Jump to content

Anime Karakterlerinde Saç Rengi


Luluna

Önerilen İletiler

Renklerin insanlara hissettirdiği ve yansıttığı duygular baz alınarak anime dünyasında oturmuş gizli bir kural gibidir saç rengi seçimi. Aşağıdaki sonuçlar %100 doğru olmamakla birlikte genel olarak kendini ispatlamış ve anime içinde de klişeleşmiş algılardır.

Genel olarak kendi görüşümü  ve cümlelerimi konuya harmanlayıp çeşitli eklentiler yapmış olsam da analiz, konun genel iskeleti ve resimler  Anniesanimeblog dan alıntıdır.
Başlayalım..

Siyah:

Gizemli, zarif, gelenekçi, ciddi, yetenekli, güçlü, bağımsız, hüzünlü, acımasız, ürpertici, ketum, asi.

Parlak saçlı diğer karakterlere göre siyah saçlı karakterler biraz daha gelenekçi kaçabilir.  Genelde siyah saçlı karakterler duygularını ortaya çıkartmadıkları için belirsizdirler. Bir grup içinde tarafsız kalmayı tercih etseler de eğer ciddi ve asi yönleri baskın ise bu tarafsızlık daha çok bireysellik olarak karşımıza çıkar. Bu tip karakterler çoğunlukla derin düşünürler, bu yönleri olayların bütününü görmelerini sağlasa da bir noktada yönlendirilmeye ihtiyaçları olabilir.

Genelde ana karakterden sonra en çok dikkat çeken favori karakter olarak karşımıza çıkarlar.

Spoiler

3ytvdyow.jpg

Soldan sağa--à Hei Darker Than Black, Kagome Higurashi Inuyasha, Rokuro “Rock” Okajima Black Lagoon, Ranma SaotomeRanma 1/2, Mio Akiyama K-On!, Yoite King of Nabari, BlackRock Shooter (self-titled), Brandon Heat Gungrave.

 

Gri/ Gümüş:

Sakin, dengeli, mütevazi, bilgili, asil, mantıklı, kendi halinde, olgun, açık vermeyen, edepsiz,  açık sözlü.

Gri saçlı karakterler beyaz ve siyah saçlı karakterlerin karışımı gibidir, tıpkı renkte olduğu gibi. Daha çok “ kendi işini kendin gör” felsefesine göre hareket ederler ve bir sorun karşısında çözüme giden yolu kendi bildikleri şekilde uygularlar. Bu açıdan bakıldığında zeki , mantıklı ve planlı olsalar da etrafındaki kişilere bunları tek tek izah etme zahmetine  girmezler. Sert ve manipüle edici bir doğaya sahiptirler. Bu tip karakterlerin ayrıca tutucu  ve fedakar yönleri de vardır. Tamamen kötü ya da tamamen iyi olmadıkları gibi içlerinde sakladıkları gizli bir güç/ potansiyel vardır.

Spoiler

leatph4k.jpg

 

Soldan sağa--à  Yu Narukami Persona 4 The Animation, Moka Akashiya Rosario + Vampire, Kakashi Hatake Naruto, Fuko Ibuki Clannad, Violetta Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Shi Ryuuki The Story of Saiunkoku, Shizuka Queen’s Blade, Kilik Air Gear.

 

Kahve rengi/ Kumral:

Arkadaş canlısı, rahat, ılımlı, samimi, pratik, sakin, sıradan, sıkıcı, sabırlı, tahmin edilebilir, tutarlı.

Sıradanlığın bir numaralı rengi olan kahve rengi saçı genelde “normal” olarak betimleyeceğimiz karakterlerde görürüz. Yine de bu hep yan karakterlerde karşımıza çıkmaz. Kahve rengi saçlı pek çok ana karakter vardır. Bu biraz da kahve renginin tonuna bağlı olarak değişkenlik gösterir.  Kahve renginin en koyusu ya da en açık tonuna sahip karakterler genelde siyah ve sarı saçlı karakterlerden çeşitli özellikler barındırırlar. Kahve rengi biraz aldatıcı olabilir, bu tip karakterler şaşırtmaca yapıp, normalin biraz daha ötesine geçebilir.

Spoiler

88muxhok.jpg

 

Soldan sağa -à Italy Hetalia, Chihiro Spirited Away, Kyon The Melancholy of Haruhi Suzumiya, Tohru Honda Fruits Basket, Haruhi Fujioka Ouran High School Host Club, Hideki Motosuwa Chobits, Sakura Kinomoto Cardcaptor Sakura, Keima Katsuragi The World God Only Knows.

 

Kırmızı:

Tutkulu, cazibeli, asabi, hareketli hevesli, maceracı,  dinamik, göze batan, fevri, inatçı.

Bu kızıl kafalar için fevri ve inatçı terimleri şüphesiz ki doğru.  Dikkat Tsundere çıkabilir! diyoruz.  Duygularını yoğun yaşarlar ve göstermekten de hiç çekinmezler. Tuhaf bir şekilde erkek kızıl karakterler genelde biraz daha sakin, mütevazı ve çok iyi dövüşçülerdir. Tabi ki her zaman değil!

