Jump to content

Animeye yeni başlayanlar için rehber


Morgion

Önerilen İletiler

İlk önce pek tabi ki buna benzer bir konu mutlaka vardır ama ben mümkün olduğunca kendi tecrübem 5 yıldır binbir çeşit anime severin görüşlerini de bilen bir kişi olarak. Faydalı bir rehber oluşturmayı düşündüm.
 
 Niye yapıyorum bunu?
Gündelik hayatımın büyük bir kısmını animeye harcayan biri olduğum için bu bozuk anime anlayışıyla, ortamın iyice leş hale geldiğini düşünmekteyim. Daha az izlenirken popüler kültürün baskın saçma tartışmaları bu kadar baskın gelmiyordu, en azından bir siteye girip, acaba millet bu bölüme nasıl bir tahmin yürüterek yaklaşmış diye meraklanırdım. O olmadığı gibi güncel saçma sapan çöp serilerin, tartışmaları kirletir hale geldi.
 
 Bu rehberin bana ne getirisi olacak?
 
 Anime ve manga ticari yönünden çok, bir el çizimi yani sanatçı elinden çıkmış bir şey olduğundan, arada senin bütün bakış açını sarsıcak serilerde bulunmakla beraber. Absürtlükle seni yerlere sericek serilerde bulunmaktadır. Ama bu sektörün popüler hale gelmesinden dolayı, sabit bir izleyici kitlesi oluştu. Ve popüleriteyi oynamaya başladı bu sektör malesef. 
 
 
Popülerliğin nesi kötü?
 
Müzikten örnek vereyim. Bebeklikten beri müzik kulağımıza her zaman çala durmuştur. Ama belirli bir bilince sahip olmadığımız için. Çevremizin insafiyetine kalmışızdır. Elit bi ailede piyano, çelo ile büyüyen birinin kulak kalitesi ile, arabesk rapten, yabancı pop, kore popa gelişebilen  insan hiç bir zaman kıyaslanamadı. İkisi de müzik dinledi ama aralarında ki kültür farkı everesten daha büyük.
 Çoğu popüler sektör böyledir. Ama bir şeyin popüleritesi düşükse, bireyin o sektörle tanışması daha geç olabilir. Bu hem iyi hem kötüdür. Mesela ben animeyle bilinçsiz olarak 6-7 bilinçli olarak 13-14 yaşlarımda tanıştım. Buda benim kendi kendime izleyecek bir şey aramaya itti. Şanslıydım ki öneri istediğim insanlar yılardır izleyen ve okuyan olduğundan yarı bilinçli bir şekilde anime izlemeye başladım.
 
Rehbere geçicek misin?
Geçecek misin olacak o, evet geçeceğim
 
 
Aslında nelere izlememeniz, nelerle animeye başlamamanız gerektiğini yukarıda az çok belirtim. En çok izlenen ve popüler serilerden uzak durun. Peki ne izleyeceğiz, tavsiye verende yok diyorsanız rehberimde detaylıca bahsediceğim.
 
 
 
 
Anime başlamak için, kült olmuş ödüller almış ama popüler seriler kadar abartılmayan ve beyninizi de içine koyduğunuz seriler vardır. Dizilerde nasıl doctor who kült, filmde de esaretin bedeli,baba, yüzüklerin efendisi,star wars kültse animeninde kültüleri vardır. Konularına pek değinmeyeceğim zaten bir yere ilk yazdığınızda konusu çıkaar ve konu aslında önemsizdir işleyişle animeler kalitesini ortaya koyar. Mesela ünlü mangaka Hiromi Arakawa(Fma) Gin no saji ile çiftlik konusunu ele alıp ustaca işleyişle, fantastik öge eklemeden muhteşem bir güzelik göstermiştir bizlere. 

