Jump to content

Anime Çizgi Film mi, Yoksa Değil mi?


Animeye çizgifilm diyen cahillere sinir oluyor musunuz?  

238 oy

  1. 1. Animeye çizgifilm diyen cahillere sinir oluyor musunuz?



Önerilen İletiler

  • 1 ay sonra...
  • Yanıtlar 311
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Hayır...kızmıyorum...kızmak mantıksız geliyor...özelliklede teknik olarak anime kelimesinin çizgi film ve animasyonla eş anlamlı olmasından dolayı niye kızayım diyorum...onu ayıran en belirgin olayı i

bu soru mu ya :D kim çizgifilm denmesini isterki :D çizimlerimi görenler hep aa sen çizgifilm mi izliyosun diyolar çizgifilm olmadıklarını iki saat anlatıyorum ama yinede çizgifilm diyolar :D

pardon ama öküz öküzdür istediğin kadar anlat anlamaz :D

sinir olmuyorum pek nedeni anime bir çizgi film kıtasında yani normal olarak bir çizgi film

benim zoruma giden asıl şey naruto gibi animeleri pepe clliou gibi bebekçe diye kıyaslamaları

çizgi filmde her yaşa hitap edenleri var ama malesef çizgi filmler sadece çocuklar içindir diyen bir ülkede de yaşıyoruz..

anime =japonca kökenli bir kelime ing :catoon tr= çizgi film bu kadar 

japonlar sadece çizimlerini ve konu bakımından dahada ilerletmişler

Arkadaş her şeyiyle açıklamış. Ben de dünyanın yuvarlak olduğu gibi animenin de çizgi film olduğu kesinken anime çizgi film değildir deyip inatla bu hipotezlerinin üzerinde duranlara sinir oluyorum. Hadi espri olsun diye veya animeye olan sevginizi abartmak maksadıyla söylenir ama kendisi gibi anime izleyenlere karşı "anime çizgi film değildir" hipotezini savunmak ne abi ya. Bir de bu düşüncede olanlar özellikle de ispatlamaya çalışanlar kendilerini fena rezil ediyorlar. Biz sanki az mı anime izlemedik? Bir kere biri wikipedi'den link attı animenin çizgi film olmadığını ispatlamak amaçlı. Animenin tanımında japon çizgi filmi yazıyor :D gösterdim ama hala aynı tas aynı hamam. Daha neler neler var. Manga çizgi romandır ama anime çizgi film değildir çünkü animeler mangalardan uyarlanır diyeni bile gördüm :D Birde bu kafadakiler genellikle Pokemon'u Digimon'u da animeden saymıyor. Burada amacım kimseye sataşmak filan değil hepimiz animeleri seviyoruz hayranıyız ama daha animenin tam olarak ne olduğunu bilmeyenlerimiz var aramızda ne yazık ki ve daha ne olduğunu tam bilmeden bir şeyin hayranı olmak abes kaçıyor. Espri amaçlı telafuz edenler veya abartanlar haricinde "anime çizgi film değildir" diyenlerin mantıklıca bir düşünmelerini öneriyorum. Ve kendinizi fazla kaptırmayın çok daha kötüsüde var mesela ben Bugs Bunny'ye filan anime diyenleri gördüm :D Nereden duymuşsa animeyi artık.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

çizgilerden oluşan bir şey ise izlediklerimiz çizgi dizi, çizgi film, animasyon diye isimlendirilmesi doğaldır..çizgi film denilince küçümsenmiş olmuyorsunuz ve her çizgi film sadece çocuklar için değildir..öyle söylediklerinde bunu izlediğiniz için farkında olmadan küçümseniyormuş hissine kapıldığınız için sinirleniyorsunuz.. aslında olay animeyi savunmak değil kaynağında.. animeyi savunmayada gerek yok..sen sadece keyif aldığın şeyi yapmaya devam et..burada sinirlenecek bir durum yok :) söylenmesi gereken evet bu çizgi film ama her yaş kesimine hitap eden türleri olan,(ki 40-50 yaş aralığında  animeseverlerin olduğuna şahit olmuşluğum vardır)  batı çizim tarzlarından farklı, daha duyguları ön plana çıkaran tekniklerin kullanıldığı çoğu etten kemikten insanların oynadığı film ve diziler ile kapışacak düzeyde senaryo ve kurguya sahip hatta beğenilen Tarantino'nun Kill Bill filminin,yine Matrix filminin ilham dahi aldığı  görsellerdir..ve anime,manga kendine has bir kültürdür..kendine has terimleri olan kuralları olan içerikleri olan..evet o bir çizgi film ve ben bunu izlemekten her zaman keyif alacağım bu keyiften uzak olanlar içinde hep üzüleceğim çünkü herkese hitap edecek bir animenin olduğunu ve bundan mahrum kaldığını bildiğim için  :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sinir olunacak bir durum yok yani. Örnek olarak hepimiz televizyondan izlerken anime kavramını bilmiyorduk. Bilenler vardır elbet ama mesela ben bilmiyordum Tv den çıktığı kadarını izliyordum ve çizgi film diyordum. Bana animeye çizgi film denmesi anormal gelmiyor. Amerikan ingilizler falan Cartoon derken biz çizgi film diyoruz Japonlar anime diyor. Ama animeyi açacak olursak animelerin çoğunun manga uyarlaması oyun uyarlaması olduğu aşıkar olduğundan çizgi filmlerden ayrılır..  Ama gene de diyenlere bir şey denmez yani sonuç olarak :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gerçekten çok gıcık oluyorum. Anneme bile defalarca kez açıkladım, artık anime diyor  :cool-onion-head-emoticon:  Ama sanırım arkadaşlarım bilerek anlamamazlıktan geliyor. Lise yıllığımda en iyi ikinci arkadaşımın yazdığı yazıdan bir alıntı(Cümleyi aynen yazıyorum):''Senin gibi bir adamın hala çizgi film izleyerek(Biliyorum çizgi film değil, ANİME!!!) zevk almasına anlam veremiyorum.'' Ama napıcaksın bilerek yapıyor :D, gıcık olsam da konuyu pek açmamaya çalışıyorum diyelim :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.