Jump to content

Önerilen İletiler


Bungou Stray Dogs
2016 ilkbahar sezonu güncel çevirimin tanıtımı ile karşınızdayım.

Büyük hayran kitlesine sahip olan Kafka Asagiri ve Hirukawa35'in Bungou Straydogs'unun animeye uyarlanacağı haberi gelmekle kalmayıp animenin çıkış tarihi 7 Nisan 2016 olarak duyuruldu bile. ~ 27 martta ilk bölüm için 13 Nisanda ikinci bölüm için ön gösterim yapılacağı açıklansa da bizim bu gösterimlerden ne kadar yararlanacağımız tartışılır :P~
Seinen, doğaüstü güçler ve gizem etiketli animenin hikayesine gelecek olursak; 18 yaşına girmesi ile yetimhaneden çıkarıldıktan sonra tehlikeli durumlarda uzmanlaşmış bir dedektiflik bürosuna katılan bir yetim anlatılmaktadır. Bu dedektifler sadece asker ve polis için zorlu olayları çözen doğaüstü güçlere sahip kişiler değil aynı zamanda tanınmış 20. yy Japon yazarlarının anime adaptasyonlarıdır da. 

Star Driver ve Captain Earth gibi mecha animelerin Takuya Igarashi'si ve Yōji Enokidoa'sı, bu manga serisi ile önce yazar ardından yönetmen olarak Bones'a geri döndüler. 

Orijinal yapımKafka Asagiri

Orijinal karakter tasarımı - Hirukawa35

Senaryo Yōji Enokidoa

Yönetmen Takuya Igarashi

Müzik - İwasaki Taku Bu adamın müziklerini yaptığı bir anime kesin izlemişsinizdir!!! 

Yapım şirketi - Bones On numara yapımlara imza atan bir şirket... Çalışmalarına bakmadan yorum yapmayın derim... 

Seiyuu konusunda oldukça zengin olan animenin karakterlerine kısaca bi' göz atalım;

Dazai Osamu; 

385da510f4ba9e26969b06089761fd9a.jpg
Asıl adı Tsushima Shūji olan bir yazarın uyarlaması olarak gördüğümüz karakter, serinin baş dedektifi rolünde. Yazarın eserlerine gelirsek, Hashire Merosu! (Koş Melos!) kısa hikayesi ve Ningen Shikkaku (Artık İnsan Değil) yarı-otobiyografisi ile karşılaşmaktayız ki bu eserleri ile Aoi Bungaku adlı animeye de konu olduğunu unutmayalım.  Seiyuu olarak gördüğümüz isim, Steins;Gate'in çılgın Okabe Rintaro'sunu, Ajin'in KeiNagais'sini, Death Note'un Yagami Light'ını, Chihayafuru'nun Taichi'sini, Free'nin Matsuoka Rin'ini ve daha bi çoğunu seslendiren Miyano Mamoru.

Atsushi Nakajima; 
eae5402458a1fb45f6876080c4130ae9.jpg
İntihara kalkışan bir dedektifi kurtaran aç bir yetim. İskoç yazar ve şair olan Robert Louis Stevenson'un hayatı, yorumu ve düşüncelerini konu alan "Hikari to Haze to Yume" (Işık, Rüzgar ve Hayaller) adlı kitabının yazarının uyarlaması. Seiyuu, Kamigami no Asobi'den Tsukito Totsuka'nın seslendirmesini yapan Yuuto Uemura.

Kunikida Doppo;
1eb96f8972f5f384dda4c5b3101f78cc.jpg

Japon natüralist edebiyat hareketi kurucusu, bir roman ve romantik şiir yazarının uyarlaması olarak göreceğiz. Seiyuu olarak hangi animeyi yazacağımı şaşırdığım Yoshimasa Hosoya var. Arslan Senki - Daryun, No.06 - Nezumi, Ajin - Kaito, Chihayafuru - Arata, Free - Sousuke, Haru - Haru, Shingeki no Kyojin - Reiner Braun, Terra Formars - Akari... vs vs vs...

Ranpo Edogawa;
4ca0dd398e672fa032c1cfa7718e49a1.jpg
Sci-fi ve Gizem konularında hala saygın bir yere sahip olan, Japon gizem konusunun gelişmesinde büyük rol oynayan, Shōnen Tantei Dan (Erkek Dedektif Kulübü) akımının kurucusu eski ama önemli bir yazarın Bungou Stray Dogs uyarlaması. Karakterin seiyuusu olarak yine hangi animesini yazacağımı şaşrıdığım bir seyuu daha karşıma çıkıyor.... Hiroshi Kamiya Angel Beats - Yuzuru, Ao no Exorcits- Mephisto, Captain Earth - Teppei, Devil Survivor 2 - Hibiki, Durarara!! - İzaya, Haikyuu! - Takeda, Natsume Yuujinchou - Natsume ve daha bir çok anime ve karakterle karşımıza çıkıyor. 