En çok bilinen kültlerden başlayayayım;

bMpZz8.jpg

 

Death note

 

 

Türkiye de özelikle kültür. İlk çevirilen mangalardandır. Mutlaka izlenilmese bile duyulmuştur. İzleyenlerini 2ye bölmüştür, hata bir bölünen taraf belirli bölümlerden sonra izlemeyi bıraktığı bile olmuştur. O kadar karakterlerine bağlatır kendini. Güzel bir işleyişi olan polisiye bir seridir. Ve aslında insanın modern hayata en çok sorguladığı adalet kavramını gündeminde tutmuştur. Yaşa göre farklı tepkiler bile oluşturabilir. Ve sürükleyicidir. Yeni başlayan biri bu seriyi izlerse anime alemini girişi gayet hızlı olabilir. Riskli değildir, sürükleyici tarafı ağır olduğundan sevmeme durumu çok nadir görülür.

3jMMDr.jpg

 

Full metal Alchemist Brotherhood

 

Bu seriyi izlememek insanlık suçudur. Zamanında gelmiş geçmiş en iyi anime serisi de seçilmiştir  Şahane bir işleyiş, özgün bir konuyla birleşmiştir. Bazılarına göre en iyisi olmayabilir bana göre değil ama en iyisi denildiğinde pek itiraz etmek mümkün olmuyor. Seri anime alemini geçersek, çoğu  eserde başları zorlayacak kalitededir. 

 

 

Şimdi bu ikisini izlediniz tür gözetmeksizin, sevdiniz veya sevmediniz. Anime türleri normalden çok daha farklıdır. Yani bir dizi, kitap mantığıyla bakılmaması lazım. Çünkü japonların kafası biraz farklı bir kafa.

 

 

0Nggz8.jpg

 

Cyberpunk

 

Bu türü anime izleyemen kişiler de mutlaka duymuştur, animeye özgü bir kavram olmasa da, animede ayılması gereken serilerdir. Bilim kurgu,robot gibi şeyleri seviyorsanız bu türden serileri izleyebilirsiniz. Ben malesef bu türde kendimi yeterli görmüyorum. Çünkü bu türün hastası arkadaşlarım hala bana adını duymadığım seriler söyleyebilir ben animeleri türlere göre ayırmadığım için bilmediğim seriler vardır bu türde. Ve popüler kültürden uzak olduğu için pekte bilinmez bu türün elçileri. Hatta türkçeye çevirlmeyenleri de gayet boldur.

 

 

En çok sevilenleri veya en çok bilinenleri;

Ghost in the shell

The animatrix

Ergo proxy

Akira

Psycho-pass

Texhnolyze

 

Saoculara bonus;
Hack sign

 

Bu tür hakında daha detaylı açıklama yapmak isterdim çünkü güzel önerisini bulmak için ingilizcede bilmek gerekiyor bu tür için. Ama bu türü google a aratırsanız diğer serileride görebilirsiniz. Ama üste yazdığım seriler en bilinen ve kalite akan serilerdir. Bu türü seviyorsanız pek kötüsüne rast gelmezsiniz.

 

 

 

ef1470304f04896fdf9f1da8a23eb310.jpg

 

Steampunk

 

Buhar çağı deyip kestirip atıyorum çünkü oyunlarda ve filmlerde gayet boşca işlenen bir türdür. Buluşların yeni yeni vuku bulduğu çağların güzel ve tatlı esintileridir steampunk.

 

Bu türün bilinen animeleri;

D-Gray man

Baccano

Fma

Samurai 7

Metropolis 

Last Exile

 

 

 

Bu türden serileri çoğu kişi sever diye düşünüyorum. Cyperpunk biraz ağır olsada, steampunk daha çok atmosferi bir türdür. Cyperpunk mantık zorlayıcı olabilir.

