Jump to content

Anime - Japonlar&Genel / Ya Biz? (SONUÇ!)


jans09

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 78
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Oylama bitti!!!!     Listeler:    MAL ve Anicore      Liste olarak hepimizin bildiği MAL (MyAnimeList) ve Japonların sıklıkla kullandığı Anicore adlı sitelerden yararlandım. Öncelikle onların

Legend of the Galatic Heroes  Steins; Gate  Ghost in the Shell: Stand Alone Complex  Bakemonogatari  Hunter X Hunter  Fullmetal Alchemist: Brotherhood Bunları seçtim tabisi -_-   

Aşağıdakiler benim favoriler. İzleyipte seçmediğim 1 tane var onun dışında diğerlerini izlemedim uymadı :P   Clannad Clannad After Story Code Geass R1 - R2 Steins Gate Fullmetal Alchemist Brotherhood

Posted Images

Dağda ki çobanla benim oyum bir mi   :(

 

Çekik gözlü cabonların fırıncı küreği sıralamasından iyi olmuş. Bir kon serisine anlam veremedim sonuçta anime piyasasını kanserinin başlangıcı sayılır kendileri(moe kültürü, 4-5 bölüm izlerseniz uyuşturur sizi. Beyninizin normalden yavaş çalışmasını sağlar.) 20 oyda olsa legend vesayrenin listeye girmesi şaşırtı. Ben bile çok çok sonra izleyebildim bu seriyi.

 

 Haruhide bence iyi bir anime değil çok zorladım kendimi izlerken ilk sezonun son 3 bölümünü bitirmedende bıraktım. Chihayafuruyu duymamıştım büyük ihtimal josei, shojo falandır ondan adı çalınmamış kulağıma bir araştırayım.

O vesaire dediğin anime bir baş yapıt.

Çoğu animele ve mangaların esinlendiği bir seri. İzlemeden yorum yapma istersen.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
On 25.01.2016 at 17:48, Rofh yazdı:

O vesaire dediğin anime bir baş yapıt.

Çoğu animele ve mangaların esinlendiği bir seri. İzlemeden yorum yapma istersen.

3 ay oluyor ama;

Kardeşim zaten güzide ülkemizin en büyük sorunu bu bazı şeyleri eleştirelemez olarak görmek. Seri çok popüler veya efsanevi diye herkes sevicek anlamına gelmez. Ben en dandik serileri bile bitireyim belki finali güzeldir diye izleyen biriyim, bunun nedeni o dandik serilerin bile sıkmayan bir yanı vardır tutar seni ekran başında. Ama haruhi dandik bir seri değil ve sıkıcılığı çok üst boyutlarda. Konu işleyişi iyi değil aynı Rurouni kenshin gibi. Kenshinde yine efsanevi sayılan serilerden biri ama dayanamadım bile güzel bir konu işliyor olabilirsin veya, anlatmak istediğin şeyde güzel olabilir ama onu sıkmadan işlemiyorsan benim gibi izleyiciler beğenmiyor.

Şimdi aa çocuğa bak bitirmeden serilieri eleştiriyor diye komik bir söylem alma ihtimalime karşın;

Ben çoğu seriyi sırf efsanevi diye baysam bile 40-50 bölüm işkence yaparak kendime izleyebilirim. Gintama gibi başı rezalet(Kusura bakayın ilk 30 bölümü falan fazla komik değil ve sıkıcı) bir seriyi bile bu kadar tutuluyorsa bir nedeni vardır diye sürdürdüm ve pişman olmadım güzel bir seriydi. Veya Naruto gibi başıda bana göre iyi olmasada izlemeyi sürdürdüğüm ortaları güze olan ama sonu berbat olan bir seriyide bitirdim. Op gibi gökyüzü arcı filler gibi olan bir seriyide atlamadan izledim.

 

Düşün baysam bile 50-60 bölüm izleyebiliyorum bazen serileri ama kenshin ve haruhi o kadar sıkıcı ki, bu kadar az bölüme rağmen nasıl bu kadar sıkıcı düşünmeme sebep oluyor. Çünkü kısa serilerin özeliği(80 bölüm en fazla) iyi bir işleyiştir. İlk 4-5 bölümü sıkabilir en fazla gerisi sıkmamalı. Ki bu sıkıcılıkta karakter tanıtımından olmalı. Yine çok sevdiğim bir manhwa olan togin ilk sezonu tanıtım olduğu için aşırı sıkıcıydı ama 2 .sezonda orgazm ola ola okudum.

 

Şimdi sen son 5 bölümünü izlemeden saldığım bu serilere son 5 bölümü aşırı müthiş, bütün bölümlerinin sıkıcılığını unuturuyor diyorsan o ayrı konu. Çünkü kenshinin final dövüşü çok iyiymiş vesaire.

Ayrıca not olarak düşmek isterim ki bu forumda ki insanlar arasında benden çok anime izleyen az insan vardır. Çok fazla seri izleyince daha ilk bölümlerinden serinin nereye gideceği beli oluyor aslında, sıkıcı bile olsa serinin sonradan güzel olacağını algılayabiliyorsun yani. Ve haruhi onlardan biri değil, arka plan konusu ve karakterleri güzel olsada işleyişi ve 20 dakada sana sunduğu çok kötü aslında.

Açıkçası haruhinin benim için saodan farkı yok, konu güzel işleyişi berbat. Tek farkı haruhinin karakterleri iyi.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.