Jump to content

Yeni Animasyon Teknikleri Hakkında Fikir Çarpıştıralım (:


Mileydi

Yeni Teknikler İle Hazırlanan Animeler  

16 oy

  1. 1. Yeni Teknikler İle hazırlanan Animeler Hoşunuza Gidiyor mu?



Önerilen İletiler

  • Forum Admin

7Mjkqm.jpg

 

 

Bilindiği üzere teknoloji hızla gelişiyor bu gelişmeler beraberinde yenilikler de getiriyor, teknolojinin etkilediği bir alan da animasyon yapımı ve bizim değineceğimiz kısım ise son dönem anime yapımlarında kullanılan farklı teknikler, benim bildiğim ve aklıma ilk gelenler;

 

Aku no Hana (Rotoscoping)

Daha önce kaydedilmiş canlı ve gerçek bir görüntünün kare kare çizime aktarılıp , animasyon şeklinde yeniden oynatılması.

 

Yeni sezon serilerinden biri olan Ajin (3D)

Tüm görüntülerin 3 boyutlu bilgisayar grafikleriyle oluşturulmasıdır.

 

God Eather (CGI)

 

Computer Generated Imagery kısaltmasıdır. Kısaca (açılması çok uzun merak eden araştırıp okusun) bilgisayar ile üretilmiş resim.

 

Rakuen Tsuihou: Expelled From Paradise (CGI 2D-3D), Kingdom (CGI 3D) ve benzerlerini sayabiliriz (başka da var mı bilmiyore :whistling: ) peki bu farklı yapım tekniklerinin kullanıldığı yapımlara anime diyebilir miyiz? 

 

Elbette bu yapımlar anime, sonuçta animenin değişik yapım tekniklerinden bazıları kullanılarak hazırlanıp bizlere sunuluyor ama benim hiçte hoşuma gitmiyor  :smile_artiz: Alışa geldiğimiz yapım tekniklerinden farklı olunca da evet bu seride anime demek içime sinmiyor  :smile_bilmem: 

 

Peki sizler ne düşünüyorsunuz? 

 

Standart anime görselliğinin dışında bu tür yapımlar sizde nasıl bir his uyandırıyor?

 

Beni rahatsız etmiyor hoşuma giderse izlerim diyenlerden misiniz? 

 

Yoksa ne kadar güzel olursa olsun bu çizimleri ben sevmiyorum izlemem diyenlerden mi?

 

Ben olaya çok daha farklı bakıyorum durun anlatayım -cıları da konuya bekliyorum  :LTkJN9u:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öyle 3 boyutlu 5 diyarlı 6 köşeli falan bana garip geliyor  :smile_artiz:  Sahne ve aksiyon kalitesine tabi ki diyeceğimiz yok, teknolojiyi kullanarak daha hızlı ve daha yüksek kalitede görüntü elde ediyorlar vs vs ama ben gelenekselden yanayım. Özellikle rotoscop kullanmasınlar mümkünse  :head-crazy-rabbit-emoticon:

Mesela natsu no sora da sadece mekanlarda vardı, karakterler çizimdi,tuhaftı ama karakterler çizim olduğundan mekan beni rahatsız etmemişti. Ancak Aku no Hana... neden diye sorası geliyor insanın,neden!!??? :ragecomic05:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şimdi bu konu anime stüdyolarına göre değişiyor. Son zamanlarda 3D yüzünden çizimler basitleşti bu doğru ama eskisi gibi etkileyici değil gibi bir kanıda da değilim. Mesela Pokémon Black and White serisinde 5.nesil oyunları 2DSye geçtiği için animede de 3D efektlere geçtiler. Pikachu'nun Demir Kuyruk saldırısının gerçek demire benzetilmesi, bazı yerlerde kayalar ve ağaçların gerçek ağaçlara benzetilmesi, mağaraların gerçeğe yakın olması, odalarda pc,dolap, elbise, laptop gibi eşyaların gerçeğe benzetilmesi çok acayip olmuştu. Hatta neredeyse bir neslin siyah çizgili göz ile tanıdığı Ash'in gözlerinin kahverengiye çevrilip büyütülmesi çok kötülendi. Ancak 3 sezon sonra iş değişti. XY oyunları ile 3DS geçtiler ve XY animesi resmen devrime uğradı. Şu an hem çizim tekniği gelişmiş hem de 3D ile kalite artmış durumda. Yani önemli olan çizim tekniği ile 3D'nin uyuşması. Bir yandan aşırı el çizimi havası verirken bir yandan da oyunlar gibi 3D olması garip oluyor. Ben yine de izlemeye çalışıyorum. Teknolojiye ayak uydurmak gerek.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yeni teknoloji ürünü olan çoğu şey gibi bunun da ilk çıkan örnekleri pek iç açıcı değil. Ancak zamanla daha iyi bir şekle sokulabileceğine inanıyorum. Başlıkta verilen Rakuen Tsuihou örneği her ne kadar harika ve müthiş denilecek kadar olmasa da CGI ile yapılan animasyonun da iyi bir şekilde yapılabileceğini gösteriyor bence.

 

Bu arada animede CGI den konuşuyorsak çizim ve CGI'yi bir arada kullanan animelere de değinmek lazım derim. Özellikle Ufotable ve Kyoto Animation tarafından yapılan animelerde veya daha popüler bir örnek verecek olursam Shingeki no Kyojin'de CGI ve çizimlerin güzel bir şekilde göze batmadan birlikte kullanıldığını düşünüyorum.

 

Konu CGI iken yakınlarda olacak seminerden de bahsetmeden olmaz. İstanbul'da 23 Şubat'ta, İzmir'de ise 27 Şubat'ta "En Güncel Japon CG Animasyonları Nasıl Yapılıyor?" başlıklı Japon konsolosluğu tarafından düzenlenen bir seminer var. Konuşmacı ise Rakuen Tsukihou'nun prodüktörü olan Kouchi Noguchi olacak. İlgilenenler için link: http://www.istanbul.tr.emb-japan.go.jp/consulate_t/bunka/ivent2016_t.html

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aku no Hana'ya çizimleri ilginç geldiği için başlamıştım. Çok da bayılmadım tabii. Değişik tekniklerle yapılanlar ilgimi çeker bi merakla izlerim, hoşuma gitmezse başka örneklerine gerek yok tabii ama konusu kaliteliyse ve ilgi çekiciyse büyük ihtimalle her türlü bakarım :D Gerçi böyle değişik tarzda çizim olarak bir tek Aku no Hana izledim galiba :smile_oleyo: Ama Ajin'in ilk bölümüne bakmıştım biraz ve beni rahatsız etmedi, 3 boyutlu da fena değil benim için.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yeni çizimlere gerek yok.Kotohano Ni Wa,Nerawerate Gakuen vs. anime filmlerindeki çizim kalitesi anime serilerinde yapılmaya başlansa çok daha güzel olur.3d çizim en güzel Star Wars Klon Savaşları dizisinde iyiydi.Animelerde olmasıdan yana değilim ama filmlerinde olabilir.Kaptan Harlock'da güzeldi 3D çizimler.3D çizimli animelerde görüntü hızı yavaşlıyor bazı sahnelerde rahatsız edici şekilde göze çarpıyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.