Spoiler

kjns73oo.jpg

 

Soldan sağa--à Ayano Kannagi Kaze no Stigma, Grell Sutcliff Black Butler, Natsumi Hinata Sergeant Frog, Renji Abarai Bleach,Spirit Soul Eater, Lisara Restall So, I Can’t Play H!, Lavi D.Gray-man, Yoko Littner Tengen Toppa Gurren Lagann.

 

Turuncu:

Cesur, sadık, canlı, iyimser, tahmin edilemez, bencil, dikkat çekmeyi seven, sinir bozucu, arsız, alıngan, haşin.

Turuncu kafalar sarı ve kızıl karakterlerin bir kombinasyonudur diyebiliriz. Oldukça ilginç ve baskın karakterlerdir. Bir kızılın ateşi ve cesaretine sahiptirler ancak daha az öfke, daha çok iyimserlikle birlikte tabi. Genelde en büyük sorun dikkat çekmeye ve ilgi toplamaya olan hevesleridir; biraz sinir bozucu olabilir.

Spoiler

8qcaksll.jpg

 

Soldan sağa-à  Asuka Langley Neon Genesis Evangelion, Ichigo Kurosaki Bleach, Nana “Hachi” Komatsu Nana, TasukiFushigi Yûgi: The Mysterious Play, Kazuma Kuwabara YuYu Hakusho, Eris Cat Planet Cuties, Hiroto “Cherry” Sakurai Gantz, Nami One Piece.

 

 

Sarı/Sarışın:

Öz güven sahibi, mutlu, hünerli, kaprisli, aklına eseni yapan, çocuksu, zevzek, yaramaz, hileci, inatçı, vurdum duymaz.

Kesin olmamakla birlikte genelde sarışın karakterleri en baskın üç şekilde görürüz:

1.) Aptal sarışın: Genelde çocuksuluktan gelen ve henüz oturmamış kişiliğinden kaynaklı bir bencillikleri ve davranış bozuklukları vardır.

2.) Baş belası: Kasıtsız da olsa sürekli bir sorun çıkartma eğilimindedirler. Kendilerine has bir çekicilikleri, numaraları ve anlaşılamaz zekaları vardır.

3.) Prens/prenses: Bu tip baş rol karakterler seyrek görülür ve “beyaz atlı prens” tabirine ucundan dokunan karakterlerdir. Bu tip hero/heroinlerin  genelde cömert, mütevazı ve saf yönleri baskındır.

Tsundere karakterlerde de karşımıza sıkça çıkan sarı saç çoğunlukla (Japonlara göre) yabancı ( Avrupalı) karakterlerde kullanılır.

Spoiler

pf8flui5.jpg

 

Soldan sağa--à  Naruto Uzumaki Naruto, Pacifica Casull Scrapped Princess, Vash the Stampede Trigun, Astraea Heaven’s Lost Property: Forte, Saber Fate/Stay Night, Shizuo Heiwajima Durarara!!, Misa Amane Death Note, Soubi Agatsuma Loveless.

 

Yeşil:

Uysal, dürüst, aydın,sakin, hoşgörülü, zinde, muzip, çapkın, düşüncesiz, kıskanç, tehlikeli.

Soğuk ve sıcak renklerin arasında kalan yeşil saçlı karakterler genelde çok özgün bir enerjiye sahiptirler. Tıpkı doğa ana gibi kendini geliştirmeye açık, içinde bulunduğu atmosferi değiştirebilen yıkıcı ya da yapıcı bir etkiye sahiptirler. Genelde bu tip karakterler kötü ilk izlenime sebebiyet vermiş ya da negatif davranmış olsalar dahi sonuç olarak ana karaktere yakınlık gösterirler.

Spoiler

8f438f88.jpg

 

Soldan sağa-àRoronoa Zoro One Piece, Eureka Eureka Seven, Cilan Pokémon: Best Wishes!, C.C. Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Rin RIN: Daughters of Mnemosyne, Quiche Tokyo Mew Mew, Lum Urusei Yatsura, Nicol Amarfi Gundam Seed.

 

Mavi:

Bilge, tarafsız, yetenekli, olgun, sezgisel, içe dönük, bilime eğilimli, adil, sağ duyulu.

Su gibi serin! Her zaman fark edilmese de mavi saçlıların etkisi ister istemez çok belirgindir. Genelde saklı bir yetenekleri ya da güçleri vardır. Bir şekilde başkaları sayesinde ya da yüzünden, kendi duyguları ya da geç gelen farkındalıklarıyla ortaya çıkmaya meyillidir bu yönleri.  Duygularının farkındadırlar. Siyah saçlı karakterlerin tersine fikir alma eğilimleri yoktur. Hatta tam tersi tüm zekaları ve kararlılıklarıyla rahatça öğretmenlik ve sırdaşlık rolünü üstenebilirler. Mavinin rengi koyuldukça bu karakteri daha sorumluluk sahibi yapar ama aynı zamanda tam birer seçici gıcık tiplere dönüşebilirler. Doğa üstü yetenekler ( büyü gibi) yine sıkça mavi saçlı karakterlere verilir.

