Jump to content

Hayami Show [Seiyuu Tanıtım]


quincy

Önerilen İletiler

Olmasaydı Animelerin Kötü Adamları Ne Yaparlardı?

 

Hayami Show (Gerçek adıyla Ōhama Yasushi)
Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1958

 

 

1krPbB.jpg

Hayami Show – Aizen Sousuke

 

Seiyuuların en derin seslisi olarak ün yapan Hayami Show (Hayami Shō), sanki kötü karakterlere hayat vermek için doğmuştur. Bir animede kötü karakter ne kadar ilgi çekici olursa animeye olan ilgi de o oranda artabilir. Bunun farkında olan yapımcılar da sık sık Hayami-sensei’yi seçerler çünkü mangakaların yarattığı karakterleri animeye taşıyacak olanlardan en önemlisi seiyuu faktörüdür. Hayami-sensei’nin en ünlü rolü olan Aizen Sousuke karakteri, yanlış bir seiyuu tercihi ile başkası tarafından seslendirilseydi, mangakanın yazmış olduğu meşhur sözler bile, şüphesiz ki aynı etkiyi yaratmayacaktı.

 

 

kgJrzJ.jpg

 

 

Ünlü sanatçı anime ve oyunlarda o kadar çok sayıda kötü karakteri seslendirmiştir ki, sesini duymak “Acaba bu karakter kötü mü olacak?” diye spoilera bile neden olabilir. Sesi sanki o karakterin, seride Tanrısal güçlere sahip olduğuna işaret edebilir. “O derin sesi” duyduğunuzda hangi seiyuu olduğunu anlamanız an meselesidir. Animelerde bazen sesi ile oynanmış gibi gelebilir ancak bu seiyuunun doğal sesi olup, tamamen sesini kullanma yeteneğine bağlı bir durumdur. Sadece animelerde değil, video oyunlarında da genel olarak kötü karakterlerin seslendirmelerini yapmaktadır. Elbette seslendirmiş olduğu her karakter kötü rolde değildir.

 

DR9Xb3.jpg

 

 

 

En çok etkilendiği karakterin Aizen Sousuke olduğunu söyleyen Hayami Show, sadece bir seiyuu değil, aynı zamanda bir şarkıcıdır ve çok sayıda albümü bulunmaktadır. Ünlü sanatçı, bir başka seiyuu olan Rei Igarashi ile evlidir.

Aşağıdaki iki videoyu kıyasladığınızda seiyuu faktörünün ne kadar önemli olduğunu çok açık bir şekilde göreceksiniz. (Bleach 308’i izlemediyseniz spoiler olabilir.)

 

 

 

 

 

 

1982 yılından bu yana kendisini sanata adayan, yaptığı seslendirmelerle ve şarkılarıyla iz bırakan sanatçının ilk albümü 1992 yılında çıkan Yuuga Na Jouken’dir. Hayami Show’nun benzersiz sesiyle şarkılarından birini dinlemeye ne dersiniz?

 

 

 

Hayami Show’u, animelerle ilgili yaptığı çalışmalarda seslendirdiği şarkılarla da tanımak mümkün. Sanatçının doğum günü şerefine bu parçalar arasında en öne çıkanlardan Aizen Sousuke (Aizen Sōsuke)’nin zanpakutousu (zanpakutō) Kyouka Suigetsu (Kyōka Suigetsu)’nun hikâyesinin anlatıldığı parçayı sizlere Türkçe alt yazı ile birlikte sunuyoruz.

*Kyouka Suigetsu ismi aynadaki çiçek ve sudan yansıyan ay anlamına gelir. İkisi de görülebilir fakat elle tutulamayan şeylerdir. Bu ifadeleri kullanan ve “görülüp çok arzu duyulan ancak elle tutulamayan hayalleri insanların gerçekten ayırt edebilmeleri” için söylenen eski bir Çin sözü bulunmaktadır. Ayrıca Hayami Show’un seslendirdiği Kyouka Suigetsu parçası Aizen Sousuke’nin tema parçası değildir. Tite Kubo tarafından belirlenen Aizen Sousuke tema parçası In Flames – Stand Ablaze’dir.

