tea 21 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Animasyonlarla çok iç içe olduğum söylenemez fakat Hayao Miyazaki ve Mamoru Hosada beğendiğim 2 isim ve neredeyse bütün eserlerini pür dikkat izledim. Bu isimler dışında bana önerebileceğiniz, şu adamın eserlerini incelemeden ölme diyebileceğiniz, yönetmen var mı ? Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Ezberbozan 123 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Makoto Shinkai filmlerini kaçırma derim. tea 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
UnderminE 194 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 13 dakika önce, tea yazdı: şu adamın eserlerini incelemeden ölme Tek isim geldi aklıma burayı okuyunca: Satoshi Kon. Bu adamın "sahne geçiş" tarzı Batı'yı bile etkilemiştir (bkz: Inception). Hatta İngilizceye hakimsen şu videoya bi bakmanı öneririm: Spoiler Perfect Blue, Tokyo Godfathers, Millennium Actress veya Paprika klasikleri işte. Sonrasında önerebileceğim diğer kişi elbette ki Shinkai Makoto. 5 cm per Second meşhurdur, bunun yanında Kotonoha no Niwa'ya da mutlaka bakmalısın. Pek underrated kalmış ama benim canımın parçası bir de Masaaki Yuasa var ama her zevke hitap etmiyor sanırım. Şimdilik bu kadar :P tea and Sabah Sisi 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Barış D. Baryshx 1762 Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Hideo Yamamoto = Koroshiya 1 anime ve mangası, Homunculus mangası Mamoru Oshii = Ghost in the Shell, Jin-rou ve Tenshi no Tamago (Bunu önermem izlemeni) Naoki Urasawa = Monster, Yawara animeleri ve 20th Century boy, Billy Bat, Pluto mangaları Hiroshi Hamasaki = Ai Monogatari 9 love stories, Shigurui, Steins; gate, Texhnolyze Yoshiaki Kawajiri = Vampire Hunter D : Bloodlust, Ninja Scroll Movie, Highlander The Search for Vengeance, Hi no tori, Manie-Manie: Meikyuu Monogatari Hiroshi Nagahama = Mushishi, Aku no Hana, Detroit Metal City Ryuutarou Nakamura = Kino no Tabi : The Beautiful World, Colorful Movie, Shinreigari: Ghost Hound, Serial Experiments Lain Yuzo Sato = Akagi, Kaiji, One Outs tea 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
tea 21 Posted March 11, 2016 Author Share Posted March 11, 2016 On 9 Mart 2016 at 23:19, UnderminE yazdı: Tek isim geldi aklıma burayı okuyunca: Satoshi Kon. Bu adamın "sahne geçiş" tarzı Batı'yı bile etkilemiştir (bkz: Inception). Hatta İngilizceye hakimsen şu videoya bi bakmanı öneririm: Göster Perfect Blue, Tokyo Godfathers, Millennium Actress veya Paprika klasikleri işte. Sonrasında önerebileceğim diğer kişi elbette ki Shinkai Makoto. 5 cm per Second meşhurdur, bunun yanında Kotonoha no Niwa'ya da mutlaka bakmalısın. Pek underrated kalmış ama benim canımın parçası bir de Masaaki Yuasa var ama her zevke hitap etmiyor sanırım. Şimdilik bu kadar :P Paprika'yı anlatacak kelime bilmiyorum. Acayip bi şeydi. Teşekkürler. Aklınıza yeni bir isim gelirse bu başlıkta dillendirin lütfen. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Shinichiro Watanabe: Cowboy Bebop, Samurai Champloo, Space Dandy, Sakamichi no Apollon, Zankyou no Terror, Genius Party (Baby Blue bölümü), The Animatrix (Kid's Story ve Detective Story bölümleri) Satoshi Kon: Bilindik 4 filminden üstte bahsedilmiş. Ek olarak 95 yapımı 3 bölümlük Memories. Hideaki Anno: Neon Genesis Evangelion İsao Takahata: Grave of the Fireflies, Omoide Poro Poro, Kaguya-hime no Monogatari Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
UnderminE 194 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Yönetmenlik ve animasyon olarak ağzının açık kalmasını istiyorsan, büyük bir sabırla Kara no Kyoukai serilerine de göz atabilirsin. Filmleri yayınlanma sırasıyla izlediğinde çok bir şey anlamayabilirsin, vaktinin boşa gitmemesi açısından: 2-4-3-1-5-6-7 Yönetmen isimleri vermedim çünkü farklı yönetmenler biraraya gelerek seriyi oluşturmuşlar. Her filmde tarzın değiştiğini gözlemleyebiliyorsun zaten. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts