gibisinden bir trip atmisti. :D Bir de hepsi lens takiyorlar.

 

Neyse konuya doneyim, ben de sacma oldugunu dusunuyorum.Charmer ile ayni fikirdeyim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben de çok bloglar takip ederek bu görüşlerimi edindim. Ayrıca Kore'nin sadece şarkıcılarını ve dizilerini seven ama insanlarından pek hoşlaşmayan bir arkadaşımla da uzuncasına bunu bir konuştuk. Başta inanamamıştım, kız her türlü diziyi izleyip şarkıcısını biliyor ama insanlarını sevmiyor. Kendisi de itiraf etmişti, uzun bir süredir bunlara fangirllik yaptığını ve güzellik yarışından tut sinir bozucu şeyler olduğunu. Dizileri geçtim şarkıcıları sürekli takip edince biraz da olsun gerçek hâlleri görünebiliyor insanların. Dizilerde rol yapılıyor sonuçta. Youtubedaki videolara baktım bakmaz mıyım ama  o tür videoların başlıkları hep bir cosplay amacı taşıyan başlıklardı. Japonlarda büyük göz takıntısı cidden var, bunu kendileri de söylüyor ama daha çok günlük hayatlarından kesitlere bakıldığında o büyük göz makyajı videolarındaki gibi gözler estetikli dişler veya da cıvıl cıvıl kızlar görmüyorsun. Görsen bile çok az oluyorlar. 

 

En azından genç Japon kızlarının mangalardaki gibi saf saf olmadığını biliyorum. Öncesinde dediğim gibi zaten shoujo mangaların asıl güzel olanları, güçlü bayan karakteri olanlar meşhur değil sadece. Ve meşhur olmayışının nedenide özellikle yabancıların bir bad boy arayışı. Bir aralar aşırı derecede değişim öğrencilerinin günlük videolarına ve Japonlarla yapılan röportajlara bakmıştım. Kızlar gayet normal davranıyor, erkeklerle normal konuşuyorlardı. Mangada gördüğümüz erkeklerle konuşunca utanıp kalan saftirik ağlak kızlar gibi değillerdi yani belliydi bu.  

 

Tamam normal dizilerine laf atmıyorum. Orada sınırı geçmiş olabilirim ama uyarlama dizilerinden kesinlikle hoşlanmıyorum. Uyarlamalarıyla Japon versiyonlarını karşılaştırsan bile oradaki güzellik yarışını görebilirsin. Kore dizileri hep daha bir pembedir, daha bir yakışıklıdır karakterler. Mesela BoF demişsin ama ben ondan nefret ediyorum. HYD kesinlikle çok daha iyi bana göre. Makino'm diyorum sadece. HYD'nin mangasını okudum, animesini, Kore, Tayvan ve Japon versiyonlarını (eski filmide dhil) izledim. Çin versiyonuna da göz gezdirdim yine de Japon versiyonunun verdiği hissi hiçbiri özellikle de Kore versiyonu vermedi bana. Tayvan versiyonunu mesela çok severim ama Kore versiyonuna karşı gıdım sevgim yok. Diyeceksin ki sen başta sevmiyorsun Kore dizilerini ondandır ön yargın diye ama işte öyle değil. Ben Japon dizilerine ön yargılıyken ilk BoF ile başladım. Erkekler gayet yakışıklı hoşlardı mesela Kim Bum'u hâlâ daha unutmam, dizi iyi hoş eh işte idi ama eksikti bir şeyler. Yarım bıraktım zaten  (daha sonradan bütün sonu olayların gelişmesini falan öğrendim gerçi, iyi ki bitirmemişim dedim) sonra da aranırken bunun Japon versiyonunu gördüm. Aşırı derecede ön yargıyla yaklaştım ama izledim. Başta erkekleri çirkin, ortam kasvetli gelmişti ama iki bölüm sonra erkekleri bir şeker kız bir şeker ortam gayet güzel gelmeye başladı. Mesela Arashi hayranıyım ben şu an Domyouji sayesinde, Jun diyorum yani. HYD ile ilgili konuya dalmak istemiyorum çünkü o kadar çok seviyorum ki kendimi yazmaktan alıvereceğimi sanmıyorum. Kısacası ben BoF sayesinde uyarlama dizilerine karşı bir ön yargı edindim. 

