Sheyn 5 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 japon usulü yemekleri çok severm gerçi hiç yemedim ama görünüş olarak çok cool 8) ve bu tarifi buldum yapışı çok basit gibi birazdan yapacağım orjinalini yapmam imkansız bu yüzden 2.tarifi deneyeceğim Orjinal tarifi: 4 kişilik Hazırlama süresi : 10 dakika Pişme süresi : 30 dakika Malzemeler: - 250g yuvarlak pirinç - 8 yumurta (tercihen beyaz olsun) - 1 soğan - ketçap - 150g tavuk göğsü - 2 domates - 4 çay kaşığı şeker - bir paket dashi (yosun ve palamut gevreği kaynatılması ile hazırlanan su) - 4 çorba kaşığı mirin (tatlı sake) - 4 çorba kaşığı shôyu (soya sosu) Pirinci pişirin : pirinci iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve pirincin 2cm üstüne gelecek kadar su koyun. Bütün su buharlaştığında ateşi söndürün. Bir tavada pilavı, etleri ve sebzeleri pişirin. Dashi, şeker, shôyu ve mirin ilave edin. İki yumurtayla çok ince ve büyük bir omlet yapın. Pişmek üzereyken, omleti çevirin, pilavı omletin yarısına koyun ve omleti katlayın. Bu işlemi üç defa tekrarlayın. Omurice'e ketçap döküp servis edin. 2.Tarif 2. tarif 4 kişilik Malzemeler: - 250g tavuk göğsü - 1 soğan - 1 yeşil biber - 4 beyaz mantar - 4 çorba kaşığı ketçap - Tuz ve biber - 1 yemek kaşığı yağ - 4 yumurta - 4 su bardağı buharda pişmiş pirinç 1. Tavuğu, biberi, mantarları ve soğanı küçük zarlar şeklinde kesin 2. Bir tavada yağı kızartın ve tavuğu pişirin 3. Tavaya soğanları, mantarları ve biberleri ekleyin ve hepsini bir süre pişirin 4. Pişmiş pilavı katın ve iyice karıştırın 5. Tuz ve biber ekleyin 6. Ateşi söndürün, ketçabı ekleyin ve iyice karıştırın 7. Bir tavada yağ ısıtın 8. Yumurtayı bir kapta omlet yapmak için çırpın ve tavaya dökün 9. İnce, yuvarlak ve büyük bir omlet için yumurtayı tavada iyice yayın 10. Omletin ortasına bir porsiyon pirinçli tavuk ve sebzeden koyun ve pilavı omletle kapatın 11. Kapağı Büyük bir tabakla tavayı örtün, ve tavayı çevirerek tabağa geçirin 12. 7 ile 11 arasındaki adımları sonraki kişiler için tekrarlayın 13. Omurice'in üzerine ketçap ilave edin ve sonunda böyle birşey ortaya çıkmaktadır http://www.japanfoodaddict.com/wp-content/uploads/2010/02/Omurice.jpg Tarifler Alıntıdır Acaba yaptıktan sonra fotoğraf eklesemmi merak eden varmı :D? Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
uchiha_n 186 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 ben merak ediyorum :D sağol paylaşım için ben de noodle yapmıştım berbat olmuştu :D ramen aradım markette kore usülü vardı yani japon yemeği maceram pek mutlu sonla bitmedi haha :o Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitsugaya 50 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Bende yapmayı denicem, bu arada nereden rağmen bulabilrim tadını çok merak ediyorum :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
uchiha_n 186 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 carrefoura baktım ben orda kore usulü vardı :D ama büyük marketlerde var diyorlar ben bulamadım :D makarna çorbası işte :o Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheyn 5 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 carrefoura baktım ben orda kore usulü vardı :D ama büyük marketlerde var diyorlar ben bulamadım :D makarna çorbası işte :ohehe aynen :o sebzeleri bi suda haşla o suyu dökme uzun makarnaları içine at kırmadan ,pişirr al sna raameen :o Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheyn 5 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 işdee benm omurice mmm :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Pyskhe Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Bu muuu... *-* Mmmm... İsmi Türk yemeklerinin ismine benziyo. :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheyn 5 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Bu muuu... *-* Mmmm...İsmi Türk yemeklerinin ismine benziyo. :Devet :D o kadan acı yapmışımki kulaklarım sızlıyoo *-* bunu seviormmm <3 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
uchiha_n 186 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 vaaaayy seninkini yemeyi tercih ederim :D üzerinde ne yazıyor? :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheyn 5 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 vaaaayy seninkini yemeyi tercih ederim :D üzerinde ne yazıyor? :oitadakimasu :D yazıyor ^-^ Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts