Jump to content

IMDB Anime Sıralaması


asci

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Yeni Yayımlanan IMDB Diziler Listesi ile IMDB Anime Sıralaması da Beliriyor   eçtiğimiz günlerde beta olarak başlayan IMDB Top 250 TV sıralamasında anime serileri de yer alıyor. Sıralamanın bu erken

(Bleach olmayan bir liste)  Oldu o zaman..  :lol:

Rainbow nasıl olmaz bunların çoğundan çok daha kaliteli

Yanlış anlamışsın şöyle:

naruto deyince mesela izleyenlerin aklına yalnızlık,azim gelir.

fairy tail izleyene arkadaşlık gelir,

one piece izleyene hayallerinin peşinden koşma,azim vs.

gintama deyince farklı düşünmek vs.

.

.

.

Peki Bleach? Anlatmaya çalıştığım nokta bu.Temel bir nokta yok.O yüzden hikaye takıldığı zaman sürekli bir üst seviye güç,takım,özellikle yazar bunu kapatmaya çalışıyor.Takıldığı zaman kendine yeni bir alan oluşturuyor.Hikayede takılmak her yazarın başına gelir,hepsi de farklı yöntemle kurtulur.(Naruto-karakter öldürme-gintama araya alakasız arc sokmak vs.) ancak kubo sensei'nin yaptığı şey okuru yorup duyguların inandırıcılığını azaltıyor.Yanlış anlaşılmasın bleach sevdiğim bir animedir ama gördüğüm durum bu.

 

"bleach hayata benzeyen bir anime,isteyen istediği duyguyu görebilir" kısmını hatırlıyorum evet ama hayat zaten dışarıda var ve istesem her duyguyu orada görebilirim zaten,animenin amacı yazarın hissettiği bir "durumu" anlatmaktır diye düşünüyorum.Tabi yazarın seçimine bir şey diyemem keza başarısı meydanda,hakaret olur yoksa:)

Ama yine de benim görüşüm bu

naruto veya one piece gibi bir noktaya odaklı değilde hepsine eşit bakmanın gerçekçilik yönünden izleyici için daha fazla etki bıraktığını düşünüyorum. ha dediğin gibi hayat dışarıya bakmakla her yönünü gösterseydi, kimse anime film falan izlemezdi :lol: sonuç olarak dışarıya baktığında dışarının toplamının milyonda birini göreceksin. peki bleach? anlattığı durum? diye bana sorarsan..

o saydıklarının hepsi derim ve üstüne eklerim. yalnızlık,özlem,sitem,aşk,korku,çaresizlik,kader,umutsuzluk,onur,sevgi,nefret,hiçlik,hatta delilik... 20 tane daha sayabilirim. hangisini istersende bölüm olarak örnek veririm ki büyük çoğunlukla beraber işleniyorlar.  bunlardan birinin daha üstün seçilip, ötekileri baştan savmak bana göre izleyicideki etkiyi yok eden şeydir, yani bunlardan biri doğru ve akıllı ana karakter ve destekçileri o doğruya inanıyor. ötekiler yanlış, aptal kötü adamlar akıllı ana karakterin kendisini düzeltmesini bekliyor, bazı şeyler izleyen taştanmışcasına gözüne sokuluyor ve aslında onları tamamlayan zıt şeyler sadece birilerinin yenilmesinde,ölmesinde falan ufaktan çıtlatılıyor. aslında birbirlerine anlam kazandıracaklar.. benim düşüncemde bunun izleyicilerde inandırıcılığı ve etkileyiciliği olmadığı ve çocukça olduğu açıkçası. eğer temel bir nokta arıyorsan, temel nokta tüm hepsidir. bir bütünü birbirinden ayıklayıp sunmanın daha iyi olduğunu düşünmüyorum. naruto,kakashi,luffy ve bunlar gibi bir çoğu rakiplerini anlıyor ve değiştiriyor veya aptal rakibi, buna fırsat bulamadan ölüyor veya öldürüyor akıllılarımız.. bleachtekiler birbirini anlıyor, ve bunun üzerine yapılan savaş daha çok saygı kazanıyor, çünkü adamlar sen doğrusun ben yanlışım kafasında değiller. sende doğrusun anlıyorum, bende doğruyum anlıyorsun. zaraki burada hadi eğlenelim diyor, ichigo koruyacağım diyor, ulquiorra bunun bir anlamı yok diyor,hepsininde bunu demek için temelleri var ve daha niceleri. bu açıdan HxH yide seviyorum.

bunlarda benim görüşlerim...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

steins gate nin listeye girmesi iyi olmuş çünkü gerçekten iyi bir kurgusu var bence NANA da olmalıydı sonuçta o da bir josein efsanesidir.

rainbow un olmaması şaşırttı gerçi bu kadar gerçekçi ve dram dolu animelere pek rastlanılmıyor çünkü

ayrıca bence SAO naruto one piece çok abartılıyor pek büyüklerin ve ya ortalama bir yaşta olanların etkilenebileceği seriler değil çünkü ya da ben öyle düşünüyorum :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bleachin sitedeki notuna bak

8.0

20 küsur bin kişi oylamış bu notu almış listeye giren en düşük dizi 8.3 almış 

bleachi amma abartıyor bu fanları ya ilk 500 bile olsa giremez o listeye ki hakettiği de bu 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben bu listeyi sevdim. samurai champloo yu gördüğüme mutlu oldum. daha dün bitirmiştim gerçekten güzel bi atmosferi var. steins gate izliyodum güzel gidiyodu yarıda kaldı abim saolsun. cowboy bebop listemde onuda çok merak ediyorum. gintama nasıl giremedi ben onu anlayamadım. amerikada baya bi fanı olması lazım. hatta 'troll anime' falan deniliyordu. puanıda 8.7 acaba oy verenler az diyemi? neyse artık girememişse girememiş. birde nasıl fate yok onuda anlamadım efsanedir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime deyince insanların aklına direk one piece,naruto ve bleach geliyor, onların bu listede olmasını beklemeyeceksek neleri bekliyelim merak ettim. Ayrıca kaliteden kastını anlamadım, bleachin 366 bölüm boyunca sunduğu aksiyonun kalitesi, 12 veya 50 bölümlük animelerde bile çok nadir sıklıklarda bulunuyor. Harika kurgularını söylemiyorum bile.

Gintamanında olmaması ayrı bir olay. Bu animelerin henüz olmamasından kalitesiz olduğu anlamı çıkartmamak lazım, çünkü başı çekecek olanların bunlar olduğunu herkes biliyor.

Mangaka Torpili.Gintama'ya sözüm yok ama

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.