Jump to content

Japonya


dali

Önerilen İletiler

ablam dışında bu konuda konuşacak kimsem olmadığı için buraya bunu yazma gereği duydum o bile sadece zevk için Japonca öğrenmek isteğimi biliyor , 17 yaşındayım lisede grafik bölümünde okuyorum matbaa şirketinde staj görüyorum eğer 2 sene içinde Japoncayı pro seviyede öğrenebilirsem 2 senelik üni tercih edip para biriktiricem fakat bu olaylardan ailemin haberinin olmasını istemiyorum onlara işe girene kadar anlatmıcam Japonya ya gidip çalışmak istiyorum fakat orda animasyon işi Türkiyedeki kadar basit değil kendime güveniyorum kimseninde hayalimle dalga geçmesini istemiyorum eğer bunu bi arkadaşıma anlatsaydım benimle dalga geçerdi buna eminim kimse görmesin diye hızlıca yazdım eğer konuyu yanlış açtıysam şimdiden kusura bakmayın ilk kez konu açıyorum  :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

japonca ve japonya bölümünü incelemeni tavsiye ederim orda merakını giderecek çoğu sorunu cevaplayacak şeyleri bulabilirsin bence.

onun dışında tam bu konuyu açma amacını anlamadım. fikir mi soruyosun yardım mı istiyosun? animasyonluk derken ? ünide ne bölüm okuyacan? hedefin nedir hiç bişey yazmamışsın

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Henüz 17 yaşında kendine hedef koymuş ve bunu planlamışsın öncelikle tebrikler. Japonca; konuşmayı öğrenmesi çok çok zor bir dil değil, yazmayı öğrenmenle iş senin açından daha kolay olacaktır (Bu japon bir arkadaştan tavsiyedir :D). Bir kurs yardımı ile başarabileceğinden eminim. Biraz da pratik tabii. Bir de Türkiye'de kazanıp bitirdiğin bölüm ile ilgili Japonya'da eğitim devamı koşullarını araştırarak ilk aşamada öğrenci olarak gitmende fayda var. Bir yere yerleşme konusunda öğrencilik her zaman "en rahat" ilk adımdır :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ailene(anne veya babanı kast ediyorum) hiç bu hayallerinden bas ettin mi ? Bu konu ciddi bir konu ailenden gizli yapmak sonradan kötü sonuçlara yol açabilir örnek vermek gerekirse bir arkadaşımın ablası gizlice konservutuar sınavlarına girdi ve babası sonradan öğrenmiş her ne kadar şu an kızgın olmasa da (ben öyle biliyorum) sonuçta kızına olan inancı azdır :D gerçi benim arkadaş başka bölüme girmesine rağmen gene konservutuar deniyecek ya neyse :D yani demek istiyorum ki ailene hayellerini anlat ki onlarıda fikir sahibi yap :) tabi onların özellikle istedikleri bir şeylerden ötürü böyle yapıyorsan genede git konuş :) sonradan felakete dönmesin :D 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aileme bahsetmeyi düşünüyorum fakat şuan değil daha yapıcak çok şey var zamanı gelince konuşcam Japonca yazılım değilde telaffuz beni korkutuyor onun dışında bikaç güne işe girip program satın alıcam dahada geliştirebilmek için kendimi animasyonda , Japonca konusunda da ablam daha önce Japonca kurslarına gitti 7 8 tane Japonca kitap var evde onun yardımıyla 1 sene kursa gitmeyi düşünmüyorum 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birkaç tavsiye veriyim. Emin ol seni büyük bir hayal kırıklığından kurtaracaktır ve yolunu çizmende yardım edecektir. 

 

1. Japonca'dan önce kesinlikle İngilizce öğrenmelisin. Eğer Japonya'ya gitmek istiyorsan Japonca bilmek sana sadece artı katar, ama İngilizce bilmemek doğrudan yolunu tıkar. Sadece Japonya için değil, direkt yurtdışı ile ilişkin kesilir.

 

2. 2 senelik üniversite tercihine pek sıcak bakmıyorum. Eğer burs ya da yüklü miktarda paraya sahip olamazsan (ki bu miktar 20binden fazla demek.) tek başına para biriktirmenin hiç anlamı olmaz. O yüzden 4 senelik, yurt dışında da tanına bir üniversiteyi seçmeni ve en azından bir kez öğrenci değişim programıyla gitmeni tavsiye ederim. 

 

3. Oradaki animasyon işi dediğin gibi gerçekten çok zor. Okuduğum birkaç makalede gördüm ki senin gibi amerikadan avrupadan gidenler bile çok düşük maaşlarla çok yüksek çalışma saatleriyle çalışıyorlar. (Ki japonların yabancı çizerleri işe alması çok nadirdir.)

 

4. Şimdiden küçük projelere başlamalısın. Kendince bol bol çizim yapıp, onları profesyonel seviyeye getirene kadar mükemmelleştirmelisin. Böylece şirketlere gösterecek ve seni seçmelerini sağlayacak malzemen olur. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.