 

 

slice-of-life-anime.jpg

 

Slice of life

 

Bu türde animelerde daha rast geldiğimiz bir türdür. Günlük hayattan kesit diyebilirim. Bu türler daha sakin geçebilir içine harem ecchi, romantizm, komedi gibi daha genel türler eklenebilir. Bu türden bazıları özelikle çok ders çıkarılabilecek serilerdir. Aslında bu türden serileri yazmakta üşendim diyebilirim ama internete bulabildiğim top 10-20-30 333 listelerinden birini atabilirim;

http://www.buzzfeed.com/godofconquest/the-not-so-definitive-ranking-of-22-slice-of-lif-11tc7#.wwWYz0VvqR

 

Sıralamaya bakmayın kesinlikle. Bu türden izlemezseniz olmaz serileri söylemek gerekirse;

Clannad

Sakamichi no Appolon

Torodora 

Hyouka

(atığım görseli aratın adı biraz uzundır ve ayrıca görsel aratmayı da keşfetmiş olursunuz. sağ click yapınca googleda  görseli arat seçeneğini göreceksiniz)

The daily life of a High school boy(Absürte giriş için iyi olabilir.)

 

4qQOPY.jpg

 

Meccha

 

Bu tür japonların başının altından çıktı diyebiliriz.  Cyperpunkta ki robotik havadan uzak tutunuz. Gungama kadar dayanan efsanevi bir türdür. Hiç uğraşmayacağım bu tür çok geniş bir tür ve cyperpunk serilerde içine abiliyor, Top 100 atıyorum size;

http://www.listchallenges.com/top-100-mecha-anime-of-all-time

 

Bu türde benim de en çok sevdiğim seri bulunmaktadır. Türü pek öyle sevmem ama bu türden sağlam seriler de çıkıyor.

 

Evengelion serisi

Tengen toppa gurren lagan(En sevdiğim seridir)

Code geas

Trigun

Legend of galactic heroes

Cowboy bebop

 

 

Cyperpunkta yazdıklarımda buna girebilir. Steampunkta da. Steamboy falan vardır hatta bu türün içerisinde. Çünkü diğer türlerin aksine japonların kendine has türü diyebiliriz. Ve robot içeren diye geçtiği için çok kapsayıcı bir tür olabiliyor.

 

0NgAAB.jpg

 

Spor

 

Bu türü ayırırken çekinmedim değil çünkü shoenen türünün göz bebeklerinden diyebiliriz(Shoenen gibi deyimler manga türü olduğu için ayrıca değineceğim)  Bu seriler spor gibi çekişmenin bol olduğu br aktiviteyi konu olarak şahaserler çıkartabiliyor. Efsaneler bu türden çıkmışta diyebiliriz. 

 

Kesinlikle izlenmesi gerekenler;

 

Slam dunk

Hajjime no ıppo

One outs

Eyeshield 21

Giant kiling

 

Şu serileri izledikten sonra popüler olan kroko, haikyu, prince of tennis gibi serilere bakabilirsiniz. Bu türden her seri ad yaptığı için herhangi top listesi vs paylaşmayı düşünmüyorum. Bu türden çoğu şey sarıcıdır.

 

Neden ecchi harem, aksiyon, komedi gibi türleri tanıtmadın?

 

İnsaf 50-60 tane tür tanıtırım, benüm gücüm yetmez ona ama bir bahane arıyacaksınız. Üsteki yazdığım türler animeye özgü diyebiliriz. Ecchi falanda animeye özgü ama onu tanıtmaya değer pek görmüyorum. Ecchide iyi eserler var ama ecchi olması 4-5 özeliği bu serilerin genelde. Ecchi daha çok bir yan türdür, To love ru ile bu tür ana tür haline gelmiştir diyebiliriz.

 

 

Peki tür olarak bırakıcaksak kesinlikle izlenmesi gereken animelerde önerin var mıdır?

 

Aslında bu özgün bir şeydir, şu üste yazdığım şekilde başlayıp kendiniz türlere göre ayırıp forumlarda araştırırsanız daha iyi olabilir.Ama her anime severin izlemesinde yarar gördüğüm serilerde yok değildir;

 

Fate Zero, HxH, Steins Gate, Ergo Proxy, Code Geas, Death Note, GİNTAMA, FMA, Bakuman, GTO, One Outs, Slam Dunk, Hajime No İppo, Torodora, Bakemonogatari serisi, Tengen Toppa Gurren Lagann, Baka to Test to Shoukanjuu, Baccano, Samurai Champloo, Kingdom,Kaiji,Barakamon,Trigun,Beelzebub

 

One piece nardo, bleach gibi serileri niye önermedin?

