Jump to content

Animelerde katlanamadiginiz unsurlar


Misafir nemesiss

Animelerde katlanamadiginiz unsurlar  

66 oy

  1. 1. Anime izlerken gormekten rahatsizlik duydugunuz, baska bir ifadeyle gormekten gina gelen faktorler nelerdir?

    • Mantik hatasi dolu power-up'lar
      31
    • Gerekli gereksiz ecchi unsurlari
      33
    • Tsundere karakterler
      16
    • Abartili arkadaslik iliskileri
      13
    • Olmeyen anakarakterler
      23
    • Bitmek bilmeyen filler bolumler
      28
    • En deneyimsiz ve genc karaktere kilit gorevler yuklenmesi
      11
    • Hakkinda arastirma yapmadan cinsiyetini anlayamadiginiz karakterler
      20
    • Bir turlu tam olarak olmayan iliskiler
      34
    • Cinlik dusunen karakterin gozlugune dokununca parlamasi
      6


Önerilen İletiler

Merhaba arkadaslar, bugun size animelerde gormekten bikkinlik duydugunuz faktorleri soracagim. Kimisinin rahatsiz oldugu bir durum, bir baskasinin o animeyi sevmesine sebep olabiliyor. Seceneklere koymayi unuttugum ve sizi rahatsiz eden bir unsur daha varsa yorumda belirtmenizden memnun olurum. Iyi gunler.

-Mantik hatasi dolu power-up'lar

tumblr_n7mpehMy9t1rx61j4o3_500.gif

-Gerekli gereksiz ecchi unsurlari

tumblr_mzjufbekGu1tp8pfco2_500.gif

-Tsundere karakterler

giphy.gif

-Abartili arkadaslik iliskileri

tumblr_mnch4i3KUY1s8w4qgo1_500.gif

-Olmeyen anakarakterler

tumblr_inline_nrc9t7NGyZ1txlwvy_500.gif

-Bitmek bilmeyen filler bolumler

tumblr_mnbhlvbxAJ1ssbq4vo1_500.gif

-En deneyimsiz ve genc karaktere kilit gorevler yuklenmesi

tumblr_static_tumblr_static_d5nl36tobs0g

-Hakkinda arastirma yapmadan cinsiyetini anlayamadiginiz karakterler

tumblr_n98fhvw47G1qbvovho1_500.gif

-Bir turlu tam olarak olmayan iliskiler

tumblr_npdiz0jd011re8g1po1_500.gif

-Cinlik dusunen karakterin gozlugune dokununca parlamasi

anime-glasses-memes-lighthouse-comics-15

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 38
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

-Erkek veya kız karakterin iki veya daha fazla aday içerisinden bir türlü birini seçememesi, herkese mavi boncuk dağıtması. (böyle animeleri sonuca bağlanmadan asla izlemem, yıllarca beklemem gerekse

Animelerde en çok katlanamadığım şey tanıtım amaçlı yarım yapılan animeler. Mangası ünlensin ye 12 bölüm yapalım bakalım tutacak mı mangası mantığı ile olayın en iyi yerinde bırakılan seriler. Ön

Klasik Anime tarzından farklı olarak ağızları belirgin olan karakterlere pek ısınamıyorum. 

Bu kadar cazip seçeneği bir arada görünce hangisini seçsem bilemedim şimdi:big-eye-onion-head-emoticon:

Sanırım ''bir türlü olmayan ilişkiler''i seçeceğim. Çünkü diğerlerinde çok gıcık olsan bile etkisi su üzerindeki köpük gibi çabuk geçen cinsten. Ama şu olmayan çiftler gerçekten dokunuyor. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

seçeneklerden olmayan ilişkiler en rahatsız edici olanı özellikle ana heroine değil diğerleri daha iyiyse :D onun dışında gelmeyen devam sezonları ve manga/ln'den kesilen veya değiştirilen sahneler baya rahatsız ediyor beni

edit:bu arada cinsiyeti ayırt edilemeyen karakterlere baka to test'den Hideyoshi'yi koyman lazımdı animedeki karakterler bile ayırt edemiyor kendi cinsiyeti var herifin :1f61d:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çoğuna basma olabilseydi keşke :D ölmek bilmeyen ana karakterler savaşlardan yara almadan çıkan karakterler gına geldi bu saçmalıktan baskın olarak bu yani ölmüyor arkadaşım ölmuyuurr yarada almuyurr  :bad-luck-crazy-rabbit-emoticon:

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aile kavramını değiştirdiler animede.. Valla ben mantık hatası power up'larla şu en deneyimsiz kişiye oy verdim. Şu mantıksız power up lara içigoyla alıştım. Oğlum naruto gidiyor dağda bayırda kurbağalarla çalışıyorda sen nerden buluyorsun o güçleri. Pırt diye nerden çıkarıyorsun kimi koparıyorsun anlamadım ki . Zalım kubo çocuğu hazıra alıştırıyorsun <.< Birde şu deneyimsiz kişiler çok gözüme batıyor gelişim göstermediklerinde.

