Jump to content

Gol d Roger - Luffy.


Wei Liu

Önerilen İletiler

Arkadaşlar aklıma takılan bi konu var. Mangada veya animede olsun rogerin meyve gücü vs hiç belirtilmedi. Acaba luffy'nin rogerin meyvesini yemiş olma ihtimali var mıdır? One piece'nin ilk bölümlerinde shanks'in meyve barındırması luffy'nin yemesi veya Rayleigh'in luffy'i yeni nesilin öncüsü seçmesindeki amaç ne olabilir veya. Sırf rogerin şapkasından veya huyundan olduğunu sanmıyorum. Merak ettiğim tek konu Luffy'nin rogerin meyvesini yiyip yemediği. Konuyla ilgili aydınlatabilecek veya teori atabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Hayırlı forumlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Luffy Silver Rayleigh'in öğrencisidir. Silver Riyleigh de Gol D. Roger'in arkadaşı ve bölük komutanıdır. Heralde meyveyi Luffy de görünce bu meyve daha önce Roger'ındı derdi. Yani karakter özellikleri birbirine benziyor diye aynı meyveyi kullanacaklar diye bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey olsaydı şu ana kadar kesinlikle söylenirdi. Ayrıca One Piece de her şey şeytan meyvelerinden ibaret değil. Meyve yemeden muazzam güce ulaşmış iradesi çok güçlü birçok adam var. Gol D. Roger'in herhangi bir meyve gücünden bahsedilmiyor ama herşeyin sesini duyduğu söyleniyor Skypiea Arc ın sonunda. Bundan ibaret. Luffy Luffy dir, Roger Rogerdır. Aynı ideallerin peşinden koşan iki faklı korsanlar o kadar. Başka bağlantılar kurmaya çalışmak da öyle mantıklı gelmiyor açıkçası bana.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anlatmak istediğimi anladığını pek sanmıyorum. Demek istediğim şu neden onlarca yüzlerce korsan varken luffy? Luffy'nin azmine,huyuna sahip olan kimse yokmu veya. Neden rayleigh onu seçsin? Neden shanks rogerden kalan tek eşyasını luffy'e versin o yaşta? Bana mantıklı gelmiyor pek.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anlatmak istediğimi anladığını pek sanmıyorum. Demek istediğim şu neden onlarca yüzlerce korsan varken luffy? Luffy'nin azmine,huyuna sahip olan kimse yokmu veya. Neden rayleight onu seçsin? Neden shanks rogerden kalan tek eşyasını luffy'e versin o yaşta? Bana mantıklı gelmiyor pek.

luffynin azmine ve huyuna sahip kim varki ?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

luffynin azmine ve huyuna sahip kim varki ?

Huyunu bilememde azmi çoğu kişide vardır diye düşünüyorum. Karakterlerin daha % kaçı ortaya çıktı ki böyle bi sonuca vardın hemen? D iradesi olan herkeste aynı azim var mesela? Law'da da hatta ve hatta Teach'te bile var. Sadece luffy de böyle bi azim olması varsayımı başlı başına saçma bi yorum olur.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu tüm dünya ve türkiye tartıştı yıllarca, Roger'ın ikizine gerek yok seride. O zaman ne orjinalliği kalıyor ana karakterin, sonuç olarak imkansız diyorum meyvelerinin aynı olma olayına, kaldı ki Roger'ın meyve yok büyük olasılık, varsa da lastik meyvesi değil eminim ki. Ben bu seriyi takip ediyorsam, adım gibi de eminim -_-

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bildiğim bir şey varsa o da Lastik meyvesinin en op meyve olduğudur. Ölümsüz edecek kadar fiziksel direnç veriyor. Fiziksel gücü de muazzam, Gear 4 daha hiçbir şeydir bu meyve ile yapılabileceklerin. Kum, Elektrik, Buz gibi çoğu logia'nın antisi zaten. Ayrıca seri daha yeni başlıyor bence, önümüzde çok yol var. Geçen bölümdü yanlış hatırlamıyorsam, Dof bi laf etti; "Meyvelerin gerçek güçleri ve sınırları hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz" gibisinden ve etrafınki binaları da sicime çevirdi. Yani bu demektir ki Luffy'de nesneleri lastiğe çevirebilir ki kıyafetleri vücuduyla beraber lastik oluyor zaten. Ateş meyvesi kullanıcısının kıyafetlerinin de ateşe dönmesi gibi. Luffy'i de biliyorsunuz, böyle önemli şeyler duyarsa kaçırmaz, mutlaka bir şey çıkartır ondan. Bunun anlamı Pica gibi etrafındaki nesneleri lastiğe çevirip dev falan olabilir. Mümkündür.