 

Şimdi bu seriler manga olarak çok daha kaliteli seriler, hxh belki bleach dışındaki uzun serilerin animesini izlemek yerine mangasını okursanız, çok daha şahane olabilir. Ama yok bende okumak alerji yapıyor diyorsanız uzun serilerin hepsini izleyin.

Manga türleri nelerdir?

Shoenen;Erkek genç karakterin baş karakter olduğu seriler.

Seinen;Erkek ve yaşça büyük veya üniversite çağında ki baş karakterin olduğu seriler

Shojo;Bayan genç karakterin baş karakter olduğu seriler

Jozei;Bayan olgun karakterin baş karakter olduğu seriler

Yaoi;Zalim civanmert melek delikanlıyı düdüküyor

Yuri; Bayan bayana eğlenmece

Manhwa;Kore yapımı mangalar

Webtoon- İNternet üzerinden mangalar, renkli olur.

 

 

Daha da yazmaya üşendim açıkçası.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Olmuş bu rehber beğendim. Şahsen animeye yeni başlayan birine de ecchi önermem kesinlikle. Hele bir üst basamaklarını -hentai>ecchi- görünce kaçın.

 

rehberde ki ilk 2 animeden sonra kesinlikle hellsingi öneriyorum seinen türüne giriş için daha iyi bir seçim olamaz. Direk berserk mangasından başlattığını düşünsene  :bleeding-onion-head-emoticon:

Mangaya giriş için de fairy tail ve one punch man mangalarını öneririm. Şahsen FT'nin mangasını daha çok severim animesinden. Ama mangayı okurken FT ost opening ending açmazsanız üzülürsünüz.

 

Yalnız tek bir şey belirtmek istiyorum rehberden gayrı.

Bence ilk animeniz One piece olmalı. Şahsen benim öyleydi ve o zamanlar daha anime nedir manga nedir böyle forumlar varmış haberim bile yoktu. Akabinde spoiler denen kelimenin ne olduğunu bile bilmeden 0 spoiler ile seride güncel oldum ki kendimi bu konuda şanslı sayarım.

Neden ilk? Çünkü spoiler yeme şansınız çok yüksek. Hatta seriyi izlerken seriye dair bir şey aratmayın bile. Mümkünse bakmayın başka bir şeye. Sadece "Ace" desem yeterli neden için.(Şu an izlemiş herkesin suratında pişmiş kelle tadında tebessüm oluştu görünce çünkü neden bu ismi verdiğimi biliyorlar) Bakın adamın soyadını bile yazmıyorum spoiler olmasın diye düşün yani.

 

Emeğine sağlık konu için üşenmediğin bir ara bir düzenle derim yalnız :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

One piece benim ilk bitirdiğim uzun seri olmasına karşın. Yeni izleyicilerde nedense bir at gözlüğü olduğunu fark ettiğim. Nasıl naruto izleyicileri her animeyi naruto gözlüğüyle değerlendiriyorsa, op gözlüğüyle dğeerlendirlenler oldu. Bir kaç tane üniden tanıdığım arkadaşta bleach üzerinden değerlendirme yapıyorlardı. Uzun serilerin kaderi bu galiba. Öyle bir vaktini alıyor ki seri aklından 1-2 yıl çıkmayabiliyor kolay kolay. Zaten rehberi o an aklıma gelenlerle yaptım. Rehberi daha da genişletmeyi düşünüyorum tabi tutarsa.

 

Bu kadar yazı beni yordu, millet bunu 2 katı teori yazıyordu manga forumlarında vala helal olsun

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tengen Toppa Gurren Lagann hem genel hemde mecha olarak en sevdiğinmiş, o zaman Legend of the Galactic Heroes serisini izlemediğini varsayıyorum :( doğru mu? :smile_artiz: Bütün herkese şiddetle öneririm.

