Jump to content

Tunalı'da Bir Otakunun Ufo Görmesi


Kaxell

Önerilen İletiler

Heheh 

başlık çok hoşuma gitti, yaşadığım olayı güzel yansıtıyor aslında. :D

 

Tamam tamam konuya giriyorum hemen. Bundan 18 sene önce, Ankara'da bir hastanede hayata gel... 

---------

------

----

 

Dün öğle vakti kurstan çıkmış  mutlu mutlu eve gidiyordum. Bilirsiniz, fazla anime izleyenler etraftaki başka bir otakuyu gözlerinden anlar, ya da herhangi bir yerdeki anime-manga muhabbetinin kokusunu hemen alır. Bazen uzaktan gizlice onları izler ve yüzünde kocaman bir tebessümle etrafa neşe saçar, bazen de "bankai!!!!" diye konuya dalarak zamanın nasıl geçtiğini unutur. 

 

Bunlardan daha az rastlananı ise, yolda bir cosplayci görmek hatta ve hatta (Türkiye için geçerli) bir yerlerde anime yayınlanması ya da manga gösterilmesidir. 

 

Eminim Ankara'da yaşayanlar ve arada Tunalı'ya uğrayanlar kesin görmüştür,  ben hazır elimde konu bulmuşum bi muhabbet yaratıyım, belki tunalı falan derken tekrar bi buluşma ayarlarız ayağıyla kendimi ifşa ediyorum. :D 

 

Bu çizimi (hangi manga olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok ve evet herhalde ecchi değil yoksa tanırdım :P) Tunalı'da Duble Dönerin karşısındaki kaldırımlarda bir binanın hemen yan tarafında gördüm. Önce oha dedikten sonra gözlerimi ovdum, ve tekrar bakmaya başladım. Ama otaku gözlerim gerçekleri görüyordu. Karşımda bilmediğim bir karakterin kafamdan büyük çizimi vardı. 

 

 

(Çaktırmayın, saat 2'de fotoğrafı çektiğimden güneş çizimin yüzde 20'sini hüpletti. :D)

 

Yl2bkD.jpg

 

 

Asıl garip olan şey ise çizimdeki kutucukta ne yazdığıydı. İngilizce olarak "İlk günde ne olduğunu çoktan unuttun mu?!" yazıyordu. 

 Neyi unutmuştum? Ben mi unutmuştum? Aman tanrım anime dünyası beni mi çağırıyor gibi birkaç fanboy hareketinden sonra bütün otaku sensörlerimi aktive ederek etrafa baktım ama o çizimden başka bir şey bulamadım! 

 

İşte durum bundan ibaret. Eğer çok uzun okumadım diyorsanız: binanın üstünde manga çizimi gördüm, ağladım.  

 

Peki, ya siz günlük yaşamınızda hiç anime-manga ile ilgili izlerle karşılaştınız mı? Son olarak geçen hafta Kanal D haberlerde 2 saniye Love Live! izletti dediydim de kimse beni takmamıştı. Oh yazdım buraya mutluyum.  

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bi keresinde berbere saçları kestirmeye gitmiştim, bilirsiniz sıra falan vardır hep

iyi dedim oturayım bekliyeyim bari sıra gelene kadar.

berberlerde erkek arkadaşlar bilir hep okumak için gazete dergiler falan filan vardır.

ama benim mahalle berberimde adam manga koymuş :D death note un mangasını okudum berberde.

bleachtente vardı 2-3 tane ama vakit yetmedi sıra bana geldi :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1 yıl önceydi yamulmuyorsam, Naruto'dan Deidara baskılı T-shirt giymiştim. Baktım bir kız koştura koştura geliyor, arabanın içindeyken görmüş beni, t-shirt'ü nereden aldın diye sormuştu. Bende Eskişehir'den almadım, internetten sipariş ettim demiştim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yalova'da bi cami var heykelin orda, Merkez Camii mi ne adı emin değilim, tam onun karşısında anime tarzı kız çizimli bi kuran kursu afişi vardı. hatta buraya da durum olarak yazmıştım ama telefonumun kamerası bozuk olduğu için kanıt alamamıştım :( tarz olarak buna benziyordu ama daha farklıydı, kapalı değildi o el işareti yoktu falan:

75K6hu9.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Yalova'da bi cami var heykelin orda, Merkez Camii mi ne adı emin değilim, tam onun karşısında anime tarzı kız çizimli bi kuran kursu afişi vardı. hatta buraya da durum olarak yazmıştım ama telefonumun kamerası bozuk olduğu için kanıt alamamıştım :( tarz olarak buna benziyordu ama daha farklıydı, kapalı değildi o el işareti yoktu falan:

75K6hu9.jpg

 

 

Çok kullanıyorlar bu figürleri.. Benim hoşuma gitmiyor şahsen... Çizim tekniği animeler gibi ama başka amaca hizmet ediyor .. Geçenlerde yeni evlenen bir kapalı arkadaşım facebookta evin hanımı nasıl olunur onla ilgili bir şey paylaşmıştı :D resimde tesettürlü bir nekochan kocasına hizmet ediyordu falan ldsjfkhg insan garipsiyor :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Sene kaçtı tam hatırlamıyorum ama uzun zaman önceydi ona kefilim Ankara metrosu ilk yapıldığı sıralar, Kızılay da yerde bir dosya bulmuştum için açıp baktım o zaman şarbon tehditleri daha başlamamıştı  :D bir de ne göreyim amanınnn içinde çok güzel origamiler ve anime manga karakterlerinin olduğu çizimler vardı  :o hazine bulmuş gibi gözlerimden ışınlar saçarak doğruca danışma kısmına gittim dosya buldum dosya buldum diye, görevli önce bana şöyle garipseyen gözlerle baktı sanki piyangonun büyük ikramiye çıkan numaralarını bulmuşum gibi ifademi görünce o da bir heves ile elimdekinin içeriğini görmek için dosyayı açtı ama sonra bu ne leyn buna mı bu kadar ışıldıyor bu hatun diye aklından geçirdiği düşünceleri bir dudak kıvırması eşliğinde bana iletti  <_< eşya bulundu kaybedenlerin falan fişman şeklinde anons yapıldı ama kimse yok 3 -4 saat bekledim gelen giden olmadı  :mellow:​ görevliye ben gidiyorum işim var dosya sahibi gelince telefon numarasını falan alın arayacağım ben onu diye not bıraktım üstünden 10 yıl geçti dosya da kayıp sahibi de :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İki sene önce izmir e tatil için gitmiştik . Dışarı ya çıkmış az hava alıyım hem biraz etrafı keşfetmiş olurum dedim . Yürürken ne mi gördüm erkek berber dükkanının tabelasında manga karakteri hemde iki tarafına yaptırmış . Bir saat sanırım önünde öylece durup tabelaya baktım en sonunda sahibi dükkan kapısından başını uzatıp bir sorun mu var iyi misin kayboldun mu yoksa demişti ... :P  :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bunu önceki gün teyzeme gittiğimde ben de gördüm ama acelem vardı resimleyemedim :D Hatta etrafta anime manga ile alakalı bir dükkan ya da vb bir şey var mı diye bakındım ama senelerdir aşinası olduğum yerler olduğundan vazgeçmem kısa sürdü :P Eline sağlık. Konu ile ilgili olur mu bilmem ama benzeri başıma gelen tek şey; önceki sene Bleach baskılı T-shirt giyindiğim gün, Korelilerin etrafımı sarması olmuştu :P Resim çekinmişlerdi bi milyon tane... Üstelik olay başıma dağda tırmanıştayken geldi :) Mail adresmi versem keşke diye yaklaşık 500 metre uzaklaştıktan sonra gelmişti aklıma :(

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.