Jump to content

Tea Çeviri | Densha Otoko Novel Çevirisi [Tamamlandı]


tea

Önerilen İletiler

Kahramanımız Akihabara gezisini sonlandırıp evine dönmek için bir trene biner. Tesadüfe bakın ki bulunduğu vagonda kendisi ve sarhoş bir ihtiyar dışındaki herkes kadındır. Sarhoş ihtiyar önce kadınları sözle taciz etmeye başlar, kadınlar yüz vermeyince onlara tehdit ve hakaretler savurur, sonunda fiziksel şiddete başvurur. Kahramanımız daha fazla dayanamaz ve kendini öne atıp sarhoş ihtiyarı karşısına alır. Olaylar gelişir ve kahramanımız; polisler, sarhoş ihtiyar, sarhoş ihtiyardan nasibini almış 40lı yaşlarındaki 3 kadın ve 20lerindeki bir kızla beraber karakola gider. Karakoldaki işlemler bittiğinde kadınlar kahramanımıza teşekkür hediyesi göndermek için adresini ister ve kahramanımız adresini bu 4 kadına verir.

Aynı günün akşamı kahramanımız başından geçen olayları dünyanın en büyük mesaj board’ı olan 2-channel sitesinde paylaşır. 2 gün sonra 20li yaşlarındaki kızın gönderdiği hediye eline ulaşır. Bir çift, pahalı, Hermes marka kupa. Kahramanımız heyecandan ne yapacağını bilemez ve 2 channel’daki anonim internet kullanıcılarının yardımını ister. Kahramanımızın hikayesi böyle başlar. Eşi benzeri olmayan bu aşk hikayesi internet üzerindeki chat odalarında anlatılır.

Tür: Gerçek Aşk Hikayesi

Çevirmenin Kişisel Görüşü: Sağdan soldan edinilen sahte Japonya imajı yerine ülkenin gerçeklerini bir bir görebileceğiniz, ülkemiz insanlarının kafasındaki toz pembe Japonya imajını yerle bir edebilecek bir kitap.

teaceviri.wordpress.com

Spoiler

Densha_Otoko_novel.jpg

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...

Bunu neden ilk defa gördüm ben..? xD Birazcık okudum da konusuna dair olan kısmı hoşuma gitti ilgimi çekti özellik ile ''toz pembe Japonya algısının kırılması'' kısmı. :D Merak uyandırdı. *-* Çevirdiğiniz için teşekkürler. :D Ve cidden gerçek aşk hikayesi mi ?-,-  Yoksa aşkın büyüklüğü anlamında mı gerçek  kelimesi kulanılmış ? xD
 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.