Jump to content

Gangsta. Seiyuuları Karakterleri Hakkında Konuştu


Mileydi

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

Gangsta. Seiyuuları Karakterleri Hakkında Ne Düşünüyor?

 

4N6doBJ.jpg

 

Görmeye alıştığımız temaların dışında bir çizgi izleyerek sezona renk katan Gangsta., seinen seri özlemi çeken pek çok anime severe bir oh çektiriyor bu yaz. Kanunsuz şehir Ergastulum’da şekil alan hikayenin ilginçliği bir yana; çoğu yapımda görmeye alıştığımız profillerin aksine otuzlu yaşlarının ortasındaki tehlikeli ve gizemli iki orijinal karakterin başrollerde olması da Gangsta.’yı oldukça farklı kılıyor sezondaki animeler arasında. Söz konusu bu iki karakter olduğunda şimdiden kendilerine bir hayran kitlesi oluşturmuş Nicolas için de Worick için de söylenecek pek çok şey var gibi görünüyor şimdiden. Peki bu karakterler hakkında animenin kadrosundaki isimler ne düşünüyor dersiniz? Bu soru cevabını, animenin seiyuularından Junichi Suwabe (Worick), Kenjiro Tsuda (Nicolas) ve animenin yapımcılığını üstlenen FUNimation’un CEO’su Gen Fukunaga’nın verdiği röportajda buluyor.

İlk olarak seiyuuların eğlenceli cevaplarına  göz atıyoruz:

 

vmYCPEo.jpg

Solda Worick’i seslendiren Junichi Suwabe (Grimmjow Jaegerjaquez – Bleach, Greed – Fullmetal Achemist, Archer – Fate/Stay Night), sağda Nicolas’a ses veren Kenjiro Tsuda (Lambo – Kateikyou Hitman Reborn, Sadaharu Inui – Prince of Tennis)

 

  • Karakterlerinizi çekici yapan etmenlerin neler olduğunu düşünüyorsunuz?

Suwabe: Worick’in cazibesi… Göğüs kıllarında!

Tsuda: Sadece o mu? (gülüyor)

Suwabe: Hayır, hayır. Öncelikle göğüs kılları ona erkeksi bir çekicilik katıyor, ki bu da onun kişiliğinin en iyi yönü. Bunun yanında jigolo olarak çalıştığı için kadınlarla içip muhabbet edebilmesi gerekiyor. Hiç kimseye bahsetmeden karanlık geçmişinin ağır yükünü omuzluyor. Seksi, gizemli ve seçim yapmakta tereddüt etmeyen biri. Worick işte böyle bir karakter!

Tsuda: Worick gerçekten seksi. Kurgusal bir karakter olduğundan bu yanının ortaya çok da çıkmayacağını düşünmüştüm ama görünen o ki kendisi oldukça olgun bir cazibeyle yanıp tutuşuyor.

  • Worick kadınlar arasında çok popüler. Peki ya sizin karakteriniz Nicolas?

Tsuda: O bir Twilight, yani özel güçleri var ve çok güçlü. Hepsinden öte, duyma engelli. Ama uğraşması gereken her şeye rağmen, Worick ile işaret dili kullanarak konuştuğu gayet normal bir hayat yaşıyor. Bence, işte bu sarsılmazlık Nicolas’ı havalı yapan şey.

  • Peki kadın kahraman Alex hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tsuda: Kadın kahramana pek de benzemeyen bir kadın kahraman. İzleyicilerin ilk bölümde şaşırmış olabileceklerini düşünüyorum.

Suwabe: Biraz şok edici doğrusu. (gülüyor)

Tsuda: Alex, Nicolas ve Worick’in etrafında yaşanan tüm bu olayların ortasında buluyor kendini. Karanlık bir geçmişi olmasına rağmen gizemli bir denge üzerinde aydınlık, sıradan bir hayat yaşıyor

Suwabe: Şov ,Ergastulum* isimli bir şehirde geçiyor ve bu şehrin dışından gelen biri olarak Alex, ana karakter olmasına rağmen bir gözlemciye benzer şekilde hareket ediyor. Gerçekten de şehirde normal olarak kabul edilen ama diğer yerlerde anormal sayılacak olayların vurgulanmasına katkı sağlıyor. Seride ayna görevi görüyor ve varlığı önemli.

*Ergastulum, Romalılara ait bir köle hapishanesinin ismidir.

  • Yönetmeniniz kayıt esnasında size hiç görev ya da talimatlar verdi mi?

Suwabe: Drama CDsinin kaydını önceden yaptığımız için bana öyle özel isteklerde bulunmadı. Drama CDleri bir hikayeyi sadece ses kullanarak anlatır; bu yüzden karakterleri birbirinden ayırt edebilmek önemlidir. Tsuda-san da ben de tok seslere sahibiz o yüzden Drama CD’sinde repliklerimizi seslendirirken dikkatli olmak zorundaydık. Ama animede bu konu hakkında endişe duymaya gerek yok.

Tsuda: Nicolas’ın karakterinin önemli bir parçası duyma yetisini kaybetmiş olması; bu yüzden hazırlık yapmak için kayıt yönetmeniyle birlikte Tokyo’daki İşitme Engelliler Federasyonu’na gittik. Aslında, sadece işaret dili kullanmıyorlar (oradaki insanlardan bahsediyor); aynı zamanda bizimle kendi seslerini kullanarak da iletişim kurdular. İşte bu tecrübeyi kullanarak Nicolas’ın sesini yarattım.

