Jump to content

Karakter Tasarımı - Eleştirilerinizi Bekliyorum


gökhan

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar. Animasyon projem için hazırlamaya başladığım bir karakter tasarımım var, aşağıda görebilirsiniz. Animasyonda vücudunun belli kısımları zincirlerle kaplı olacak, zincirler hariç bu şekilde. Sizce nasıldır? Düzeltebileceğim veya ekleyebileceğim önerileriniz olursa bekliyorum, teşekkürler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Keşke karakterin kişiliğini de yazsaydın.Böyle biraz erkeksi durmuş çizimsel olarak farklılık olcak mı yoksa aynı burda tasarlandığı gibi mi olcak Cry T-T?

Dudakları çok kalın olmuş belki de yüzdendir tipsel olarak beyenmedim T-T

Omuzları da erkek omuzu gibi Cry T-T

Bu sadece tasarımsa çizildiğin de daha kadınsal durcaksa güzel olur.Saçları biraz daha koyu olsa bir de 1-2 toncuk =.=

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Lara Croft un kızıl-maviş versiyonu gibi duruyor. Biraz daha karakteristik özellikler kazandırmalısın dış görünüşüne. Bir de sadece çizim koymak değil, Esora'nın da dediği gibi, karakterin içeriğinden de bahsetsen daha anlaşılır olurdu. Yani bu kadın çok sert bakıyor ama neden? Saçları kısa ve kızıl ama karakteri nasıl, yansıtıyor mu kişiliğini bu surat? gibi gibi.. :)

Mesela karakter çok maskülen görünüyor, ok, olabilir, iri ve kaslı bir kadın olabilir, kişiliği ve mesleğine göre bu farklılık gösterebilir. Hatta askerse mesela ya da amazonsa ne bileyim, çok da mantıklı olur geniş omuzlu ve iri yapılı olması. 

Bir boydan çizim, kıyafeti ile çizim, yandan çizim ve farklı duygusal ifadeleri içeren surat çizimleri ile birlikte bir kişilik kartı da koyarsan hem konuda gerçekten dolu dolu bir içerik olur, hem daha doğru bir sunum olur, hem de bize görüş belirtebileceğimiz bir done sunmuş olursun.

ama surat çizimi başarılı, beğendim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar öncelikle yorumlar için teşeekkürler. Özellikle Luluna seni gerçekten tebrik ederim, esinlendiğim modellerden biri amazon kraliçesiydi.

Karakter tutsak, yalnız, içine kapalı, sembolik olarak zincirleree vurulmuş bir kadın karakter olacak. Kendisine benzeyen başka biriyle karşılaşacak sonrasında da. Bu arada çizimin tamamı aşağıda. Omuzlarını bedene uygun yapmıştım ama hala geniş duruyorsa ufaltabilrim. Aynı zamanda bakışları da animasyon içinde değişecek, yani çatık kaşlı kalmayacak.

 

 

KIZ-tambeden-test2.png

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şöyle düşün, sen birebir gerçekçi bir çizim yapmak zorunda değilsin. Bu bir animasyon olacak, yani kendi tarzını konuşturarak omuzları çok geniş, vücudu iri yapabilirsin. Konu ile uyumlu olduğu sürece oranlar birebir matematiksel olmasa da göze batmayacaktır. Boydan halini koyunca omuz genişliği daha oranlı göründü şimdi. Belki biraz daha omzun dışa doğru verdiğin çıkıntılarını içeri doğru azaltır ve ufaltırsan daha hoş bir sonuç elde edersin. Çıkıntıları biraz buda.

Animasyonu -ya da en azından bir tanıtım bölümünü- merakla bekliyoruz. Zor ve zahmetli bir iş, kolay gelsin :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.