Onun dışında ilk iki izlenmesi gereken, genelde her 'Korecan' izlemiştir denilen dizilerden biri BoF diğeri de Playful Kiss değil midir? Kabul etmeli ki Playful Kiss daha iyiydi BoF'a göre ama ben yeni çıkan Itazura na Kiss: Love in Tokyo serisini daha çok sevmeye başladım mesela. Ayrıca burda bile güzellik yarışı hissedilebiliyor. PK'deki ana karakter kız aşırı derecede güzeldi bence, aşırı derecede de tatlı ama erkek yine de çirkin demişti kızcağıza. Itazura na Kiss'de kızımız şirin falan ama mükemmel değil mesela kulakları kepçe, çok şebek bir şey. Bu benim daha çok hoşuma gidiyor mesela. Animede de Kotoko bence çok güzel değildi, şirindi ama güzel değildi yani. Ve bunun diziye yansıyışı hoştu. 

Hanazakari no Kimitachi e vardı mesela, Kore versiyonunu hiç mi hiç sevmemiştim. Bu liste böyle gider. Zaten konudan iyice saptık. Kendimi Japon kızlarını savunurken buldum, duruyorum. HYD'yi sonuna kadar savunurum ama sonuçta her biri farklı kişiliğe sahip, etrafında yaşamadığım farklı bir milletin insanını savunmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Hem konu oppaiydi nereye geldik bilmiyorum, uyarılmamız an meselesidir.  :lol:  

Bir sely olmaz. :P Catir catir anime sohbeti yapilan, teori uretilrn konuda degiliz. :D

Begenme kotami doldurmusum, yorumunu begencektim. Ajdhshshf

Guzellik yarisini, unlulerin en kucuk seyde gozden dusmesini falan ogrenince bende Kore' den cok sogumustum bir aralar. Gercekte soyledogin kadar kotu degiller ama. Sicak kanli hos insanlari da var. Gerci hicbir yer uzaktan goruldugu gibi gulluk gulistanlik degil. Her ulkedeki insanlarin iyi-kotu yonleri var. Benim savundugum nokta Kore' lilerin Japon' lardan iyi olmasi degil. Cinsiyet ayriminin Japonya' daki kadar olmamasi. Kizlarinin zayif olmamasi. Dizilerdeki kadar guclu degiller ama genel olarak dizilerde zayif-aglak karakterler yok. Hepsinin kenine has ozellikleri var vs. Vs. Simdilik cok webtoon okumadim ama gordugum kadariyla animelerdeki oppailer gibi malzeme olmamislar. :/ (Konu yavas yavas toparlaniyor, inaniyorum olcak. :D ) Asil savundugum bu. Zayif olmamak, pasif olmamak. Yapilan eserlerde kendini kucuk dusurmemek. Yabancilara kendilerini rezil etmemek.

Japon kizlari dizilerde daha duzgun. (Japon dizilerini de cok severim. :wub: ) Ama yine pasifler, yine pasifler. Ustelik cogu dergilerde bikinili pozlar verip unlu oluyor. Dizilerde daha dogal dursalar bile bu durum beni sogutuyor. Bakuman' da bile vardi. Mashima' nin kiz arkadasi seiyuu olcak. Sesiyle degil dergide poz vermesini isteyerek one cikartmaya calisiyorlar. Ne alaka Allah askina. :( Koreli unlu kizi Google' da aratinca oyle pozlar zor cikar. Bir de animelerdeki gibi tatli davranan kizlar o kadar da az degil. Tamam oyle yapmacik degildir belki ama cocuk gibi giyinen 40 yasindaki teyzelerin o kadar da az olmadigi yerden bahsediyoruz.

