Jump to content

Japon Yemeği: Omurice


Sheyn

Önerilen İletiler

japon usulü yemekleri çok severm gerçi hiç yemedim ama görünüş olarak çok cool  8) ve bu tarifi buldum yapışı çok basit gibi birazdan yapacağım orjinalini yapmam imkansız bu yüzden 2.tarifi deneyeceğim

Orjinal tarifi:

4 kişilik

Hazırlama süresi : 10 dakika

Pişme süresi : 30 dakika

Malzemeler:

- 250g yuvarlak pirinç

- 8 yumurta (tercihen beyaz olsun)

- 1 soğan

- ketçap

- 150g tavuk göğsü

- 2 domates

- 4 çay kaşığı şeker

- bir paket dashi (yosun ve palamut gevreği kaynatılması ile hazırlanan su)

- 4 çorba kaşığı mirin (tatlı sake)

- 4 çorba kaşığı shôyu (soya sosu)

Pirinci pişirin : pirinci iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve pirincin 2cm üstüne gelecek kadar su koyun. Bütün su buharlaştığında ateşi söndürün.

Bir tavada pilavı, etleri ve sebzeleri pişirin.

Dashi, şeker, shôyu ve mirin ilave edin.

İki yumurtayla çok ince ve büyük bir omlet yapın. Pişmek üzereyken, omleti çevirin, pilavı omletin yarısına koyun ve omleti katlayın.

Bu işlemi üç defa tekrarlayın.

Omurice'e ketçap döküp servis edin.

2.Tarif

2. tarif

4 kişilik

Malzemeler:

- 250g tavuk göğsü

- 1 soğan

- 1 yeşil biber

- 4 beyaz mantar

- 4 çorba kaşığı ketçap

- Tuz ve biber

- 1 yemek kaşığı yağ

- 4 yumurta

- 4 su bardağı buharda pişmiş pirinç

1. Tavuğu, biberi, mantarları ve soğanı küçük zarlar şeklinde kesin

2. Bir tavada yağı kızartın ve tavuğu pişirin

3. Tavaya soğanları, mantarları ve biberleri ekleyin ve hepsini bir süre pişirin

4. Pişmiş pilavı katın ve iyice karıştırın

5. Tuz ve biber ekleyin

6. Ateşi söndürün, ketçabı ekleyin ve iyice karıştırın

7. Bir tavada yağ ısıtın

8. Yumurtayı bir kapta omlet yapmak için çırpın ve tavaya dökün

9. İnce, yuvarlak ve büyük bir omlet için yumurtayı tavada iyice yayın

10. Omletin ortasına bir porsiyon pirinçli tavuk ve sebzeden koyun ve pilavı omletle kapatın

11. Kapağı Büyük bir tabakla tavayı örtün, ve tavayı çevirerek tabağa geçirin

12. 7 ile 11 arasındaki adımları sonraki kişiler için tekrarlayın

13. Omurice'in üzerine ketçap ilave edin

ve sonunda böyle birşey ortaya çıkmaktadır

http://www.japanfoodaddict.com/wp-content/uploads/2010/02/Omurice.jpg

Tarifler Alıntıdır Acaba yaptıktan sonra fotoğraf eklesemmi merak eden varmı :D?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 22
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.