Jump to content

Haftalık Kısa Anime/Manga Haberleri-1(7 Temmuz 2015)


asci

Önerilen İletiler

Haftalık Kısa Anime ve Manga Haberleri-1

 

 

Merhaba arkadaşlar,biliyorsunuz burada belli bir süredir haber yayınlamaktayım.Bu sefer de kısa olduğu için konuların boş yere yer işgal etmemesi için yayınlamadığım haberleri haftalık olarak kısa kısa,sıkmayacak şekilde yayınlamayı düşünüyorumEğer format tutarsa bu şekilde yayınlara haftalık devam edeceğim.Umarım beğenirsiniz. ^_^

 

 

Son Monogatari Serisi Duyuruldu:

11692822_10206039111271346_866975319_n.j

Geçen günlerde son monogatari serisi olan Owarimonogatari(son hikaye yada bitiş hikayesi) animesi duyuruldu.Seri,aynı isimli 3 novel serisinden uyarlama olacak.(Owarimonogatari novel serisi şu an bitmiştir)Yayınlanma tarihi net verilmedi ama Ekim  ayında çıkacağı söyleniyor.

//Monogatari serisi NisiOisin isimli yazarın light novel eserleridir,kelime anlamıysa hikaye.

 

 

Soul Eater Mangakası Atsushi Ohkubo Yeni Bir Seriye Başlıyor:

enennoshobotai01.jpg

 

Kodansha'nın Weekly Shonen Magazine Dergisi 32. Sayısında Atsushi Ohkubo'nun yeni mangası "En En no Shobotai"(Alevlerin İtfaiesi) yi duyurdu.Yeni manga bu derginin 43. sayısında yayınlanmaya başlayacak.Konusu ise dergide şöyle açıklanmış:

 

Açıklanamayan bir fenomen olan patlayan alevler ortaya çıkmış,insanlığı tehdit etmeye başlamıştır.Alevleri bastırmak için hayatını öne koy!Manga dünyasını etkileyecek büyük bir yangın,bir bilim kurgu-itfaiye savaşı!

//Atsushi Ohkubo,Rando AYAMİNE(Get Backers)'nin eski asistanıdır.

 

Shonen Jump Yeni Yüzme Temalı Mangaya Başlıyor

CJMGsX7UwAE9b8U.jpg

 

Shonen Jump'ın bu haftaki sayısında yeni manga duyuruldu.Bu seferki manga Masahiro Hirakata'nın eseri olan Best Blue(Orijinal:Besuto Buru-).Manga 13 Temmuzda hem İngilizce hem de Japonca olarak yayına başlayacak.

 

//Jump şu anda her manganın ingilizce versiyonunu dijital ortamda yayınlıyor.5 yıl içinde çoğu ülkede yayına başlayacağını açıklamıştı ama hala kıpırdanma yok.

 

 

Korsan Love Live Rozetleri Satan Adam Tutuklandı

 

ab9b958c34f756499b63f09f927c80d814362263

 

 

6 Temmuz'da Japonya'nın Kagoshima bölgesinde korsan Love Live Rozetleri satan 44 yaşındaki adam tutuklandı.Yapımcı firma Sunrise adamı mart ayında tespit ettiğini ancak polisin şimdi yakaladığını açıkladı.Polis aynı zamanda 2 milyon yen(Yaklaşık 44.000 TL) ve 2bine yakın satışa hazır rozet ele geçirdi. Korsan rozetleri satan adam ayda ortalama 500.000 yen(Yaklaşık:11.000 TL) kazanıyordu.

 

 

Yun-Chi'den Yeni Ani-Song

325e7fd00e7d66c0e564506c6a6d00d414360784

Geçtiğimiz günlerde Japon Şarkıcı(Aslında tam Japon değil,Güney Kore kökenli) Yun-Chi yeni parçasının kısa versiyonunu YouTube üzerinden paylaştı.Şarkıcının 3.single'ı olan "Lucky Girl" adlı parça bu yazın animelerinden olan  "Ūsā no Sono-hi-gurashi"nin tema müziği olacak.

 

 

 

Death Note Dizisi Japonya'da En Çok İzlenen Oldu

 

Japon TV araştırma sitesi Video Research'ün yayınladığı izlenme oranlarına göre Death Note Live Action dizisi bu yıl en çok izleyici sayısına ulaşan TV programı oldu.Açıklamaya göre yayındayken %16'lık bir izleyici kitlesine ulaştı(Araştırma sadece Kanto bölgesinde geçerli.Kanto:Tokyo'nun kıyı bölgesi,aynı zamanda en kalabalık bölge)

İlk bölüm 90 dakika sürdü ve orijinal mangaya göre aralarında farklar vardı.Örneğin mangada Yagami lise son sınıf öğrencisiyken,dizide üniversite öğrencisi;Amane Misa mangada pek umurunda olmazken dizide en çok hayranlık duyduğu müzik grubu olan Ichigo Berry'nin(fotoğrafı altta) bir üyesi olarak karşımıza çıkıyor.Hal böyle olunca başka ne farklı acaba diye insanlar izliyor.