Gecxekte durum bu olunca animelerde durum daha da vahim. Ozellikle son zamanlarda. Gercekten duzgun olan shoujolar Turkce' ye cevriliyor mu? Cunku İngilizce bilmedigim icin cevrilmeyenleri takip edemiyorum. Cevrilenlerde animelerde falan tek-tuk duzgun kiz var. Hadi duzgun diyelim, hivbir seyde cok becerikli, hele hele hoslandigi kisiden becerikli yapmiyorlar. Tonari no Kaibutsu-kun mesela. Cok severim karakterlerini, olaylari, animeyi. Ama Haru hic calismadan okula gelmeden, gece gunduz calisan kizdan iyi not aliyor. Misaki ne kadar guclu karakter olursa olsun hicbir seyi Usui' den iyi yapamaz. " Otokolar onlnalardan 136373 kat ustundur. " mesaji veriliyor. İcim gidiyor. Shoujolardan boyle olmayan karakterli manga vs. var mi? Cidden merak ediyorum 2 kelime İng. lemle bakabilirim. :D Yemek yapmak gibi kizsal seyler sayilmaz ama onu diyim. :P

Ondan sonra kizlarin sesi cikmadigi icin shounenlere gelsin oppailer. :( Bu yuzden bu kadar kiziyorum. Asiri bir ayrimcilik var ve shoujolarda karakter durumu bu.

HYD' ya dizi acisindan lafim yok. :D Kiz icin ornek verdim daha cok. Playfull Kiss' i izledim. Bir yerden sonra sirf bitsin diye...

Uyarlama konusunda pek bir sey diyemem. Japonlar bir tek You are Beatifull' u uyarlamis sanirim Onda da Kore daha iyi. Orjinalin yeri cok baska cunku.

Normal dizileri uyarlamalarindan cok farkli, bloglar da bir yere kadar fikir verebilir. O yuzden ona tepki verdim. :D

Yapmaciklik konusunda haklisin. Japon dizisinde adamin sivilcesini bile gorursun. Kore'de gorseler kiyamet koparirlar. Ahdhshd Olaylar animelere gore daha gercekci ve dogal da oluyor. Onlardaki kiz karakterleri severim hatta. (Kore kizlari kadar olmasa da. ;( ) Dizilerdeki halleri animeye yansisa keske. Baslarda okul etekleri icin biraz uzulurdum anilerde cok abartiliyor diye. Karakterler arasindaki Dunya kadar farki gorunce, oppaideki abartiyi gorunce hicbir onemi kalmadi. Bir de bunlar televizyonda yayinlaniyo. Ne diyim kizlarina yazik. :(

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir sely olmaz. :P Catir catir anime sohbeti yapilan, teori uretilrn konuda degiliz. :D

Begenme kotami doldurmusum, yorumunu begencektim. Ajdhshshf

Guzellik yarisini, unlulerin en kucuk seyde gozden dusmesini falan ogrenince bende Kore' den cok sogumustum bir aralar. Gercekte soyledogin kadar kotu degiller ama. Sicak kanli hos insanlari da var. Gerci hicbir yer uzaktan goruldugu gibi gulluk gulistanlik degil. Her ulkedeki insanlarin iyi-kotu yonleri var. Benim savundugum nokta Kore' lilerin Japon' lardan iyi olmasi degil. Cinsiyet ayriminin Japonya' daki kadar olmamasi. Kizlarinin zayif olmamasi. Dizilerdeki kadar guclu degiller ama genel olarak dizilerde zayif-aglak karakterler yok. Hepsinin kenine has ozellikleri var vs. Vs. Simdilik cok webtoon okumadim ama gordugum kadariyla animelerdeki oppailer gibi malzeme olmamislar. :/ (Konu yavas yavas toparlaniyor, inaniyorum olcak. :D ) Asil savundugum bu. Zayif olmamak, pasif olmamak. Yapilan eserlerde kendini kucuk dusurmemek. Yabancilara kendilerini rezil etmemek.