 

Birde bu önerilere Hayao Miyazaki ve Kon Satoshi'nin tüm eserlerinide eklemeliyiz. Herbiri birbirinden güzel ve değişik animeler ^_^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

şu sıralar bitek one-punch man ve dbz super in animelerini izliyorum. onun dışında sadece reenkarnasyon olmus lvl kasan light noveller ve mangalar okuyorum. 10-15 tane falan okudum bile.

buda benim gruplandırdığım listem:

liste kimler için(bakış açısı):
erkekler için. 15+ yaş için. fantastik, doğa-üstü güç serilerini özellikle sevenler için. doğa-üstü olmayan anime türlerini çok zor sevenler için. soluksuz izlenebilen terime uyan animeler için. slice of life ve romantik türlerinden 1-2 tane hariç hepsinden nefret edenler için.

bakış açısı:


erkekler için. 15+ yaş için. fantastik, doğa-üstü güç serilerini özellikle sevenler için. doğa-üstü olmayan anime türlerini çok zor sevenler için. soluksuz izlenebilen terime uyan animeler için.

Sıralama ölçütü:
1- uzun animelerde her zaman sıkıcı kısımlar olduğundan animeleri uzun ve kısa diye ayırdım.
2- animeleri kendi alanlarında sıraladım. ayrıyetten alanlarıda en güzelden kötüye sıraladım en sevdigim alan zeka.
3- burda sıralama icinde olan her anime güzeldir. 1. 2. anime ile 10. 11. anime arasında fark çok azdır. Sadece digerleri birazcık daha güzel.
not1: güzel olmayan animelere sıra koymuyorum. yani burdaki animelerin hepsi güzeldir.
not2: sevdiğim animeler doğaüstü güç, fantastik, aksiyon, macera, çok güzel komedi, ana karakteri güçlü olan
sevmediğim animeler romantik slice of life aksiyonsuz tatsız tuzsuz bomboş izlenen animeler. erkeğiz sonuçta!

KISA ANİMELER (SOLUKSUZ İZLENEBİLEN...)

[1]-ZEKA OYUNLARI AĞIR BASAN- (1- benim favori ilgi alanım)
Benim sıralamam:
1 Death note (doğaüstü)(efsane)
2 Code Geass(+aksiyon doğaüstü mecha)(efsane)
3 No game no life (+oyun dünyası tarzı)
4 One outs (özel yetenek spor)

[2]-Doğaüstü güc fantastik agir basan-
Benim sıralamam:
1 Avatar the last airbender (++macera aksiyon)(efsane)
2 Mahouka koukou no rettousei (Not:Aslında ensest yok.ilerledikce game of thrones gibi olacak Klan Aileler. Novelden bilgi verilir. anime biraz koştura koştura gidiyor. 7 noveli sığdırdılar 26 bölüme. noveli okumayan bişey anlamayabilir.+++ Favori)
3 full metal alchemist brotherhood (normali izlemeyin eski yapım versiyonu)
4 Hellsing ultimate ve Hellsing
4 Ansatsu Kyoushitsu (TV) (konusu eşsiz)
5 akame ga kill (sonunu batırdılar sıraya -10 düşürün.)
6 Shingeki No Kyojin
7 Darker than black 1-2
7 Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka
8 Madan no Ou to Vanadis
8 Hagure yusha no estetica (Ana karakter cok güçlü)
9 Zettai karen children: the unlimited
10 Black Blood Brothers
11 Gantz
12 elfen lied
13 hataraku maou sama (+komedi)
14 Claymore
15 blood lad (+komedi)
16 tokyo esp (konusu güzeldi. sonra kötüleşti biraz)
17 Deadman wonderland (finali yok ortada bitiyor.)
18 angel beats

[3]-oyun dünyası tarzi agir basan
1 Overlord (+++Op anakarakter)
2 Log horizon (+++Politika zeka animelerine girebilir)
3 Sword art Online
4 btoom
5 accel world(sonradan sıkabilir)


[5]-Komedi ağır basan-
1 Great teacher onizuka
2 angel densetsu (2 bölümcük)
3 beelzebub (sonradan sıkabilir)
4 Historys Strongest Disciple Kenichi
5 eyeshield-21 (sonradan sıkabilir.)
6 the world gods only know