CJCcnsxUwAAVcqM.jpg

 

 

Arslan Senki'nin Yeni Kapanış Parçası Kalafina'dan

 

Arslan Senki'nin yeni kapanış parçası Kalafina'nın One Light adlı parçası olarak karşımıza çıktı.Bu şarkı aynı zamanda Kalafinanın 18. Single'ı.İlk Kapanış parçası ise Eir Aoi'den Lapis Lazuli idi.

2b9796ea5ffe26a513ba6171486199c3143623575b51799297d7a271d7e72263b647e78914362357

 

 

 

Kuroko no Basuke Yeni OVA ve Hikayesi Detayları

kuroko_saikounopresent.jpg

 

Kuroko no Basuke Yeni OVA'nın Hikayesi Açıklandı

"Kuroko no Basuke'nin yeni OVA'sı olan (Saiko no Present-En iyi Hediye)'nin hikayesi detaylandı.

Kış kupasından bir kaç hafta sonra Kuroko ve diğer oyuncular gündelik hayatına geri dönmüştür.Ancak Momoi'den son bir kez daha oyun oynamak için davet gelir.Kuroko bu beklenmedik daveti sevinçle kabul eder.Ancak Kagami buna pek sıcak bakmaz çünkü o gün SEIRIN,Kuroko'ya sürpriz doğum günü partisi düzenlemek istemektedir.Her neyse en sonunda maçı gece yarısından önce yapma koşulula maçı kabul ederler,bakalım Kuroko hangisine dha fazla sevinecek.31 Ocakta Kurokonun en çok seveceği gün başlar!"

 

//Bu OVA bölümü serinin son OVA'sı olacak.Blu-Ray sürümü 24 aralıkta sınırlı sayıda 6.800 yen(yaklaşık 146  TL :o :o)'den satışa çıkacak.

 

Gakkō Gurashi!/School-Live! Animesi Açılış Parçası

Yeni animelerden olan Gakko Gurashi!'nin açılış parçası ve klibi yayınlandı.Gakuen Seikatsubu adlı grubun "Friend Shitai(Arkadaş olmak istiyorum) adlı şarkısı açılışı yapacak.Animesi 2012'den beri yayınlanan aynı isimli mangasından uyarlanıyor.

girls.jpg

Birkaç seiyuu(soldan sağa)

Burada da Klibi :

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ne yani bundan sonra monogatari cikmayacakmi? peki ya kizumonogatari filmi? 4 yil once yapilmaliydi yapilmadi + koyomimonogatariyi merak ediyorum son kisminda koyomi dead olarak adi geciyor araragi oluyormu noluyor? hem ondan sonra zoku-owarimonogatari var. orada da koyominin donusu diye hikaye adi geciyor + light novel serisi daha bitmedi bildiyim kadariyla su anda 19cu kitap cikiyor yada cikmisdir cokdan. o kadar abuk-subuk orjinal olmayan animeler yapiyorlar bu light novel serisine en azi 200 bolumluk anime serisi lazimken bunlar 3-4 seriyle bitiriyorlar

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu Kalafina grubunu son zamanlarda bayağı tutmaya başladım en son Fate UBW openinglerini de yaptılar ve gerçekten başarılılar bana göre...

Opening değil de ending demek istedin sanırım?

 

 

ne yani bundan sonra monogatari cikmayacakmi? peki ya kizumonogatari filmi? 4 yil once yapilmaliydi yapilmadi + koyomimonogatariyi merak ediyorum son kisminda koyomi dead olarak adi geciyor araragi oluyormu noluyor? hem ondan sonra zoku-owarimonogatari var. orada da koyominin donusu diye hikaye adi geciyor + light novel serisi daha bitmedi bildiyim kadariyla su anda 19cu kitap cikiyor yada cikmisdir cokdan. o kadar abuk-subuk orjinal olmayan animeler yapiyorlar bu light novel serisine en azi 200 bolumluk anime serisi lazimken bunlar 3-4 seriyle bitiriyorlar

 

Owarimonogatari'nin geçtiği sezon hikayede final sezonu diye geçiyor ancak yazar "final" sezonundan sonra yeni bir sezona daha başladı. O yüzden isim biraz kafa karıştırıcı.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Stüdyo Shaft monogatari serisinde çıkmış ve çıkacak tüm kitapları animeye uyarlayacaklarını duyurmuştu.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.