Jump to content

Eski Dünya liderlerinin Moe çizimleri


Jiangshi

Önerilen İletiler

16 saat önce, Luluna yazdı:

Ben mi yanlış görüyorum yoksa "moe" olayı görmeyeli değişti mi? :coffee:

Bunlar moe değil direk ecchi çizimler yani, ayrıca da feci seksist :emodayi:çizimler 10 numara ama konsepti yuhalıyorum ve gidiyorum :angry-cute-cat-emoticon:

Orjinalinde Moe olarak geçtiği için böyle açtım. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Somaliye giydirmiş. Hitlerin de güzel sanatlar sevdasını göstermeyi unutmamışlar. Aralarında sarışın olan nadir liderlerden atatürküde sarışın yapmamaları garip olmuş  :/

Birde bu bayadır olduğu gibi diktatörlerdi başlık aslında;

http://imgur.com/a/2i3rH

Diktatör deyince yanlış anlamayın. Bu kelime romada imparator anlamına gelmekte aslında. Hızlı kararlar almak için romada meclis tarafından verilen bir ünvan. Atatürk kısa dönem başkomutan olsada, dünyada iyi diktatörlerin arasına koyarlar. Napolyon gibi çini kurtaranlar gibi.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Morgion, 13.04.2016 - 08:20 yazdı:

Diktatör deyince yanlış anlamayın. Bu kelime romada imparator anlamına gelmekte aslında. Hızlı kararlar almak için romada meclis tarafından verilen bir ünvan. Atatürk kısa dönem başkomutan olsada, dünyada iyi diktatörlerin arasına koyarlar. Napolyon gibi çini kurtaranlar gibi.

 

Benim hoşuma gitmeyen Atatürk'e diktatör denmesi değil, bu hırsız ve katillerle aynı kitapta olması. Kitapta o Japonca yazan yerlerde ne yazdığını tercüme edemeden gerçekten tam olarak hakkına ne yazıyor bilemeyeceğiz. 

Onun dışında çok zekice hazırlanmış. Karakterlerin kişisel hayatlarındaki detaylar çok güzel. Tarihle alakalı olan biri kolaylıkla bu detayları görebilir.

Neyse benim farkettiğim deyatlar:

 

Hitler (Almanya): Zamanında ressam olmak istediği ama geri çevrilmesi. (Bu adamı kim sanat okuluna almadıysa onun ben...)

 

Hideki Tojo (Japonya): Bu resim tam olarak doğru değil çünkü Tojo hiç bir zaman Japonya'nın diktatörü olmadı ve savaşın ortasında istifa etti. Hirohito daha uygun bir seçenek olurdu. Japonya teslim olduktan sonra intihar etmeye çalışması ve Tokyo Mahkemelerinde yargılanması resmedilmiş.

 

Hugo Chavez (Venezuella): Rahmetli halk ile içi içe olmayı severdi. Resimde televizyona çıkıp halkın telefonlarına cevap verdiği Alo Presidente (Alo, Başkan?) programı var. Kendisi bazı tartışmalı kararlar vermiştir ama "diktatör" lakabını hak eden birisi olduğunu zannetmiyorum.

 

Pol Pot (Kamboçya): Kurukafalar öldürdüğü insanları ("Ölüm Tarlaları") resmediyor. Bu ruh hastası zamanında Kamboçya nüfusunun %30 unu öldürdü. Arka plandaki ruhsuz bakışlara sahip çocuklar, kaçırılıp, beyni yıkanmış ve öldürmek için programlanmış çocuk askerler.

 

Noriega (Panama): Aynı anda  Sovyetleri ve Kübalıları idare ederken bir yandan da CIA'den para alması. Masa üzerinde ki mavi paketler uyuşturucular. Uyuşturucu işine bulaştığı için Amerikalıların Panama işgali ve tutuklanmasıda resmedilmiş.