 

 

 

 

Hayami Show, o derin sesiyle sizi de Kyouka Suigetsu’nun etkisi altına almayı başardı mı?

 

Sanatçıyı hep kötü karakter rolleri ile tanıyoruz. Ancak Hayami-san Gochuumon wa Usagi Desu ka? isimli komedi türündeki anime serisinde Takahiro Kafuu rolünde gündüzleri Rabbit House kafede çalışan geceleri ise barmenlik yapan bir baba rolüyle karşımıza çıkmıştı.  Açıkçası onu böyle tatlı kızların yer aldığı bir seride görmeye pek alışık olmasak da animenin seiyuu etkinliklerinden birinde yer aldığı barmen hali de gayet karizmatik.

 

 

Rabbit House Tea Party 2014

 

https://www.youtube.com/watch?v=JZEqfgAiuHA

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jn6knb2BYX0

 

VL6pnB.jpg

 

 

Sanatçı bu etkinliğin yanı sıra yine SUPER STYLISH DOCTORS STORY (S.S.D.S) isimli; Chiba Susumu, Fukuyama Jun, Morikawa Toshiyuki, Seki Toshihiko, Masakazu Morita gibi ünlü isimlerin de yer aldığı sohunen-ai bilgisayar oyununda Dr. Hayami isimli karakteri seslendirmiş ve seiyuu ekibiyle müzikal gösteriler gerçekleştirmiştir. İşte sanatçının gösterilerin bir parçası olan solo performanslarından bir tanesi;

 

 

 

Hayami-san en son Ninja Slayer From Animation isimli anime serisinde Katakura Fujio karakterini seslendirdi. Bu bağlamda Ninja Slayer için düzenenlenen serinin seiyuu ekibiyle özel bir etkinliğe de katılan sanatçı pek çok hayranıyla bir araya geldi. O buluşmadan birkaç kare;

 

5k29l5.jpg

 

RVByzY.jpg

 

 

En ünlü çalışmalarından bazıları:

  • Aizen Sousuke (Bleach)
  • Yakushiji Tenzen (Basilisk: Kouga Ninpou Chou)
  • Ayanami (07 Ghost)
  • Tohsaka Tokiomi (Fate / Zero)
  • Akechi Mitsuhide (Sengoku Basara)
  • Nicholas D. Wolfwood (Trigun)
  • Umibouzu (Gintama)
  • Zarbon (Dragon Ball Z)
  • Frank Archer (Fullmetal Alchemist)

Sanatçının twitter hesabı: https://twitter.com/show_ism

 

-AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

He he he :D

 

Hayami Show Aizen seslendirmesi üzerinde çok fazla durulmuş.. İchiya san nerde  : :ragecomic25:  mannnn  :ragecomic01: açıkçası ben Ichiya san seslendirmesini daha çok başarılı buluyorum :D 

 

Artı bazı resimler görünmüyor merak ediyoruz şimdi o resimleri de :D

 

 

Bir de şu Morita ile falan seslendirdikleri shounen ai oyunu merak ettim :D Bulsak oynardık szdfjhgkhlg Ichigo ile Aizen shounen ai animedeymiş gibi  : :ragecomic15: beğenmedi bu fikri   :ragecomic08:

 

 

 

Edit : Tenzen  : :frozen-onion-head-emoticon: bunu bilmiyordum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Resimleri düzenledim umarım düzelmiştir.

 

Tenzen'in sesinden anlamış olman lazımdı.Öyle bir ses başkasında yok :D

 

Artı seslendirdiklerine bende bir tane ekleyeyim.K-project'te bir temizlik robotunu da seslendiriyordu.Hayami-sensesi'ye yakışmadı  :( Ya da ben yanlış anladım :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.