Jump to content

Bakuman Live Action İnceleme


Önerilen İletiler

Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza yeni katılan,7-8 senedir anime izleyen ve farklı tatlar denemeyi seven bir insanım.Ama bilirsiniz ki bazı eserler vardır hayatınızı,ideallerinizi,seçimlerinizi değiştirir , size hayatta farklı amaçlar verir.Bugün benim için de onlardan biri olan bir eserin Live Action uyarlamasını inceleyeceğim.

0ad45160e8efb71d87ca25b0670c84fc14357136

Öncelikle Manga veya anime uyarlamasını izlemeyenler için lafı çok da uzatmadan şuradan özeti okumaları belki de başlamaları için linki verelim.

Şöyle kısa bi şekilde başlamak gerekirse önce birazcık oyunculara ve onların karakterlerine göz atalım.

Mashiro Moritaka ve Takagi Akito

01.png
Azuki Miho

bakuman-live-action.jpg

Shinta Fukuda

bakuman-live-action.jpg

Niizuma Eiji

bakuman-live-action.jpg

Hattori Akira (Bu konuya değineceğiz)

bakuman-live-action.jpg

 

Evet,gördüğünüz gibi oyuncu seçimleri olduça başarılı(Biri hariç) ve emin olun oyunculuklar da öyle.

Tamamdır.Şimdi gelelim filmde beğenmediğim yerlere.Filmde beğenmediğim 3 şey vardı.
Birincisine gelirsek muhtemelen orjinal eseri sevenlerin bir çoğunu da rahatsız edecek şey Ashirogi Mutou'nun isim babası,herkesi bir araya toplayan,Takagi'nin sevgilisi,Miho'nun en yakın arkadaşı MİYOSHİ KAYA filmde yoktu.Gerçekten filme dair en büyük ayıp buydu sanırsam.Eksikliğini tamı tamına 2 saat boyunca hissettim doğrusu.

İkinci rahatsız olduğum yere gelirsek:Nerde bu çocuğun ANASI BABASI ya ! Bakumanın ilk sezonunda büyük rol oynayan Mashiro'nun annesi,onu gizliden gizliye destekleyen babası ve oğlunu aynı sebepten kaybetmiş olmasına rağmen Mashiro'nun arkasında dimdik duran ve ona stüdyoyu hediye eden büyükbabası filmde hiçbir rol almıyor.Başlarda hızlı bi şekilde olayları geçmek ve sığdırmak için böyle yaptıklarını düşünsem de hastane sahnesinde,oğlunun büyük bir tehlike atlatmasına rağmen Mashiro'nun annesinin yokluğu yönetmenin ve yazarların büyük bir ayıbı olmuş bana kalırsa.

Üçüncü yere gelirsek biraz daha kişisel bir yorumumu yani hastane sahnesinin yetersizliğine değinmek istiyorum.Animede favorim sahnem olan bu sahne Azuki ile Mashiro'nun arasındaki aşkı ilk kez gerçek olarak gördüğümüz, çaba,arkadaşlık ve zafere ulaşmanın güzel bir hikayesinin anlatıldığı ve Mashiro'nun annesinin Azuki ile karşılaşmasının işlendiği önemli bir sahneydi ne yazık ki hepsi atlanmış detaylardı ve beni gerçekten GERÇEKTEN çok üzdü..

Bu kadar içimde kalanlara değindiğimize göre incelemeye kaldığım yerden devam edebilirim.

Film yine orjinal mangakalar olan Takeshi Obata ve Tsugumi Ohba tarafından yazılmış.Senaryodaki işleyiş farkları fazla olsa da üstatlar tarafından yapıldığından dolayı çok da göze çarpmayan detaylar.Ve hatta benim gibi Bakuman'ı avucunun içi gibi bilen birisi için alternatif ilerleyen bir hikaye görmek heyecan açısından daha güzel ama bir yandan da küçük bir tarafım orjinal şekilde işlenmemesinden dolayı üzgün.Filmde gördüğüm oyunculuklar ve karakterler gayet iyiydi.Hattori Akira gibi bir karakterin hem tip hem de karakteristik olarak orjinal eserden farklı işlenmesi Hattori-san' büyük bir ayıp olmuş bana kalırsa.Özellikle Bakuman gibi Mangasındaki uzun diyalog baloncuklarıyla ünlü olan bir eser filmde diyaloglardan biraz da olsun yoksundu özellikle Mashiro film boyunca her zaman az konuşan taraf olarak göze çarpıyor.Bazı sevinme sahnelerinde duyguyu daha iyi aktarmak için diyaloglar yerine bağırışlar ve homurdanmalar kullanılmış.Ancak bu homurdanmaların fazla olması insana ister istemez National Geographic'te goril belgeseli izliyormuş gibi bir hava veriyor.

Filmin sonuna gelirsek animenin 2.sezonunun ortalarına tekabül eden bir yerde bitiyor.Filmin sonundaki konuşmalardan bir devam filmi geleceği güçlü sinyaller ile anlaşılıyor.Tahtaya çizilen PCP,Tanto,Gitantei TRAP ve Reversi 2.filmde neler izleyeceğimize dair küçük bir mesaj gibi olmuş.Bu kadar fazla hikayenin bir filmde işlenmeye çalışması beni korkutsa da bu sefer daha iyi bir iş çıkaracaklarından eminim.

Ve gelelim kendimden bir şeyler yazmaya.Başta da dediğim gibi bazı eserler vardır hayatınızı,ideallerinizi,seçimlerinizi değiştirir , size hayatta farklı amaçlar verir.İşte o eser benim için BAKUMAN.Bakuman'la tanışmam 8.sınıfın sonu Lise 1'in başına tekabül eden bir zaman.Bana ve en yakın arkadaşıma bir hayal veren bu hayal adına herşeyi yapmamızı,her düştüğümüzde daha iyi kalkmamızı sağlayan o eser işte bu eser.Benim gibi çizer olan birisi için çok daha fazla anlam içeriyor aslında.Bana gereken çalışma güdüsünü veren ve cesaretlendiren bir seri bu seri.Kendi Mangamı yayımlamamı sağlayan,işler için illustrasyon yapmamı ve o hayale uzanmamı sağlayan bir eser bu.Teşekkürler Takeshi ve Tsugumi, Teşekkürler Bakuman !

Çalışmalarıma ulaşmak için : www.instagram.com/goktugozgul
Mangamın tanıtım sayısını okumak isteyenler buraya tıklayarak ulaşabilirler.

OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER !

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir çok izleyeni manga çizmeye yönlendiren aynı zamanda isteklendiren seri olmasına karşın, Live Action bence görüntü bakımından gayet hoş duruyor.

Benim en çok merak ettiğim konu ise Eiji karakterini hiper aktif bir şekilde yansıtabilecekler mi? 

Aynı tadı verirse tabiki güzel olur.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Red King yazdı:

Bir çok izleyeni manga çizmeye yönlendiren aynı zamanda isteklendiren seri olmasına karşın, Live Action bence görüntü bakımından gayet hoş duruyor.

Benim en çok merak ettiğim konu ise Eiji karakterini hiper aktif bir şekilde yansıtabilecekler mi? 

Aynı tadı verirse tabiki güzel olur.

Eiji karakteri,karakter dolayısıyla animedeki gibi müthiş derecede abartı hiperaktif durmuyor ama hala bir farklı havası var Live Action'da da :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.