Japon kizlari dizilerde daha duzgun. (Japon dizilerini de cok severim. :wub: ) Ama yine pasifler, yine pasifler. Ustelik cogu dergilerde bikinili pozlar verip unlu oluyor. Dizilerde daha dogal dursalar bile bu durum beni sogutuyor. Bakuman' da bile vardi. Mashima' nin kiz arkadasi seiyuu olcak. Sesiyle degil dergide poz vermesini isteyerek one cikartmaya calisiyorlar. Ne alaka Allah askina. :( Koreli unlu kizi Google' da aratinca oyle pozlar zor cikar. Bir de animelerdeki gibi tatli davranan kizlar o kadar da az degil. Tamam oyle yapmacik degildir belki ama cocuk gibi giyinen 40 yasindaki teyzelerin o kadar da az olmadigi yerden bahsediyoruz.

Gecxekte durum bu olunca animelerde durum daha da vahim. Ozellikle son zamanlarda. Gercekten duzgun olan shoujolar Turkce' ye cevriliyor mu? Cunku İngilizce bilmedigim icin cevrilmeyenleri takip edemiyorum. Cevrilenlerde animelerde falan tek-tuk duzgun kiz var. Hadi duzgun diyelim, hivbir seyde cok becerikli, hele hele hoslandigi kisiden becerikli yapmiyorlar. Tonari no Kaibutsu-kun mesela. Cok severim karakterlerini, olaylari, animeyi. Ama Haru hic calismadan okula gelmeden, gece gunduz calisan kizdan iyi not aliyor. Misaki ne kadar guclu karakter olursa olsun hicbir seyi Usui' den iyi yapamaz. " Otokolar onlnalardan 136373 kat ustundur. " mesaji veriliyor. İcim gidiyor. Shoujolardan boyle olmayan karakterli manga vs. var mi? Cidden merak ediyorum 2 kelime İng. lemle bakabilirim. :D Yemek yapmak gibi kizsal seyler sayilmaz ama onu diyim. :P< :P> Ondan sonra kizlarin sesi cikmadigi icin shounenlere gelsin oppailer. :( :( yuzden bu kadar kiziyorum. Asiri bir ayrimcilik var ve shoujolarda karakter durumu bu.

HYD' ya dizi acisindan lafim yok. :D Kiz icin ornek verdim daha cok. Playfull Kiss' i izledim. Bir yerden sonra sirf bitsin diye...

Uyarlama konusunda pek bir sey diyemem. Japonlar bir tek You are Beatifull' u uyarlamis sanirim Onda da Kore daha iyi. Orjinalin yeri cok baska cunku.

Normal dizileri uyarlamalarindan cok farkli, bloglar da bir yere kadar fikir verebilir. O yuzden ona tepki verdim. :D< :D>

Yapmaciklik konusunda haklisin. Japon dizisinde adamin sivilcesini bile gorursun. Kore'de gorseler kiyamet koparirlar. Ahdhshd Olaylar animelere gore daha gercekci ve dogal da oluyor. Onlardaki kiz karakterleri severim hatta. (Kore kizlari kadar olmasa da. ;( ) Dizilerdeki halleri animeye yansisa keske. Baslarda okul etekleri icin biraz uzulurdum anilerde cok abartiliyor diye. Karakterler arasindaki Dunya kadar farki gorunce, oppaideki abartiyi gorunce hicbir onemi kalmadi. Bir de bunlar televizyonda yayinlaniyo. Ne diyim kizlarina yazik. :(& :(; :(& :(;