Kenji Miyazawa;

2e4bab8d294d587e1814bb035f2a18dc.jpg
Bu uyarlama; çocukların sevgilisi, anime yapımcısı, yazar, yönetmen ve daha sayabileceğim bir çok özelliği ile Hayao Miyazaki'nin kitaplarını film yaptığı, Showa döneminin biricik çocuk edebiyatı yazarlarından. En çok bilinen eseri Bungaku Shoujo adlı filme de konu olan, Ginga Tetsudō no Yoru (Galaksi Demiryollarında Bir Gece). Ayrıca animeyi izlemek için Galaksi Demiryollarında bir Gece ... Seiyuu olarak henüz üçüncü çalışmasını yapacak olan çiçeği burnunda Hiroyuki Kagura'yı dinleyeceğiz. İlerideki çalışmaları için bu animenin ne kadar önemli olduğunu da vurgulamadan geçememiş. 

Akiko Yosano;

469f580bc65d97844786c011b041077e.jpg
Tartışmalı bir feminist lider, pasifist şair. Gundam - Aida, Chihayafuru - Erica gibi seslendirmeleri de yapan seiyuu Yuu Shimamura "Yarın Başka Bir Gün" olacak diyen şairimizin seslendirmeni. 

Ichiro Tanizaki;

5918c390701b29753478690209ad97fb.jpg
Asıl adı Jun'ichirō Tanizaki olan yazar zamanında -1800 sonu 1900 başından bahsediyoruz- dünyayı yazılarındaki erotizm ve seksüalite ile şoka sokmuş bir yazar. Şaşırtcı yazarın karakter seiyuusu, Durarara!! - Mikado, Tokyo Ghoul - Hide, Zetsuen no Tempest - Mahiro gibi yapımlarla dikkat çeken Toshiyuki Toyonaga

 

Naomi Tanizaki;
182da74313498a3dea8f6b7a2b86eac6.jpg

Jun'ichirō Tanizaki'nin yazdığı bir roman. Soul Eater'dan maka Albarn ve henüz kış güncelimizde devam eden Luck & Logic'ten Valkyrie ve Haruchika serisinin Kae'sini de seslendiren Omigawa Chiaki seiyuu olarak karşımızda.

Yukichi Fukuzawa;
62107ab7e5c79c55e885743a50dcf271.jpg
Japon liberal ideolijist ve erken dönem sivil aktivistlerinden olan Fukuzawa Japoya'da modern edebiyatın savunucularından. Karakterin seiyuusu, Hajime no İppo - Mamoru, God Eater - Johannes von Schicksal, Kekkai Sensen - Klaus gibi karakterlerle daha önce karşımıza çıkan Rikiya Koyama.

Ryunosuke Akutagawa;
31a7db49e3e25a0da876bcff2d5c4239.jpg
Japon kısa hikayeciliğinin babası olarak kabul edilen yazarın adına "Akutagawa Ödülü" verilmektedir. Karakter seiyuusu; Kuroko no Basuke - Kuroko, Aldnoah Zero - Slane, Bakumatsu Rock - Souji, Owari no Seraph - Mikaela, Prince Of Stride - Hozumi Kohinata karakterlerinin seiyuusu Ono Kensho.

Adeta seiyuularımla ezerim diyen animenin kısa ön-izleme videolarına gelirsek;

PV - 1

Spoiler

 

PV - 2

Spoiler

 

Hazır bulmuşken açılış müziğini de ekleyeyim. Sözleri verilmiş. Bir ara çevirip atarım :P 

Spoiler

 

Dip Not: Anime 12'şer bölümlük iki ayrı sezona bölünmekle beraber her iki sezonun da 2016 yılı içinde olacağı kararlaştırılmış. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 10.03.2016 at 18:11, Barış D. Baryshx yazdı:

Tanıtım için teşekkürler, bu kılıklar nedir böyle dedirtti bana, hepsi ayrı havalarda. Dünyada ne varsa giyim tarzı eklemişler gibi:eating-crazy-rabbit-emoticon:Birde Baccano havası aldım seriden :shake-crazy-rabbit-emoticon:

Sağ ol :ewrew: Kılıklar her biri farklı tarzlarda gelişmiş edebiyatçıları ele aldığından birbirinden farklı tasarlanmış olsa gerek. Biri hariç hepsinin yazar ya da şair oluşu ve sanatçı kişiliklerinin birbirinden farkı kıyafetlerine mi yansımış desem yoksa... :cute-pink-cat-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Eline, koluna, onları sekronize eden beynine sağlık balım :rose:Pv sini gördüğümde ben bunu izlerim yaa dediğim çevirmenin de sen olduğunu öğrenince kesin izlerim de karar kıldığım bir seri tabi tamamlanınca, güncel seri izleyememe hastalığı aktif bir şekilde devam ediyor :emoticon-00120-doh:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Başrolden çok dikkatimi çeken 2 kişi var şu karakterlerden  Birisi Akiko Yosano, diğeri ise Ichiro Tanizaki

Ya söylemezsem içimde kalır. Umarım kimse beni yanlış anlamaz. Ama bu animeyi gördüğüm ilk andan itibaren içimde acaba hafif bir Shounen Ai olur mu diye düşünmedim değil.  Tıpkı K Project gibi hafif göstermeleri olası gibi geldi. Yada ben aşırı çok seviyorum bu türü gözüm bu kadar erkeği görünce böyle bir şey arıyor bilemeyeceğim ?

Neyse konuya dönecek olursak, elbetteki takip edeceğim ,her hafta üzerinde konuşmak istediğim bir seri olacak kendisi.  

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.