[4]-Diğer- (diğer diye kenara atmayın bunlar eşsiz=unique animeler)
1 Bakuman 1-2-3 (deathnote yapımcılarından. cok güzel)
2 Phantom (özel yetenek.)(neredeyse efsane)
3 Kekkai Sensen (tam anlamıyla unique=Eşsiz )
3 Kuroko no Basket 1-2 (spor. normalde sevmem. bu aşırı güzel.)
3 danganronpa (doğaüstü şeylar yok. fantastikte sayılmaz. ama güzeldir)
4 Pyscho Pass
5 Steins gate (20-24 arası güzel. 1-20 arası dandik )
6 baccano (ilerledikce herşey anlaşılıyor sabır lazım. karmaşık başlıyor sonra herşey anlaşılıyor. kekkaiye biraz benziyor.)
7 black lagoon (anakarakter cok cok ezik 2. sezonda bıraktım)
8 suisei no gargantia

[5]- romantik (normalde en nefret ettiğim tür buradakiler aşırı güzel.)
1 ore monogatari
2 Ookami Shoujo to Kuro Ouji
3 Gekkan Shoujo Nozaki-kun
18/05/14 : 13:22:03
%%%% UZUN ANİMELER &&&&

1 Dragon Ball z (diğer serileride güzel ama gençler için budur)
2 hunter x hunter 2011 (dragon ball z den sonra en iyisi. sonradan açılır. başlarda azcık sıkabilir.)
3 Naruto shippuden (normal naruto 6-12 yaş arası için yapılmıştı. direk naruto ship. izleyin.)
4 Fairy tail (ikinci sezonda çizimleri çok bozdu kötüleşti. ilk sezon iyi)
5 Bleach (başlarda canavar avladıklarından dandik sonra ruhlar dünyasıyla güzelleşti.)
6 one piece (anime çizimleri çok kötü olduğundan zar zor izliyorum + çok yavaş akıyor. manga çizimleri güzel ama.)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tengen Toppa Gurren Lagann hem genel hemde mecha olarak en sevdiğinmiş, o zaman Legend of the Galactic Heroes serisini izlemediğini varsayıyorum :( doğru mu? :smile_artiz: Bütün herkese şiddetle öneririm.

 

Birde bu önerilere Hayao Miyazaki ve Kon Satoshi<3'nin tüm eserlerinide eklemeliyiz. Herbiri birbirinden güzel ve değişik animeler ^_^

 

Pappurikkaaaaa~!

 

Zalim civanmert melek delikanlıyı düdüküyor... Daha iyi anlatılamazdı. :D

 

Ellerine sağlık Morgion. ^~^ Ayrıca eski ve çocuklara hitap ediyor diye görmezden gelinen Candy Candy ve Doraemon animelerini de baştaaan izlemenizi öneririm. Özellikle CC öyle güzel bir dram animesi ki... ;_;

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

şu sıralar bitek one-punch man ve dbz super in animelerini izliyorum. onun dışında sadece reenkarnasyon olmus lvl kasan light noveller ve mangalar okuyorum. 10-15 tane falan okudum bile.

buda benim gruplandırdığım listem:

liste kimler için(bakış açısı):

erkekler için. 15+ yaş için. fantastik, doğa-üstü güç serilerini özellikle sevenler için. doğa-üstü olmayan anime türlerini çok zor sevenler için. soluksuz izlenebilen terime uyan animeler için. slice of life ve romantik türlerinden 1-2 tane hariç hepsinden nefret edenler için.

bakış açısı:

erkekler için. 15+ yaş için. fantastik, doğa-üstü güç serilerini özellikle sevenler için. doğa-üstü olmayan anime türlerini çok zor sevenler için. soluksuz izlenebilen terime uyan animeler için.

Sıralama ölçütü:

1- uzun animelerde her zaman sıkıcı kısımlar olduğundan animeleri uzun ve kısa diye ayırdım.

