Jump to content

Hyouka 1. Bölüm (Türkçe Dublaj)


PSPGAME

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 92
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Yeni oluşturduğumuz (daha adını bulamadığımız) bir ekiple Hyouka adlı animeye Türkçe Seslendirme yapalım dedik. Biz yaparken bayağı keyif aldık.Umarız siz de izlerken eğlenirsiniz.İyi Seyirler.Dublaj

Öncelikle sırf şu konuya yorum yapmak için üye olduğumu belirtmek istiyorum çünkü emeğiniz tebrik edilmeyi hak ediyor. Çok düşük bir beklentiyle tıkladım linke, fakat profesyonel derecesinde bir sesle

güzel olmuş elinize sağlık çalışma için :good-job-onion-head-emoticon:  ama düşündüğüm gibi tr dublaj japon animelerine uymuyor, animeden soğudum :crying3-onion-head-emoticon:

öncelikle herkesin de söylediği gibi japoncadan sonra türkçe dinlemek tuhaf geldi  :P ama yaptığınız çabayı ve emeği göz ardı edemeyiz tabi ki  :) güzel olmuş  :good-job-onion-head-emoticon: seslendirmenler orjinaldeki seslendirmenlerin sesine az çok benziyordu o yüzden çok yabancılık çekilmez ancak Chitanda'nın seslendirmeni olan İlay'ın sesi çok sönük geliyo yani Chitanda'nın duygularını ve karakterini pek yansıtamadığını hatta bastırdığını düşünüyorum  :crying3-onion-head-emoticon: ayrıca Oreki olduğundan daha agresif , Satoshi de daha donuk  bi karakter olmuş ve sesleri montajlama da arka plan seslerin bazı yerlerde tamamen kapatılmıştı. http://forum.turkanime.tv/user/25603-holyspirit/ adlı kullanucının da dediği gibi ses tonları bazı yerlerde düz yazı okur gibiydi pek duygu yoktu buda bölümü ve karakterleri daha donuk göstermiş seslendirmenler bağırması,duraklaması,kısık sesle konuşması ve tonlaması gereken yerleri dikkate alır ve düzenlerlerse seslendirmenlerin yapacağı çok bişey olmaz. Montajdada arka plan seslerini ( kuş sesleri , ayak sesleri , rüzgar sesleri , diğer öğrencilerin kendi aralarında konuşmaları vb. diğer sesler ) kapatmamaya dikkat edilmesi lazım. Yazdıklarım dışında beğenmediğim başka bişey yoktu ellerinize sağlık iyi bi çalışma olmuş eğer devamı gelecekse benim tercihim bütün yorumları okuduktan sonra öneri ve şikayetlere göre 1. bölümü tekrar düzenleyip devam etmeniz olacaktır çünki eğer devam eder ve direk ikinci bölümü dublajlarsanız olmaz 2. bölüm ilk bölümden daha iyi olursa amatör işi olur bunun olmaması için dediğim gibi yapmaya düşünseniz daha iyi olur diye düşünüyorum  :cute1-onion-head-emoticon:  bu kadarı çok mu oldu ne  :cruch-onion-head-emoticon: çok mu yazdım ? :confused-onion-head-emoticon: bence devam edin bırakmayın  :cheer2-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aynen bağzen insan kaçırıyo yazıları siniri bozuluyo :D

bu yönden güzel bide ekip de ne kadar çok insan olursa sesler daha benzer olur  :cheer2-onion-head-emoticon:

seslendirmeler çok iyi olmuş canlı olması daha izlenebilir yapıyor bence 

bide neden türkçe dublaj japonca dublaj yapsak ya  :evil-smile-onion-head-emoticon:

eminim burada anime izleyen herkes japonca dublaj yapabilir  :bled1-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Satoshi çok tatlı olmuş :D ( Gerçi Satoshi hep tatlıydı ama :P )

Orjinal anime çevirmede 1-2 espiri var mı bilmiyorum ama ilk dakikalarda ki Aga kelimesi güzel oturmuş :D Böyle minik espiriler uyuyor cidden.

Oreki de fena uymamış ama Chitanda cidden ağır bir ses olarak kaçmış.Animede de Chitanda çocuksu seslendirmeye sahip olduğundan pek gitmemiş bana göre.

Neyse ellerinize,ses tellerinize sağlık :P  Güzel bir proje umarım sağlıklı bir şekilde rayına oturtulup daha çok proje görürüz ;)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.