Jump to content

İ7 Hakkında Bilgiler


Anjo

Önerilen İletiler

İntel 3 yıldır üzerinde çalıştığı Nehalem olarak bildiğimiz ve uzun süredir beklediğimiz işlemci mimarisini Core i7 koduyla pazara sundu. Güç tüketimini arttırmadan alınabilecek performansı maksimum seviyeye çıkarmayı amaçlayan Intel, Core i7 ile bunu başarmış görünüyor. Çünkü yeni seri işlemcilerde yani Core i7 lerde yüzde 40’a varan performans artışı sağlanmış. Bazı testlere tabi tutulan bu işlemciler şu ana kadar alınabilen en yüksek değerleri yakalamayı başardı.

Kısaca Nehalem teknolojisinden bahsedelim. Tüm çekirdekler paylaşımlı 8mb L3 ön belleğe sahip. Her çekirdekte 31kb L1 önbellek ve 256kb L2 önbellek yer alıyor.

Bu arada Intel yeni serinin duyurusunun ardından Core 2 Quad serisinden 65nm olarak üretilen Q6600 serisi işlemcilerinin üretimini durduracağını açıkladı. Q6600 serisi işlemci almak isteyenler biraz beklemeli bizce.

 

Gezegendeki en hızlı işlemci ile uç noktalardaki oyun dünyasını keşfedin: Intel® Core™ i7 işlemci Extreme Sürümü.¹ İş yükünüze uyan performansı dinamik olarak hızlandıran hızlı, akıllı çoklu çekirdek teknolojisi ile, oyun performansında mükemmel bir iyileşme gösterir.

Ancak performans oyun ile sınırlı değildir. Yüzde 25 daha hızlı çoklu görev yapacak, yüzde 79 daha hızlı mükemmel dijital medya yaratımında bulunacak ve yüzde 46 daha hızlı resim işleyeceksiniz, ayrıca fotoğraf rötuşlama ve düzenleme için mükemmel performans...

Aslında ne yaparsanız yapın maksimum performansı en fazla ihtiyacınız olan yerde ve zamanda etkinleştiren Intel® Turbo Boost teknolojisi² ve Intel® Hyper-Threading (Intel® HT teknolojisi)³ teknolojisi kombinasyonu sayesinde yaşayacaksınız.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hiç değilse alıntı yapsaydiniz. Merak eden yazsin bir arama motoruna, ilk sonuçta bu yazıyor zaten. Konu açan üyeye de tavsiyem bundan sonraki paylasimlarinda kendi bilgilerini yazması. Zaten anime forumuyuz, anime dışı bir şey paylaşılacaksa da bari kendi emegimizi koyalim ortaya.

Konu kilit.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.