Jump to content

Anime Çizgi Film mi, Yoksa Değil mi?


Animeye çizgifilm diyen cahillere sinir oluyor musunuz?  

238 oy

  1. 1. Animeye çizgifilm diyen cahillere sinir oluyor musunuz?



Önerilen İletiler

Kızmıyorum, açıkçası hiç de takmıyorum. Hatta anime ne diye soranlara da direk "Japon çizgi filmi" diyorum. Ha, bazı animelerin yaş sınırının şimdiki çizgi filmlerle kıyaslanamayacağını düşünüyorum. One piece gibi bir animeyi bir çocuk izler, lastik adam luffy diye izler, woaa ne çok yiyor diye izler, şu iskelete bak nasıl da hareket ediyor diye izler. Ama bir çocuk one piece gibi bir animede var olan düşünceyi tam olarak algılayamaz, ufak ama anlamlı değerleri fark edemez. Böyle bir çok anime de var, sadece one piece değil. O yüzden oturup biriyle bunun hakkında tartışmak bile bence gereksiz. Çizgi film mi? Evet. Ama sadece çocuk şeyi diye kestirip atılamayacak değerler de içeren bir çizgi film.

İşte benim de tam düşündüğüm bu. 

 

Benim abim çok fazla çizgi film izliyorsun hala, çocuk musun tarzı şeyler söyler ama geneli beni kızdırmak ve birbirimize dalaşmamız içindir. O yüzden pek sallamam hatta kendim bile gülerim. Annem ve babam da bugüne kadar laf söylemedi. Arkadaşlarımdan da çizgi film diyen olmadı. Açıkcası olsa da pek takacağımı sanmıyorum. Dalga geçen arkadaşım olsaydı bağlarımız pek sıkı olmazdı sanırım ama çizgi film dediği için değil dalga geçtiği için. Ben canım sıkıldığında çizgi film bile izleyebilen bir insanım. Elbette ki anime çok daha derin ama çizgi film ya da anime, ne dendiğinin bir önemi yok benim için. Sonuçta izlediğimin adı değil onu izlerken eğlenmem ve zevk almam önemli. Aslında takmamın ana nedeni başkalarıyla zıt düştüğümde karşı tarafa karşı biraz umursamaz olmamdan kaynaklanıyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 311
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Hayır...kızmıyorum...kızmak mantıksız geliyor...özelliklede teknik olarak anime kelimesinin çizgi film ve animasyonla eş anlamlı olmasından dolayı niye kızayım diyorum...onu ayıran en belirgin olayı i

bu soru mu ya :D kim çizgifilm denmesini isterki :D çizimlerimi görenler hep aa sen çizgifilm mi izliyosun diyolar çizgifilm olmadıklarını iki saat anlatıyorum ama yinede çizgifilm diyolar :D

pardon ama öküz öküzdür istediğin kadar anlat anlamaz :D

direk kelimelere çok takılmam animeleri de seviyorum çizgifilmleri de ^^ .. animeleri küçümseme olayına karşıyım sadece -,-

ayneen zaten animeye çizgi film diyenlerin çoğuu küçümsemek amacıyla öyle diyolar "haa çizgi film " gibi :D ama ben çizgi filmleride çok severim orası ayrı mesele tabii :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayır, zaten birçoğumuz "Anime ne?" sorusuna "Japon çizgi filmi" cevabını vermiyor muyuz? Her yaş grubuna uygun anime veya çizgi film bulabilirsiniz, izleyici kitleleri de farklılık göstermiyor yani. Hem animeyi hem çizgi filmi eğlenerek izliyorum açıkcası ben.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bazı insanlar izlediği şeyden utandığı için "çizgi film değil, Anime!" diye kavga ediyor kendini gururlandırıyor.

 

Ki o kişiler aslında açıkta herkesin önünde anime izlemekten de çekinen kişiler. Ben otobüste dolmuşta sıkıldığım zaman açarım animeyi izlerim kulaklığımı takıp . Soran olursa çizgi film izliyorum derim. Kimsede benle ne dalga geçer ne kızar. Anime mi izliyorsun? Diye soran bir kıza "Evet" dedikten sonra yanımdan kalktı ve başka yere oturdu. Ama gerçekten eğlenceli birşey.

 

Bazen Anime mi izliyorsun? Sorusunu aldığımda genelde "Hayır, çizgi film bu" diyorum ve Trollüyorum resmen. Adam beni dövücek kadar sinirleniyor çizgi film dediğim için ama eğlenceli be abi. Sizde deneyin ama dayak yemeyin :( . 

 

Anime zaten çizgi filmdir. Ama japonlar çizgi filmi gerçekten bir üst seviyeye çıkarmayı başarmışlar ve yetişkinlere de hitap etmesini sağlamışlar ve bu yüzden kendi çizgi filmlerine Anime denmesine hak kazanmışlar. 

 

Özet Olarak:

 

 

Hayır kesinlikle gıcık almıyorum çünkü doğru. İzlediğiniz şeyden utanmayın, daha havalı olmak için üste çıkarmayın. İzlediğiniz şey çizgi film ve bunu seviyorsunuz , kim ne derse desin asla izlediğiniz şeyden utanç duymayın ve kendinizi anlatma çabasına girmeyin. Çünkü sana "O çizgi film mi" diye soranların Animenin ne olduğunu bilmeye hakları ve zekaları bile yok.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.