*Şu gözlük olayı hariç çoğunu işaretlediğimi de belirtiyim cidden dikkatinden kaçmamış çoğu şey. Güzel konu :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

-Erkek veya kız karakterin iki veya daha fazla aday içerisinden bir türlü birini seçememesi, herkese mavi boncuk dağıtması. (böyle animeleri sonuca bağlanmadan asla izlemem, yıllarca beklemem gerekse bile.)

-İkinci kızın bencilce asıl çiftin arasına girmesi. (deli oluyorum.)

-Ecchi animelerin eninde sonunda ova'larla hentaiye dönmesi. (istisnasız hepsinde oluyor heralde.)

-Kötü karakterlerin, acıklı geçmişlerinin gösterilmesiyle sevdirilmeye çalışılması. (hayır bi kere de kötü olarak ölsünler ! Bu dünyada hiç mi saf kötü yok ? bknz.griffith adam hardcore kötü.)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :D Bu arada anketteki çoğu maddeye de gönülden katılıyorum neredeyse hepsine oy verdim :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Animelerde en çok katlanamadığım şey tanıtım amaçlı yarım yapılan animeler. Mangası ünlensin ye 12 bölüm yapalım bakalım tutacak mı mangası mantığı ile olayın en iyi yerinde bırakılan seriler.

Önceden seçici davranmazdım. Ancak şimdi yarım bıraktığım çok seri var. Sırf katlanamadığım şeyler yüzünden.

Anime içeriğinde katlanamadığım ilk şey tsundere karakterler. Tsundereler duygusal olarak olgunluğunu tamamlayamamış, utanma duygusunun üstesinden gelemeyen ne kadar iyi kalpli olsalar da o iyi kalplerinin hiç bir işe yaramayacağı ve erkekler artık kabul edin gerçek hayatta asla sempatik gelmeyecek basit yapılı kızlardır. Animeyi aşırı derece çekilmez yapıyorlar. Daha da sinir bozucu olan bu kızların tatlı bulunması ve her nazının çekilmesi.

Bir diğer katlanamadığım unsur harem ve haremimsi seriler. Dünyadaki tek erkek oymuş ya da dünyadaki tek kız oymuş gibi serideki tüm yakışıklı adamların ya da güzel kadınların tek bir kişiye aşık olması. Gerçek dışı ve saçma geliyor. Serilerin çoğunda da ana karakter birisini seçmiyor zaten. Ya da seçse de aşırı embesil ve gereksiz bir karakter oluyor. Girls of Wilds gibi güzel serileri hep bu sebeple bıraktım.

Cinsiyeti belirsiz karakterlerden rahatsız olmuyorum. Bence seriyi değişik kılıyor.

Lüzumsuz power uplar çok fazla rahatsız edici değil. Özellikle doğa üstü serilerde heyecanlandırıyor. Power up ı katlanılmaz yapan iki neden var. birisi seri çok uzun olduğu için power up çok sık oluyor. Bu da sıkıyor. Hele de ilkinde kahraman dayak yiyorsa. İkinci katlanılmaz yapan sebepse sırf baş karakter yensin de baba kötü yan karakter ölsün diye yapılan power up lar. Bknz: Ulqiourra.. Mangakalar kötü karakter tasarlamalarında çok zekiler. Orijinal kötü karakter tasarlayıp onu nasıl öldüreceğini bulamayan mangakalar var. Bknz: Madara.. Adamı nasıl öldüreceğini bulmak mangakanın altı ayını almış.

Animelerde görmekten sıkıldığım bir diğer durum da baş karakterin hiç bir şeyden haberi olmaması. Hep doğal potansiyeli vardır. Ama olaydan mahrumdur. Bizimle izlerken gelişir güçlenir. Tabii bu da power upları getiriyor akabinde.

Arkadaşlık ilişkilerini abarttıklarını düşünüyormuşsunuz. Bence bizim yozlaşmış dünyamız bu ilişkiyi abartı görüyor. Günümüzde insanların babalarına bile güvenemediği bir dünyamız olduğu için bize pür saf arkadaşlıklar hep saçma ve abartı geliyor. Ama şu da bir gerçek. Animelerde gösterilen bu tarz arkadaşlık ilişkiler aile bağlarını ikinci plana atıyor. Kan bağı olmayan kişilerle de aile kurulabilir. Bu imaja kanan gençler etraflarına daha fazla güven duyup aileyi ikinci plana atarsa çok zarar görürler. Böyle bir dünyada yaşıyoruz sonuçta.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.