Jump to content

Bağımsız Filmler Festivali (!f İstanbul)


Mileydi

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

!f İstanbul nedir?

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 15 yıldır 80.000 kişilik izleyici kitlesiyle kültür sanat hayatına yeni bir soluk getiren, dünyanın her yanından farklı bakışları sinemaseverlerle buluşturan ve düzenlediği partiler, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle programını zenginleştiren bir oluşum.

Her yıl İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de Cinemaximum Sinemalarında Şubat ve Mart aylarında izleyicisiyle buluşan festival, filmleri farklı ve güncel temalar altında toplayarak izleyicisine ulaştırıyor. Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen 'alternatif dağıtım ve paylaşım' projesi !f ² ile, Türkiye ve komşu ülkelerde 30'dan fazla kente festival ruhu taşıyor.

 

Konuyu açma sebebime gelince biraz geç kaldım ama benimde tesadüfen haberim oldu, gazete de beklediğim anime filminin resmini görünce inamıyorummmmm nidaları ile okuyan kişinin eline yapışıp (onu da şoka uğratıp) makaleye göz gezdirmem sonucunda haberdar oldum, İstanbul etkinliğini kaçırdık sayılır ama Ankara ve İzmir illeri için oldukça geniş bir zaman var gitmek isteyen forumdaşlar internet sitelerinden detaylara ulaşabilir.

http://www.ifistanbul.com/index.asp

 

Benim ilgimi çeken film ise uzun zamandır beklediğim Bakemono no Ko (Çocuk ve Canavar) adlı anime film,

 


Sitedeki tanıtımdan alıntı;

 

“Hangi baba çocuğu tarafından taklit edilmekten hoşlanmaz ki?” (Filmden)

ÖZET

Vurdulu kırdılı, ama bir o kadar da dokunaklı bir usta-çırak hikâyesi.

Geçtiğimiz sene Ghibli’nin kapanmasıyla kırılan kalplerimiz, başarılı yeni nesil anime yönetmenlerinden Mamoru Hosada’nın bol vurdulu kırdılı ama bir o kadar da dokunaklı usta-çırak hikâyesiyle yeniden canlanıyor. Annesinin ve babasının yokluğuyla baş etmeye çalışan dokuz yaşındaki Ren, umutsuzluk ve öfkeyle kendini sokaklara atmış koştururken, bir anda paralel bir evrende bulur kendini. Canavarların yaşadığı bu evrende son derece kaba, duygusuz ve bencil bir dövüşçü olan Kumametsu, Ren’i çırağı yapmaya karar verir. Kavga, gürültü ve zorlu bir eğitimle geçen uzun yıllara rağmen, arkasında bıraktığı dünyayı aklından çıkaramayan Ren, geri dönüp kaldığı yerden devam mı edecektir, yoksa bu evrende kalıp usta bir dövüşçü mü olacaktır? Mitolojik ve doğaüstü öğelerle görkemli dövüş sahnelerini harmanlayan Çocuk ve Canavar, sıcacık bir kendini bulma hikâyesiyle içimizi ısıtıyor.

FESTİVALLER

2015 TORONTO, SAN SEBASTIAN

YÖNETMEN HAKKINDA

Japon yönetmen ve animatör Mamoru Hosoda, 2000’lerin fenomenlerinden Digimon serisinin ilk iki filmini yönetti. Zamandan Atlayan Kız (2006, !f 2007), Yaz Savaşları (2009, !f 2010) ve Kurt Çocuklar (2012, !f 2013) Hosoda’nın büyük festival başarısı yakalayan diğer filmleri.

 

Kaynak; !f İstanbul

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin
4 dakika önce, Barış D. Baryshx yazdı:

Zeynep senin beklediğin film Disneyland yapımı animasyon filmlerine benziyor. Teaser izlerken anime tadını tam alamamıştım :depressed2-onion-head-emoticon:

Hiçte benzemiyor diğer 2 filmini izledim ve beğendim, benim için kıyaslandığı üzere bir Ghibli yapımı gibi değil ama, merak ediyorum :wow1-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bilgilendirme için çok müteşekkirim, festivalin adı !f istanbul olunca Ankara ayağının olacağı hiç aklıma gelmemişti doğrusu...

Bakemono no ko benimde uzun zamandır beklediğim fazlasıyla izlemek istediğim bir yapım zaten the girl who leapt through time ın yönetmeni imzalı olduğundan kesinlikle kaçırmamak gerek 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.