 

Bu işin bu kadar sınırı yokken geçmişte Roger bu meyveyi kullanmış olsaydı herkes bilirdi bu meyvenin yapabileceklerini ki hiç öyle bir tepkiyle karşılaşmadık. Muhtemelen Roger da zayıf gibi görünen ama çok güçlü bir meyve kullanıyordur. Ya da gerçekten lastiği kullanıyordur.

 

Teori:

Son bölümde Burgess Luffy'e meyvesini çalmak için saldırdı. Bu demektir ki Kara Sakal korsanları meyveler hakkında çok şey biliyorlar, hatta karanlık meyvesi olmadan da meyve çalabilmek buna dahil. Biliyoruz ki Kara Sakal'ın karanlık meyvesini ele geçirmek için yapmadığı kalmadı ki o meyvenin ne kadar güçlü olduğu biliyoruz ama gücünün sınırını bilmiyoruz. Keza Beyaz Sakal'ın meyvesini çalmak için Marineford savaşına sebebiyet verdi ve çaldı da. Deprem meyvesi için en güçlü meyve demişti şu buda'ya dönüşen baş amiral. Dünyayı yok edebilecek bir meyve. Bu kafadaki adamların lastik meyvesini çalmak istemesi de düşündürmeli yani. 

 

Teori:

Daha önce de yazdığım bir teoriydi meyve çalma hakkında. Punk Hazard'da Ceaser gaza semender ya da kertenkele meyvesi yediriyor (Smiley). Bizimkiler kaçarken Smiley şekeri yutup patlıyor ve ölüyor, her yere gaz saçılıyor. Öldüğü sırada el arabasındaki elmalardan bir tanesi şeytan meyvesine dönüştü. Oda gözümüze soka soka yaptı bunu. Yani bu bilgi çok az bilinen bir şey ve Ceaser biliyordu. Adına çalıştığı Dof da biliyordu haliyle. Adamlar meyve üretiyor daha ne bilsinler. Marineford'ta da Ace ölürken Dof hiç savaşmadı ve bahse girerim kürkünün altında bir meyve taşıyordur. O civarlarda başka meyve olmayacağı için Ace ölünce Dof ateş meyvesine sahip oldu. Şimdi bu bilgiler ışığında Roger'ın tayfasından olan Shanks, idam sırasında yanında bir meyve taşıyor olabilir ve meşhur lastik meyvesi de o olabilir. 

 

Sıkıntıdan deli gibi teori yazdım. Hadi okuyun. Şimdi onlar düşünsün.

Ps: Bugüne kadarki teorilerimin hepsi tuttu :D

 

Ps: Ek teori;

 

Roger ölümünü çok önceden öğrenmişti. Dünya'yı keşfetti, bütün poneglyph'leri okudu, antik silahlarla beraber sakladı. Tüm bunları gözeterek ölümünden sonrası için ruhunu kendi soyundan birine aktarabileceği bir yol bulmuştur. Luffy de zaten Roger'ın ölümünden çok geçmeden doğdu ve Korsanlar Kralı olacağım diye bağırarak doğdu :D Reankarnasyon da mümkündür. Ben ölmeden manga bitse bari, ya da Oda ölmeden :D

 

Ps: Ek süper teori

 

Buggy Luffy'i idam edeceği sırada Dragon'un tepeden yıldırım atmasını hatırlayın. Luffy'nin de etkilenmeyeceğinden o kadar emin ki o hareketi yaparken, muhtemelen lastiğin özelliklerini bilerek yaptı bunu. Yani kardeşinden biliyor olabilir. Ay yeter sıkıldım

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.