Jump to content

Manga çizen arkadas aranıyor


DRaGER

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar manga çizmekte kendisine güvenen arkadaşlara sesleniyorum aranızda bakuman animesini  izleyenler vardır değilmi izlemeyenler varsa anlatıyım bakumanda iki çoçuk vardır biri manga çizer diyeride manga konusu düşünürdü ben diyorumki aklımda süper manga konuları var ama bunları çizime dökemiyorum bu yüzden manga çizmekte kendisine güvenen arkadaşlara burdan sesleniyorum amacım nedir diye sorarsınız amacım türkce japonlarınkine benzer ama türk yapımı bir manga yapmak ve bunu türkanime sitesinde yayınlamak kendisine çizimde güvenen arkadaşlar bu numarayı arasınlar numara:(0505 137 1325) dediğim gibi aklımda 12 bölünlük bir manga var bunu çizebilcek arkadaşlar mutlaka beni arasın ve benimle ortaklaşa manga yapcak kişilerin  istanbuldan olmaları önemlidir

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şimdi Çizer Bulmak Kolay Bulunur Fakat Sadece Site İle Yetinmeyin Bence Türkiye'De Manga Editörleri Var Bence Onlarla Bir Görüşün İlk Önce Hikayeni Noter Tarafından Onay Aldıktan Sonra Çizer Arkadaşla Birlikte Editöre Hikayeni Göster Sana Yaptığın Yanlışları Söylesin Düzelt Kabul Onayını Aldıktan Sonra Çizmeye Başlayın Benim Size Tavsiyemdir Şuan Ben Flim-Dizi Yazarı Olarak Yeni Başladım Bitirebilirsem Hikayemi Çekime Başlanacak.Editör- Çizer-Noter Onayı Almadan Hikayeni Kimseyle Paylaşma Onayı Aldığın Zaman Çalınırsa Hak Sahibi Olursun Sadece Tavsiye Sana Kalmış Bir Şey...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Shiroinku'yu duydun mu hiç? İlk Tr manga dergisi olacaktı ama bildiğim kadarıyla ekipçe başlamalarına rağmen proje yürümedi, onlarla iletişime geçersen daha sağlıklı ilerlersin diye düşünüyorum. Tecrübeli kişiler olarak yönlendirirler.

Çizer bulunur ama bu işten gerçekten para kazanmak istiyorsanız yani ticari bir başlangıç ise bu noktada sponsora ihtiyacınız var ki hikayenin ne denli sağlam olup olmadığına bakar. Gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'de henüz manga yayını alt yapısı yok ve yayınevleri manga basımı ile ilgilenmiyor, karikatür dergileri bile zar zor tutunuyor. Daha doğrusu doğru bir manga nasıl olur sizi yönlendirecek bir editör bulunur mu onu da bilemiyorum.Özellikle de sanal ortamda herkes her şeyi çarşaf çarşaf paylaşırken bu işi döndürmek de hayli zor görünüyor gibi. Ama imkansız değil. Çizerini bulsan dahi önce takip oranı yüksek bir dergide -online da olabilir-  kısa bir hikaye yayınlayıp hem birlikte nasıl iş yürütüyorsunuz onu denemiş olursunuz hem de okurun nabzını yoklarsınız.Buraya kadar yazdıklarımın çok bir önemi yok.

 

http://www.kitaphaber.com.tr/turkiyede-manga-yayinciligi-k1858.html   Şu sitedeki yazıyı okursan Tr'de hangi yayınevleri manga işiyle ilgileniyor öğrenebilirsin. Önce hikayeni sahnelere ayırarak yazıya dök, karakter profili çıkart, genel hikaye akışı profili çıkart, hatta eskizlerini çiz ( çöp adam şeklinde) Sadece benim hikayem var demekle ciddi bir çizer bulamazsın. Sonra çizer bulamazsan bile projeni gerekli mercilere sunabilirsen onlar bulur sana çizer. Çünkü zaten kimse tek başına manga çıkartmıyor, dergilerde yer alıyorlar. Yukarıda bahsi geçen derginin iptali bildiğim kadarıyla çizerlerin işi bırakması sebebiyle oldu. Yani senin gibi kişilerin projeye katkı sağlaması lazım ki onlar dergi çıkarsın, onlar dergi çıkarsın ki siz bu işi yapabilin, fifty -fifty yani. Sen önce kendi payına düşeni yap bence, gerisi de bir şekilde gelecektir ve iyi gider umarım. Karmakarışık ben ne yazdım bu kadar hiç bilmiyorum ama ganbaree!!

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Luluna Açıklamış Fakat Şöyle Bir Olayda Var Ticari Düşünüyorsan Haftada 1 Bölümü Yazman Gerekecek Buda Bir Hayli Zor Okuyorsan Birde Dahada Zor Sana Tavsiyem Fikirlerini Dizi-Flim Olarak Yönlendir Ondan Sonra Japonya'ya Git Orada Manganı Değerlendir Türkiye'de Manga Alt Yapısı Olmadığı Gibi Okuyucusu Var Fakat Para Verebilecek Kişiler Çok Yok Bu Durumda Bir Kişi Alır Ve Sitelerde Paylaşır Buda Emeğe Saygısızlık Olur. Sonra Tüm Herkesin Eline Geçer Sonuç Mahkeme Mahkeme Gezersiniz Sonucu Belli Değil Mahkemeyle Uğraşırken İşin Aksar Avukat Parası Falan İleriyi Dikkatli Düşün Derim En İyisi Dizi- Flim Yaz Elinde Birikimin Olsun Japonya'da Değerlendir Fakat Mangan Sağlam Olmalı Yoksa Bir Hiç İçin Uğraşma Benim Şuan 100 Bölümlük Rahat Bir Manga Hazır Devam Ediyorum Fakat Flime Daha Çok Yöneliyorum Birikimim Olsun Japonya'ya Gitme Düşüncem Var Fakat Bu İşler Çok Zor Daha Benim Japonya'nın Manga Editörleri Nerededir Nasıl Bulunur Bilgim Yok Bu İşler Çok Zor Birde Ben Mangayı Para İçin Değil Okuyucular İçin Yapıyorum Zaten Japonya'da Manga Yapımcıları En Fazla 500 Tl Alıyorlardı Galiba Forumda Birisi Paylaşmıştı.Amacım Anime Olarak Yapabilmek Ama Türkiye'de Anime Yapılabilir Mi Ne Kadar İyi Olur Tartışılır. Çok Konuştum.

                   Türkiyeyi Kötülemiyorum Yanlış Anlamayın Ama Bu İşlerde Türkiye Geri Kalmış Durumda... 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.