Jump to content

mangAnime Türkiye Anime Film Gösterim ve Atölyeleri (Kesinlikle Göz Atın!)


Dj-Morphosis

Önerilen İletiler

@JohanLiebert ve @Roronoa_Zoro

 

Adım Burak N. Aydın. mangAnime Türkiye dergisini zamanında kurmuş ekibin ve derginin zamanındaki sahibi olan şirketin kurucusuyum. Sırf bahsettiğiniz telif hakları sorunları yüzünden dergi sadece 2 sayı yayınlanabildi.

 

Şu andaki mangAnime Türkiye web sitesi ve sosyal medya grubunun kurucusuyum. İsmin kullanım hakları benim elimdedir.

 

Etkinlikteki filmler kar amacı güdülmeksizin, sadece altkültür çalışması olarak hazırlanmıştır. Etkinlikler ücretsizdir.

 

Telif sorunları ile ilgili hassas olduğumuzu, zamanında dergi için verdiğimiz kapatma kararından anlayabilirsiniz. Fakat dergi dışında 2000'lerin başında 5 sene boyunca Ankara'da Japon Animasyon Günleri etkinliğini kar amacı gütmeden düzenledik ve 50 civarı anime film gösterimi yapıldı. Sadece 5. JAG zamanında, Türkiye'de haklarına sahip firmalarını bulup, çok az sayıda anime gösterebildik. O zamanki Japon Büyükelçiliği Kültürü Ateşeliği, etkinliğe destek verebilmek için bunu şart koştu. Kendileri ile bu konuyu konuştuk ve onlar da yapacak bir şey olmadığını belirttiler.

 

Daha sonra uzun yıllar boyu çok çeşitli üniversitelerde benzer ücretsiz gösterimler, sohbetler ve seminerler yaptık. Bunların hiçbirinde gösterdiğimiz filmlerin Türkiye'de haklarına sahip (DVD, Blu-ray veya sinema) kimse bulunmamaktadır. Gösterim hakları için Japonya'daki ana dağıtıcı firmalarına yazdığınızda cevap alamamaktasınız. Türkiye'yi ne yazık ki işe yarar bir pazar olarak görmemekte ve ilgilenmemekteler. Biz de belki durum değişir ve buradaki ilgi anlaşılır diye bu etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz.

 

Bilgilerinize, iyi günler dilerim.

Burak N. Aydın

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Başarılar dilerim. Resmi bir kuruluş olmadığınıza göre hakkınızda dava açılacağını, ihtar veya uyarıda bulunulacağını düşünmüyorum. Öte yandan İspanya'da ücretsiz anime filmi gösterimi düzenleyen resmi bir organizasyona 5 gün önce dava açıldı. Son günlerde Japon şirketler sadece anime ve manga pazarında değil, genel olarak telif hakkı ve lisans konusunda oldukça ketum bir tavır sergilemeye başladı. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 10 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.