Hah şimdi oldu işte. Yavaştan fikirlerimiz ortak noktaya yöneliyor cidden. Korelilerin manwhaları Japonların anime ve mangaları kadar ön planda değil sanırım. Dizileri ve müzik sektörüyle daha ön planda gibi. Bir Orange Marmalade'yi bilirim yarım bırakmıştım bir de çok aşırı sevdiğim ve sonradan manga değil manwha olduğunu öğrendiğim seri Pig Bride var, Türkçe çevirisi vardı en son öneririm. Neyse, o yüzden pek manwhalarını falan bilemiyorum ama Japonlar her zaman gözümde hayal gücü geniş ve abartmayı seven, sınır tanımayan insanlar olarak görünmüştür bana. Birde Korelilere göre daha çekingen ve utangaç kalıyorlar sanırım o yüzden erkeklerin içine ata ata bir şekilde dışarı vurmak istemesi büyük oppaileri oluşturmuş olabilir. Ama kızların kendini hep pasif bırakması cidden sıkıntılı bir durum. Şu an shoujo anime sayısı zaten az bana göre, gittikçe de az çıkmaya başlıyor yalnız mangalarında umut var bence. Kızlar yavaştan güçlü karakterler olmaya başlıyor. Mesela yazın gelecek Akagami no Shirayukihime adlı bir seri var. Mangasında henüz güncele yetişmiş değilim ama şu ana kadar erkek hoş fakat ama kızın erkek altında ezildiğini düşünmüyorum, kız bence güçlü bir karakter.  Mesela daha ilk zamanlarda bir çocuk bu kızı kaçırmıştı, kız kendi imkanlarıyla kalenin dışına kadar kaçabilmişti. Benim gayet hoşuma gitmişti kendi zekasıyla ve gücüyle kaçabilmesi. Bir keresinde de kız konuşma sırasında çocuğun elini tutmuştu ve 'fighting!' tarzı bir yumruk yapmıştı, kız değil çocuk kızarmıştı falan.  Güzel anime olacak o bak. 

Makino mesela bana aşırı güçlü bir karakter olarak gelir. Zeki, kuvveti yerinde, cesur, mantıklı, kötüyü dize getirebilen bir karakter olması açısından. Ondan çok severim zaten. 

You are beautiful'u duydum. İzlemeyi düşünüyorum. Eğer seversem muhtemelen her versionunu izlerim, öyle bir takıntı var bende. 

Kısacası edindiğim fikre göre Japon shoujo mangakalarında bir kusursuz erkek arayışı var. Bu beğenilirse animesinin olmasıda kaçınılmaz oluyor haliyle.  :rolleyes: 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tamam arkadaşlar adam lafı koydu Konu kapanmıştır :D

 

O hayvan gibi olanları da sevenler vardır elbet ama Çoğumuz Büyük değilde Küçük seviyo gibiyiz :D

 

İşte kanka bunlar abartıyor o yüzden kızıyoruz. Normal yapsalar ya şunları.. -_- Valla uzun uzun yazdınız okuyamadım. :lol:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Biz yazmaya usenmiyoruz, onlar okumaya useniyor. Ustelik ben telefonda yaziyorum. 2016 forum odullerine bu yonumle adayim. 50p boyutunda odul bile yeter. Ahshshsh

@Evallark

Umutlandim bak simdi. :D Hep kizlar utaniyor. "Erkek hic onemsemiyor mu ki bir sey olmuyor?" diyordum hep. :( Utanan bi' Ryouma var. O da shounen-ai animede. Ahshshd Oyle animelerin shoujolusunu yapsalar keske. Onlardaki karakterler daha orjinal, daha samimi, kusursuz karakteri olmayanlari da var. :(

Onetin icin tesekkurler. ^^ Bakayim bi'. O.o

You are Beatifull romanrizm' den cok gulmek icin izlenilcek anime bana gore. Zaten kizin durumu belli. :D Hanazakari no Kimitachi e' den sonra izlenirse sonuk kalabilir ama HanaKimi' nin Kore versiyonundan kat kat iyidir. Ben de bir seyi sevince onun gibi seri ariyorum. Kamisama Hajimemashita' da az uzulmedim. :D

Not: Usenenlere ozel yorumdur, degerimi bilin. Abshshxg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.