2- animeleri kendi alanlarında sıraladım. ayrıyetten alanlarıda en güzelden kötüye sıraladım en sevdigim alan zeka.

3- burda sıralama icinde olan her anime güzeldir. 1. 2. anime ile 10. 11. anime arasında fark çok azdır. Sadece digerleri birazcık daha güzel.

not1: güzel olmayan animelere sıra koymuyorum. yani burdaki animelerin hepsi güzeldir.

not2: sevdiğim animeler doğaüstü güç, fantastik, aksiyon, macera, çok güzel komedi, ana karakteri güçlü olan

sevmediğim animeler romantik slice of life aksiyonsuz tatsız tuzsuz bomboş izlenen animeler. erkeğiz sonuçta!

KISA ANİMELER (SOLUKSUZ İZLENEBİLEN...)

[1]-ZEKA OYUNLARI AĞIR BASAN- (1- benim favori ilgi alanım)

Benim sıralamam:

1 Death note (doğaüstü)(efsane)

2 Code Geass(+aksiyon doğaüstü mecha)(efsane)

3 No game no life (+oyun dünyası tarzı)

4 One outs (özel yetenek spor)

[2]-Doğaüstü güc fantastik agir basan-

Benim sıralamam:

1 Avatar the last airbender (++macera aksiyon)(efsane)

2 Mahouka koukou no rettousei (Not:Aslında ensest yok.ilerledikce game of thrones gibi olacak Klan Aileler. Novelden bilgi verilir. anime biraz koştura koştura gidiyor. 7 noveli sığdırdılar 26 bölüme. noveli okumayan bişey anlamayabilir.+++ Favori)

3 full metal alchemist brotherhood (normali izlemeyin eski yapım versiyonu)

4 Hellsing ultimate ve Hellsing

4 Ansatsu Kyoushitsu (TV) (konusu eşsiz)

5 akame ga kill (sonunu batırdılar sıraya -10 düşürün.)

6 Shingeki No Kyojin

7 Darker than black 1-2

7 Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

8 Madan no Ou to Vanadis

8 Hagure yusha no estetica (Ana karakter cok güçlü)

9 Zettai karen children: the unlimited

10 Black Blood Brothers

11 Gantz

12 elfen lied

13 hataraku maou sama (+komedi)

14 Claymore

15 blood lad (+komedi)

16 tokyo esp (konusu güzeldi. sonra kötüleşti biraz)

17 Deadman wonderland (finali yok ortada bitiyor.)

18 angel beats

[3]-oyun dünyası tarzi agir basan

1 Overlord (+++Op anakarakter)

2 Log horizon (+++Politika zeka animelerine girebilir)

3 Sword art Online

4 btoom

5 accel world(sonradan sıkabilir)

[5]-Komedi ağır basan-

1 Great teacher onizuka

2 angel densetsu (2 bölümcük)

3 beelzebub (sonradan sıkabilir)

4 Historys Strongest Disciple Kenichi

5 eyeshield-21 (sonradan sıkabilir.)

6 the world gods only know

[4]-Diğer- (diğer diye kenara atmayın bunlar eşsiz=unique animeler)

1 Bakuman 1-2-3 (deathnote yapımcılarından. cok güzel)

2 Phantom (özel yetenek.)(neredeyse efsane)

3 Kekkai Sensen (tam anlamıyla unique=Eşsiz )

3 Kuroko no Basket 1-2 (spor. normalde sevmem. bu aşırı güzel.)

3 danganronpa (doğaüstü şeylar yok. fantastikte sayılmaz. ama güzeldir)

4 Pyscho Pass

5 Steins gate (20-24 arası güzel. 1-20 arası dandik )

6 baccano (ilerledikce herşey anlaşılıyor sabır lazım. karmaşık başlıyor sonra herşey anlaşılıyor. kekkaiye biraz benziyor.)

7 black lagoon (anakarakter cok cok ezik 2. sezonda bıraktım)

8 suisei no gargantia

[5]- romantik (normalde en nefret ettiğim tür buradakiler aşırı güzel.)