 

Çavuşesku (Romanya): Bence en komik resim bu. Beyaz saçlı olan Çavusesku, millete hareket çeken hatun ise karısı. Soğuk savaş dönemi ile az çok bilgisi olanlar bilirler, Çavusesku'nun yaptığı bir çok saçma sapan şeyin arkasında hırsı bir türlü bitmeyen karısının olduğu söylenir. Resimde görülen sahne yönetimlerinin son günleri. Başkanlık sarayını saran öfkeli halktan helikopterle kaçıyor.

 

Kaddafi (Libya): Burada ne olduğu tam anlamadım. Belki renkli Libya krallık bayrağını sadece yeşile boyaması olabilir.

 

Tito (Yugoslavya): Bir başka komik resim, ama anlayanlar için. Tito her tarafında farklı ve birbirlerini kesmek için fırsat kollayan milletlerle dolu olan Yugoslavya'yı kontrol altında tutan tek kişiydi. Yaşarken popüler bir insandı kendisi. Veletlerin her biri ülkedeki diğer cumhuriyetleri resmetmiş.

 

Mussolini (İtalya): Bir başka popülerist diktatör. Resimde, 1920'lerde İtalyan Faşist Partisinin iktidara gelmek için kullandığı "Roma'ya yürüyüş" resmedilmiş. Resimle pek bir alakası yok ama ekleyeyim:

 

1)Kendisi aynı zamanda Dünya siyaset tarihinin en büyük döneklerinden biridir. Kariyerine sosyalist olarak başlamış, sonra faşist olmuştur.

2) Kendisi aslında "Roma'ya Yürüyüş"e katılmamıştır. İşler kötüye giderse diye İsviçre'ye kaçmak üzere Milano'da beklemiştir.

 

Esad (Suriye): Bilenler biri Başar Esad aslında göz doktorudur. Babası Hafız Esad ısrar edene kadarda politika ile ilgilenmemiştir. Yüzündeki isteksiz ifade bunu gösteriyor.

 

Franko (İspanya): İkinci Dünya Savaşı sırasında ideolojik olarak kanka olmalarına rağmen, Franko savaşa girmeyi reddetmiştir. Burada Hitleri savaşa olan ilgisizliği ile uyuz etmesi resmedilmiş. 

 

Castro (Küba): Kendisi halk mitingleri düzenleyip insanları coşturmayı severdi.

 

Kim il Sung (Kuzey Kore): Milleti meydanlara toplaması ile Kore'de ki idol kültürü ile birleştirilmiş bir resim. Kim il Sung, şu an yönetimde olan Kim Jong Un'un dedesidir bu arada.

 

Peron (Arjantin): Peron'un karısı Evita'nın Peron'dan daha fazla popüler olması anlatılmış. Bulursanız Evita müzikalini izleyin. Olayı çok güzel anlatıyor.

 

Lukhasenko (Beyaz Rusya): Lukashenko, meydanlara çıkıp herkese meydan okuyan bir şahıstır. Bu yüzden onu "Sukeban" gibi çizmeleri uygun olmuş. Arkadaki çocuk, yerine geçmesi için hazırladığı oğlu Kolya.

 

Salazar (Portekiz): Salazar dini kullanarak milleti kontrol eden bir diktatördü, bu nedenle Rahibe olarak çizilmiş. Yanlız eksik bir resim. Kendisi Futboluda kontrol için kullanan bir şahıstı. İnatçı bir diktatör olmasına rağmen rejimi kanlı olmamıştır.

 

Pinochet (Şili): Arka plandaki yıkık bina Şili parlamento binası. Demokratik olarak seçilmiş Allende'yi 1973'te devirmesi anlatılmış. Nedense resimde Amerikan desteğinden bahsedilmemiş.

 

Chiang Kai-Shek (Çin): Elindeki kılıç aynı anda hem Çin Koministlerine hemde Çini işgal eden Japonlara karşı mücadelesini anlatıyor. Peruk taktığıda (WIG) bilinen bir gerçek.

