Jump to content

15 Ekim Flash Wolves – Origen Maç Öncesi Analizi


Pingu

Önerilen İletiler

Geçtiğimiz günlerde dünya şampiyonasının Pariste olan grup aşaması tamamlanmıştı ardından çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.Öncelikle takımların grup aşamasında yaptıklarına göz atalım.


Flash Wolves şampiyonanın ilk gününde Counter-Logic Gaming mağlubiyetiyle başladı rüya gibi bir sezon geçiren CLG nin böyle bir başlagıç yapması kaçınılmazdı. Fakat FW* pes etmişe benzemiyordu. 2. Günde KOO yu yenerek iddaalarını gösterdiler. İlk haftayı wildcarddan gelen ve ilk defa dünya şampiyonasında mücadele eden paiN Gaminge yenilen FW da işler iyi gitmiyordu.


yoe_flash.jpg


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


İkinci hafta farklı bir maç takvimi vardı önümüzde. Ilk gün içerisinde A grubu maçlarının tamamı bitecekti ve bu FW ve diğer takımlar için yorucu ve stresli olacaktı. FW burayı 2 galibiyet 1 mağlubiyetle geçmekle kalmamış grubunu birinci bitirmeyi başarmıştı. FW birinciliğin rahatlığıyla kura çekimine giderken karşılarında turnuvanın flaş takımı Origenle eşleşeceklerinden habersizlerdi.


İşe Origen tarafından bakacak olursak daha kış mevsiminde yükselme mevsiminde oynayan xPekenin kariyerinin son yıllarını geçirmesi kurduğu bir takım olarak düşünülüyordu. Fakat Origen hedeflerinin büyük olduğunu yükselme liginden gelip finalde Fnatic e kıl payı mağlup olup dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandığında bize ispatlamıştı.


 


500px-EULCS-OG-2015-Summer.jpg?version=8


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Grup aşamasına geldiğimizde rüya gibi bir başlangıç yaptı Origen. Herkes onların grup sonuncusu olacağını var sayarken LGD,KT,FNC i yenerek nasıl bir takım olduklarını gösterdiler. İkinci haftaya girdiğimizde ise sadece tek galibiyet yetiyordu ve Origen her zaman ki harika rotasyonlarıyla TSM e sihirdar vadisini dar etti ve hak ettiği çeyrek final biletini aldı.


Eşleşme hakkında konuşmamız gerekirse iki tarafında mutlu olduğunu düşündüğüm bir eşleşme SoaZ ında attığı tweetten bu anlaşılıyor. (FW u çeken Diamondprox a bu gece içkiler benden diyor SoaZ)


 


soaz-300x129.jpg


 


 


 


 


 


 


 


 


Kendi görüşümü belirtmem gerekirse Origen in dünya şampiyonasından önce yaptığı koç değişikliği onları birkaç seviye üste taşımış gözüküyor. Açıkçası onlar bu eşleşmede benim gözümde önde olan taraf.Origen her ne kadar elinde xPeke , Soaz , Mity , Amazing gibi tecrübeli oyuncular bulunduran bir takım olsada çaylak Nielsın performansı onları bu seviyeye ulaştıran ana etkendi bence.Taktiksel açıdan çok çeşitli rotasyonlar , akıl oyunları yapabilen Origen bu eşleşmede önde gözükse de işleri o kadarda kolay değil.


FW a bakacak olursak SwoodArt ın yıllardır bildiğimiz performansı  NL in artan performans grafiği ve bu turnuvada adından epeği söz ettiren ormancıları Karsa. Karsa her ne kadar dar şampiyon havuzuyla eleştirilsede bu onu turnuvada ki en iyi ormancılar arasında olmasına engel değil ve iyi bir ormancının bir seriyi baştan aşağı değiştirebileceği konusunda hepimiz hem fikirizdir diye düşünüyorum.


Seri Hakkındaki Genel Görüşlerim :


İlk maç bir şampiyonla beklenilenin dışında bir performans gösteren bir oyuncu olursa seri boyunca o şampiyonu yasaklatıp karşı takımı zor duruma düşürebilir. Buda takımını taktik açıdan öne geçirmesini sağlar. Origen tarafında tek tehtid yok ( xPeke her zamankinin bir tık üzerinde oynuyor. ) Karsa bu durumda doğru yerde doğru zamanda olabilirse( ki biz onu bu yeteğeniyle tanıdık ) seriye FW tarafına dönecektir. Fakat Origen büyük görevlere odaklanmayı seven haritanın bir tarafında bir şey kaybederken diğer tarafından bir şey kazanmayı seven takım görüntüsünde eğer FW buna yeterli karşılığı veremezse onlar için işler sarpa saracaktır. Eğer iki tarafta güvenli oyun tercih ederse seri Origen harita baskısı dediğimiz (mapp pressure) işi kusursuz uyguluyor.Bunun dışında kritik eşleşme alt koridor olacak gibi duruyor. (Açıkçası FW un koridor değişikliği isteğeceğini düşünüyorum.) İki ormancı da alt koridor tarafında dolaşmayı seven,alt kordidoru kar topu etkisine sokup maçı kazandırmayı seven türde ormancılar. Yeni metada ki çift ışınlan ise alt koridora odaklanmayı kolaylaştırıyor. Bakalım nasıl bir maç izleyeceğiz.


*FW:Flash Wolves & http://gazozspor.com/15-ekim-flash-wolves-origen-mac-oncesi-analizi/


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maçı ben de çok merak ediyorum ve işlerim olmasına rağmen bu akşam izlemeye gideceğim dışarıda arkadaşlarla.Açıkçası ben Origen'i tutuyorum xPeke sezon 2 den beridir en sevdiğim mid oyuncusu soAZ'ın da oynayışını beğeniyorum ve cidden takım ruhu taşıyorlar bence.Yeni takımları çok güzel olmuş sadece Niels'ten bir yana biraz takıntım var bakalım o da nasıl olur.Ama şunu diyeyim maçın FW tarafının kazanmasını istiyorum, çünkü Origens tamam güçlü takım fakat bence yarı finalin üstüne çıkabilecek kapasitede değiller umarım yanılırım.Bu kadar beğendiğim takımı SKT ye falan ezilirken görmek istemiyorum açıkçası ki muhtemelen öyle de olacaktır eğer denk gelirlerse.Diğer yandan FW diyoruz sürprizlerle dolu bir takım, Karsa nın iyi oynamasını baz alıp Bengi ile kıyaslarsak bence çok daha ilginç bir hal olacaktır.Takım oyununu bence çok iyi oynuyorlar pes etmeden objektiflere ulaşmaya çalışıyorlar.Kısaca gönlüm Origen'den yana olsa da bence FW alır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.