1 ore monogatari

2 Ookami Shoujo to Kuro Ouji

3 Gekkan Shoujo Nozaki-kun

18/05/14 : 13:22:03

%%%% UZUN ANİMELER &&&&

1 Dragon Ball z (diğer serileride güzel ama gençler için budur)

2 hunter x hunter 2011 (dragon ball z den sonra en iyisi. sonradan açılır. başlarda azcık sıkabilir.)

3 Naruto shippuden (normal naruto 6-12 yaş arası için yapılmıştı. direk naruto ship. izleyin.)

4 Fairy tail (ikinci sezonda çizimleri çok bozdu kötüleşti. ilk sezon iyi)

5 Bleach (başlarda canavar avladıklarından dandik sonra ruhlar dünyasıyla güzelleşti.)

6 one piece (anime çizimleri çok kötü olduğundan zar zor izliyorum + çok yavaş akıyor. manga çizimleri güzel ama.)

Direkt naruto s. izlemeyin eğer izleyecekseniz sırayla gidin. Çünkü ilk seriyi bilmeden ship. in birkaç yerini anlamayabilirsiniz. 

Ayrıca Steins gate 1-20 arası dandik filanda değil sadece ilk bölümler olayları pek bilmediğinizden anlaşılmaz dolayısıyla kötü gelir.

Eline sağlık Morgion, güzel olmuş. :) 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben ilk arkadaşımın tavsiyesiyle başlamıştım izlemeye. İlk izlediğim anime Busou Renkin'di. Konusu simya ile ilgili türü doğa üstü güçler-aksiyon-macera 26 bölüm herkese öneririm. Daha sonra 07 Ghost ve Death Note izledim. Yaklaşık 6 yıldır bilinçli olarak izliyorum. Yeni başlayanlara kesinlikle Death Note izlemesini öneririm.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra...
On 10.12.2015 at 18:42, Barış D. Baryshx yazdı:

Tengen Toppa Gurren Lagann hem genel hemde mecha olarak en sevdiğinmiş, o zaman Legend of the Galactic Heroes serisini izlemediğini varsayıyorum :( doğru mu? :smile_artiz: Bütün herkese şiddetle öneririm.

 

Birde bu önerilere Hayao Miyazaki ve Kon Satoshi'nin tüm eserlerinide eklemeliyiz. Herbiri birbirinden güzel ve değişik animeler ^_^

Geç olsada yazayım, Sınav neyim derken görmemişim. Şu an izliyorum ama tengeni sevmemin özel bir sebebi var.

Küçüklükten beri insanın potansiyeli ve gidişataki amacı sorgulardım. Evde sürekli uzay belgeseli ve çizgi film izlediğimden tamamen sanal ama gerçekçi bir kurgu evreninde yaşardım. Sonra kablolu yayında belgesel kanaları gitti ondan önce jetix falan gitti,(gavat dijitürk)

Neyse kendimi insanlıktan ayrı bir çizgide tutsamda, ilerleyişi hakında ağzım açık kalıyor sürekli. İyi tarih bilgim vardır ve aynı zamanda arkeolojik ve biyolojik tarih bilgimde iyidir. Ve bu bilgi bana sürekli canlılara hayranlık beslememe sebep veriyor. Özelikle insanın sınırsız sürekli gelişen durmayan aksin gitgide daha hızlanan arada tökezleyip sonra daha hızlı ilerleyen tutumu ben 'nereye abi?' dememe sebebiyet veriyordu-veriyor-verecek.

Tengen topa düz aksiyon amaçlı izlediğim bir seriydi ama beklemediğim bir şekilde cevabı bana vermişti, s....r et ilerliyoz işte sende bu çarkın bir parçasısın gibi basit bir çıkarım yapmama sebep oldu. Yani bunu tam olarak yazıya dökemem bu konularda cidden uzun uzun düşünmeyi seven biri dediğimi tam olarak kavrayabilir. Felsefenin cevabı olmadan tartışma zevkini anlayan ve alan biri biraz anlayabilir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.