Jump to content

Boerue -Destek bekleyen Türk temalı yapım-


LeornKayn

Önerilen İletiler

Facebook'ta dolaşırken gözüme bir haberde çarptı güzel bir teması var fakat destek isteyen bir yapım açıkçası kickstarter'de ingilizce video çekip koymuşlar ama kanımda yabancılardan en azından objektif olmayan %80 yabancıdan destek görmeyeceklerdir sonuçta bizim tarihimiz temalı şeyleri "kaliteli olarak" işlemek isteseler çoktan yaparlardı.Şimdi var mısınız Orta Asya bozkırlarında geçen, bilim ve şamanlığın çatıştığı, Türk mitolojisinin tanrıları ve buram buram “köklerimizden” şeyler kokan bir yapım izlemeye? Hem de kaliteli bir çizgide!

Börü (Boerue), bir çizgi dizi projesi. Senarsitliğini bir Kayıp Rıhtım üyesi ve aynı zamanda ödüllü bir yazar olan Mercan Aytuna’nın üstlendiği, MayAna Creativestarafından 1 senelik bir uğraşın sonucu olarak ortaya çıkmış bir yapım. Ve şimdiKickstarter’da desteğimizi bekliyor!

Şamanizm, Tengricilik ve Animalizm’i aynı potada eriten Börü, aynı zamanda kelime anlamı olarak “kurt” ve “bir ulusun kaderini değiştirme gücüne sahip lider” anlamlarına da gelmektedir. Peki bu çizgi dizinin konusu nedir, değil mi?

En genç ve yetenekli, ama aynı zamanda “şizofren” element avcısı Duman, gökbilimci ve avcı Pamir ile hem çoban hem de aksi mi aksi ama bilge Kam Ana’nın çırağı şaman Bars’ın yolculuğunu konu ediyor. Kam Ana’nın tanrılarla yıllardır konuşamaması ve bilimin geldiği noktada insanlığa sırt çevirmeleri üzerine bu gidişatı değiştirecek bir çare arayışıyla başlıyor her şey. Bu yolda Kimya Akademisi’nin tarihindeki en genç element avcısı olan Duman, idolü Opaz Bey’in öğrencisi olma hayalinin peşinde gidecek. Öyle ki, bu yolda onu ne şamanlar ne de süregiden savaş durdurabilir. O derece kararlı anlayacağınız. Öte yandan gökbilimci Pamir, gizli bir görev üzerine, Gökbilimi Akademisi adına element avcılarının arasına gönderilecek.

Devamı Linkte ( kaynak )  = 

http://www.kayiprihtim.org/portal/2016/04/09/samanik-bilimkurgu-cizgi-dizisi-boru-boerue-hepimizin-destegini-bekliyor/

Kickstarter linki : 

https://www.kickstarter.com/projects/boerue/boerue-shamanic-sci-fi-animation-series

 

Umarım başarılı olurlar bu konuda pek umutsuz olsamda. :)

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Oww, çizimleri çok güzel olsa da seslendirmende bir sıkıntı var.  Kelimeleri chicken translate gibi söylüyor bütün hevesimi kaçırdı. 

Bayağı da güzel hazırlamışlar ya... umarım seslendirmeni değiştirirlerde yabancılarda bağış yapar. yoksa 85 bin dolara hayatta ulaşamaz. :/

edit: dediğimi kelimesi kelimesine anlatan yegane milli şarkımız:

https://www.youtube.com/watch?v=3atMXIKiu68

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Konu güzel, düşünce güzel, karakterler güzel umarım istediği desteği bulur ve ortaya güzel şeyler çıkar Umarım tadına doyum olmayacak bir şaheser çıkar ortaya beklentim yüksek bir de keşke Göktanrı'yı biraz karizmatik biri olarak çizseymişler :( tanrı çiziyorsun sonuçta akla karizmatik bir tip geliyor o tip hiç olmamış

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.