 

Marcos (Filipinler): Popülerliğini kullanarak iktidara gelen bir başka diktatör. Rejimi fazla kanlı olmamasına rağmen kendisi Dünya siyasi tarihindeki en büyük hırsızlardan biri sayılabilir. Yaklaşık 20 sene yönettiği Filipinlerden 100 milyar dolara yakın para çaldığı biliniyor. Eğer iktidardan düştüğü zaman evinde bulunan 200 çiftten fazla ayakkabıdan da bahsedilseydi o zaman kusursuz bir resim olurdu.

 

Duvalier (Haiti): Duvalier aslen doktordur. Kafasındaki şapka ve arka plandaki kuru kafalar bu herifin Vudu mistisizmine olan ilgisini belirtmiş. Kendisi zamanında Kennedy'i vudu laneti ile öldürdüğünü iddaa eden bir şahıstır.

 

Banda (Malawi): Sanki ülkesinin başka derdi yokmuş gibi milletin saç kesimine takmış bir şahıstı kendisi.

 

İdi Amin (Uganda): Rakiplerini boks maçına davet eden dengesiz bir kardeşimizdi. Giydiği üniforma, sıfat ve ünvanlara takıntılı olmasını anlatmış. İzlemeyen hala varsa Forest Whittaker'ın oynadığı "İskoçya'nın Son Kralı" filmini mutlaka izlesin.

 

Merak edenler için, kendine verdiği ünvan: "Ekselansları, yaşam boyu başkan, Mareşal, Hacı İdi Amin Dada, Victorya Hacı, Üstün Hizmet Madalyası, Askeri Haç sahibi, Dünya'daki hayvanların ve denizdeki balıkların efendisi, Afrika'da Britanya İmparatorluğun genel olarak, özel olarakta Uganda'nın fatihi." (Hepsi birlikte okunacak)

 

Bokassa (Orta Afrika Cumhuriyeti): Kendini dev aynasında gören bir tipti. Ülkenin adını Orta Afrika İmparatorluğu yapıp kendini İmparator ilan etmiştir. Taç giyme töreni sırasında bir günde harcanan para ülkenin bir yıllık gayri safi milli hasılasından yüksekti.

 

Kenyatta (Kenya): Burada ne olduğunu tam olarak anlamadım. "Bize incil verdiler karşılığında topraklarımızı aldılar" lafına gönderme yapıyorlar galiba. 

 

Pilsudksi (Polonya): İkinci Dünya Savaşı başlamadan hemen önce bir yanda Nazi Almanyası diğer tarafta Sovyetler Birliği gibi iki canavarın arasında kalması anlatılmış.

 

Barre (Somali): Burada resmedilen, Barre'nin uzun süre Sovyetlerle kanka olmuşken, bir günde Sovyetlerle anlaşmayı bozup Amerikalıların tarafında geçmesi. 

 

Niyazov (Türkmenistan): Egosu tavana vurmuş birisiydi kendisi. Arka plandaki altın heykel gerçektir. Niyazov çok acayip bir adamdı. Ülkedeki nesnelerin hatta haftanın günlerinin isimlerini değiştiren bir liderdi. Mesela ekmeğin ismini annesinin ismi olan Gülbansultan olarak değiştirmiştir.

 

Bu serinin bir de ünlü savaş komutanları ile ilgili olanı var. Belki onuda ben yüklerim.

Düzenlenme: Macarthur tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Listedeki isimlerin çoğu kanlı doğru. Sanırım sadece Tito ve Atatürk bugün hala sevilen liderler. Tito Sırbistan'da, Hırvatistan'da falan çok sevilir hala. 

Chavez Venezuela'da genel kanının aksine pek sevilmez, yani bence öyle, konuştuğum bir Venezuela'lı daha Chavez hayattayken halkın ondan nefret ettiğini söylemişti. Venezuela halkı sosyalizmi pek benimsememiş. 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.