Jump to content

Mangapanda Elemanlarına Tutuklama Şoku


Dj-Morphosis

Önerilen İletiler

Korsan Manga Paylaşımı Yapan Mangapanda Elemanlarına Tutuklama Şoku

 

Japonya’da korsan manga paylaşımı sebebiyle yapılan tutuklamalara bugün bir yenisi daha eklendi. Kyoto Polisi, Eiichiro Oda’nın ünlü serisi One Piece’i popüler bir İngilizce manga sitesine yükleyen 3 Çinli erkeği tutukladı. Ayrıca olaya karıştığı tespit edilen bir Japon teslimat görevlisi de tutuklandı.

Japon gazete sitesinin paylaştığı bilgilere göre 69 yaşındaki Hidaka Takehisa, 2 Kasım’da raflarda yerini alacak olan Shonen Jump dergisinin bir kopyasına dergi daha çıkmadan birkaç gün önce sahip oldu. Daha sonra dergide yer alan o haftaki One Piece bölümünü arkadaşlarına verdi ve onlar da 29 Ekim’de o sayıyı siteye yükledi. Bunun üzerine soruşturma başlatan polis, korsan paylaşım yapan suçluları tespit etti ve tutukladı. Dört adamın da suçlarını reddettiğini belirten polis, teslimat görevlisinin “Ben sadece kitapları taşıma görevimi yerine getiriyordum” savunmasını yaptığını da açıklamalarına ekledi.

The Wall Street Journal’ın verdiği bilgiye göre bu manga paylaşım sitesi hepimizin çok iyi bildiği “Mangapanda”nın ta kendisi. Sitede 4000’den fazla manga yer alıyor ve bu mangaların da büyük bir çoğunluğu lisanslı. Çeviriler her ne kadar hayranlar tarafından yapılıyor olsa da nihayetinde mangaların lisansı olduğu için korsan içerik grubuna giriyor.

Japonya’daki korsan anime ve manga tutuklamalarına artık alıştık, ancak bu seferki tutuklama biraz farklı. Önceki tutuklamaların hepsi Japon sitelerde paylaşılan korsan içeriklerle ilgiliydi, ancak ilk defa yabancı bir korsan sitesinin çalışanları tutuklanıyor. Zaten birçok ihtar alan Mangapanda’nın bu olayla birlikte artık çok daha tehlikede olduğu kesin.

1447446308-mangapanda-tutuklanma.jpg?res

 

 

Kaynak: Animefantastica

 

Yabancı Kaynak: AnimeNewsnetworks

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir swf atmak isterdim de banlanırım falan şimdi Geçmiş olsun heriflere umarım salıverilirler bir de Japonyada korsan sitelere yüklenmiyor mu nasıl oluyor bu iş ?

Resmi olarak henüz yayınlanmamış bir şeyi ki korsan yayın suç iken üstüne birde sen bilgi resim ne ise sızdırıp resmi yayınlanmadan önce yayınlıyorsun ki şuç üstüne suç oluyor bu yani haketmişler bir bakıma.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Konu suç ise Lisanslı ürünleri kendi sitelerinde yayınlıyorlar bu da suçtur. Salyaları akar bir şekilde yeni bölümü bekleyen okuyucuların bunu umursadığını düşünmüyorum :D :D Gerçi bölümlerin erken yayınlanmasından hiç hoşlanmam

Ama olay şu  2 kasımda yayınlayacak resmi olarak raflarda yerini alacak serinin sen daha çıkmadan  kaçak bir şekilde bilgi sızdırıp 2 gün önceden sitende yayınlıyorsun. Bu nedir :D haklı bir yanı olamaz yani bakıldığında tüm serilerde neredeyse manga çıkar ki zaten raflarda yerini aldıktan sonra scan edilir çevirilir okuyucuya sunar manga okuma siteleri. Ama sen gelipte daha rafta bile yerini almamış seriyi yayınlarsan  hak edersin.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Adamları haklı bulduğum için demiyorum :D adalet yerini bulsun tabi de orada yaşamadığım için belki de hiç manga almacığım için olaya çok değişik bir açıdan sanırım biraz at gözlükleriyle bakıyorum

:D Seri raflarda yerini aldıktan sonra yayınlasalar belkide hiiiç bir şey olmazdı ama pek sabırsız davrandılar anlaşılan ^_^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.