Spoiler

qyxeiogg.jpg

 

Soldan sağa-àBlue Rose Tiger & Bunny, The Count Gankutsuou: the Count of Monte Cristo, Mercury Sailor Moon, Johji Koizumi Paradise Kiss, “Big Bro” Kamina Tengen Toppa Gurren Lagann, Kuroha Diana Shiraroti Eden of the East, Lord Darcia III Wolf’s Rain, Rei AyanamiNeon Genesis Evangelion.

 

Mor:

Güçlü, asil, ayrıcalıklı/ zengin, üstün, zarif, merak uyandırıcı, yerinde duramayan, değişken, aykırı, iddialı, ben merkezli, karmaşık.

Mor saçlı karakterler çok seyrek kaba kuvvete başvurmak zorunda kalırlar ( buna yetkinlikleri vardır) Aşırı gururludurlar ya da diğer karakterlerden kopukturlar. Tamamen kendilerine özgü belirledikleri hedefleri ile kendi etraflarında farklı bir prestij ve zenginlik oluşturur. Kısacası başına buyruk olan bu karakterler eğer başrolde ise çoğunlukla kendi içlerindeki kırmızı ve mavi saç etkisi ile yüzleşmek ve bir denge bulmaya çalışmak zorunda kalır.

Spoiler

a26biz2u.jpg

 

Soldan sağaà Sinbad Magi: The Labyrinth of Magic, Kagami Hiiragi Lucky Star, Dark Mousy D.N. Angel, Unchou Kan-u Ikkitousen, Faye Valentine Cowboy Bebop, Chrono Chrono Crusade, Misato Katsuragi Neon Genesis Evangelion, Tieria Erde Gundam 00.

 

 

Pembe:

İyi niyetli, feminen, genç ruhlu, masum, neşeli, sevimli, itaatkar, başarılı, bön, çabuk kanan,korkak.

Pembe saçlı karakterler ilk bakışta sevimli tipler gibi görünseler de doğal bir karizmaları vardır. Uyumlu yönleri ile etraflarındaki diğer karakterlere pozitif bir etkide bulunurlar. Pembe saçlı karakterler genelde çok şanslıdır ve iyi bir hayatları vardır.  Çoğunlukla erkek karakterlerin pembenin feminenliğinden gelen bariz bir dik başlılık huyu vardır. Açık pembe saçlı karakterler kızıl saçlı karakterlerde örtüşen bazı yönlere sahip olabilirler.

Spoiler

p9waf3wi.jpg

 

Soldan sağa-à Natsu Dragneel Fairy Tail, Utena Tenjou Revolutionary Girl Utena, Shuichi Shigeno Gravitation, Lacus ClyneGundam Seed, Milfeulle Sakuraba Galaxy Angel, Szayel Aporro Bleach, Kurumi Steel Angel Kurumi, Renzou Shima Blue Exorcist.

 

Beyaz:

Saf, büyüleyici, narin, olgun, dingin,mütevazı, mantıklı, narsist, ilgisiz, çarpık görüşlü( genelde kötü karakterler için)

Tuhaf , insanlık dışı bir auraya sahiptirler. Oldukça yanıltıcı olabilirler. Yansıttıkları saflık tamamen sahte ve fazla manipüle edilmiş olabilir. Beyaz saçlı karakterler genelde güçlü düşünceleri olan, becerikli ve gururludur. Eğer kadın bir karakter ise büyük ihtimalle büyülü ya da ruhani bir kişiliktir. Eğer erkek karakter ise çarpık düşünceli ve anti-kahraman bir karakter olabilir. Hafif bir kendini beğenmişlikleri vardır. Eğer kendilerini rahatsız edici bir durum ya da yaralanmayla karşı karşıya bulurlarsa içlerindeki vahşi yön ortaya çıkar.  Genelde güç sahibidirler. Beyaz saç ve esmer ten kombinasyonu genelde  orta doğulu yabancı uyruklu kişileri tasvir için kullanılır. ( eğer durum buysa az önce saydığımız özellikler değişiklik gösterebilir) Kötü ya da bir şekilde ürkütücü karakter olarak karşımıza çıkarlar. Ancak her halükarda inkar edilemez bir karizmaya sahip oldukları kesin.

Spoiler

4yxwvmvt.jpg

 

Soldan sağaà Ginko Mushishi, Teletha Testerossa Full Metal Panic!, Griffith Berserk, Shiro Deadman Wonderland, SuigantouRozen Maiden, Creed Diskenth Black Cat, Shizuma Hanazono Strawberry Panic, Accelerator A Certain Magical Index.

 

Bir de anime karakteri olsaydınız saçınız ne renk olurdu gibi çerezlik İngilizce bir test var, uygulayarak kendi anime versiyonunuzu keşfedebilirsiniz.

 https://www.quotev.com/quiz/5663899/What-anime-hair-color-fits-you

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...
  • 2 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.