  • Animenin kadrosu saygın seiyuularla dolu. Kayıt esnasında hiç sizi derinden etkileyen izlenimleriniz oldu mu?

Suwabe: Stüdyo erkeklerle dolu. Tek görebileceğiniz bir sıraya dizilip oturmuş; gözlüklü, sakallı-bıyıklı orta yaşlı adamlar. (gülüyor)

Tsuda: Evet!  Eğer sakallı ya da gözlüklü değillerse sakallı ve güneş gözlüklülerdir. (gülüyor)

Suwabe: Alex’in seiyuusu Noto-san’ın etrafı her zaman yaşlı adamlarla sarılı, neredeyse onun da kendi sakalını uzatabileceği noktaya varacak kadar! (gülüyor)

Tsuda: Sakal ve gözlükle dolup taşan muhteşem bir yer.

  • Bu arada, eğer bir Twilight olsaydınız nasıl güçleriniz olsun isterdiniz?

Suwabe: Hımmm… Gelecekte patlama yapacak şeyleri önceden sezebilmek isterdim.

Tsuda: En iyi şey bu olurdu! (gülüyor)

Suwabe: Neyin başarılı olacağını bilseydim, ona yatırım yapardım! İşte bu gücü istiyorum, aynı zamanda da sonsuz miktarda para. (gülüyor)

Tsuda: Eğer sonsuz miktarda paran olsa yatırım yapmaya devam etmene de gerek olmazdı, değil mi?

Suwabe: Aa haklısın!

Tsuda: Ben de performansımı milyonlarca kişiye beğendirebilme gücüne sahip olmak isterdim.

Suwabe:  Herkesin harika dediği aktör mü olmak istiyorsun?

Tsuda: Evet! Hayranlarım konusunda çok da seçici değilim. (gülüyor)

Şimdi de yapımcı Gen Fukunaga’nın okuyucularla paylaştıkları:

YyWch2K.jpg

  • Sizce Ergastulumda böylesine azimle yaşayan Nicolas ve Worick’in hiç zayıf noktası var mı?

Fukunaga: Nicolas’ın gerçekten herhangi bir zayıflığı olduğunu düşünmüyorum. O bir Twilight ama ondan önemlisi özel güçleri olmadan da fiziksel anlamda çok kuvvetli. Worick’in zayıf noktası tepesinin çok çabuk atması muhtemelen (gülüyor) ama işte bu zayıflığından dolayı Ergastulum’da yaşamayı seçti bence. Her neyse, gelecek bölümlerde onların bazı zayıf noktalarını görebileceksiniz, bu yüzden lütfen animeyi izleyin!

  • Eğer Worick ve Nicholas yaz tatilinde olsalardı tatillerini nasıl geçirirlerdi sizce?

Fukunaga: Nicolas’ın her zaman yaptığından farklı bir şey yapacağını sanmıyorum. Kitap okur, vücut çalışır ve Nina’ya takılırdı. Worick ise tatilini kadınlarla geçirirdi muhtemelen (Fukunaga burada kadınlar için “lady ya da madam” diyerek farklı yaşlardaki kadınların söz konusu olduğunu vurguluyor). Ama yaptığı şey onun mesleği olduğundan buna tatil denilebilir mi ki acaba?

  • Eğer bir sebepten ötürü halka açık yüzme havuzuna gitselerdi nasıl mayolar giyerlerdi?

Fukunaga: O vücutlarıyla, mayoları kesinlikle Speedo olurdu! Hayal edin lütfen. Kesinlikle onları giyeceklerdir.

  • Eğer animenin izleyicileri Ergastulum’a yaz tatiline gitselerdi, ikili onları nereyi görmeye götürürdü?

Fukunaga: Bence onlar harika ev sahipliği yaparlar. İş olarak talep edildiği sürece ne isterseniz o isteğinizi yerine getirirlerdi. Herkesin onlardan ne tarz isteklerde bulunacağını duymayı bekliyorum.

İşte Gangsta. yapım kadrosundan bu üç ismin serinin karakterleri hakkında düşünceleri bu şekilde. Röportaj, Ergastulum’un sakinlerinden Nico ve Worick’i onlara hayat veren seiyuuların gözünden görmemize yardımcı olurken kadın ana karakter Alex’in de farklı yönlerini biraz olsun aydınlatıyor gibi. Peki siz bu karakterler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin favori Gangsta. karakteriniz hangisi?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Benim beklediğim bir seri.Merak ediyorum ama bitmeden başlamamaya karar verdim.Bakalım beklentim yüksek :D .Bu arada nadiren konu açtığını görüyorum Zeynep  :P

Şu an bende askıya aldım çevirisini yapan Albion fansuba buradan selam gönderiyorum  :whistling: Tamamlandığı zaman oturup bir çırpıda hepsünü izleyeceğim :LTkJN9u: Eskilerde konu açmışlığım daha fazladır ama şimdi üyelere bıraktım o görevi sağ olsun bir iki arkadaş var güzel işler çıkartıyorlar hem adminlik hem konu açmak meşakkatli işler bunlar  :smile_artiz: Ama keyfime gelen konu olursa bunun gibi kaçırmam açarım  :smile_oleyo:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.