Jump to content

Adobe Photoshop


Önerilen İletiler

Adobe Photoshop, piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede bir tek biçim olan, Adobe Systems'in sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır. Vektörel işlemlerde ve yazı işleme konusunda da bazı yetenekleri olmakla beraber, pazar lideri olmasını sağlayan özelliği bit resim işleme işlevini de taşıyan Photoshop; kuşkusuz bilgisayar dünyasının en kuvvetli yazılımlarındandır.

Photoshop CS2 sürümünden itibaren, "Smart Object" (Akıllı Nesne) adında geliştirilmiş, vektörel verilerin kalitesi bozulmadan Photoshop ortamına aktarılmasını sağlayan bir sistem ile kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlanmıştır.

2010 yılı itibarıyla, CS5 sürümü piyasadadır. Yeni sürümün Windows Vista ile üstün uyumu, Photoshop yazılımının verim ivmesinde haylice artış sağlamıştır. Adobe yalnızca Microsoft Windows ve Mac OS X işletim sistemleri için destek verir. Linux'taki Wine uygulaması ile CS4 sürümü Linux'ta da çalıştırılabilmektedir.

Ben hepsini kullandım o kadar farklılık göremedim.Sürümü o kadar önemli değil bana göre.Birde ingilizce kullanınki nette yöntemleri rahatça kullanabilin.Türkçe yaptığınızda anlatımlar ingizlice olduğundan biraz zorluk çekiliyor ;D

Resmi ekleyen

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra...

ya aralarında gerçekten fazla bi fark yok ama CS5ten kesinlikle çok memnunum.

bende cs2den itibaren olan bütün sürümleri kullandım ve en rahatı ve kullanışlı olanı gerçekten CS5. çünkü cs5te insanların zorluk çektiği şeyleri kesinlikle geliştirdiler.

mesela eskiden CS2 kullanırken gif yapmak için uğraşta uğraş. iki saat photoshopta gif hazırla, sonra imagereadye geçmesini bekleyip kaydet. CS3ü kullanmaya başlayınca ne kadar acı çektiğimi anladım CS2 ile.  ;D hem ağır hemde yavaştı. CS4 tamamen değişikti ama onu fazla kullandığımı söyleyemem, cs5'e çok benziyor. yalnız cs5i cs4'ten ayıran birkaç özellik var. animation penceresinde layerlere tek tek sharpen uygulamak yok :D var ya bu uygulamayı öğrenince çıldırdım. eskiden giflerim güzel görünsün diye tek tek 50-60 layera sharpen uyguluyordum. CS5'te bunu tek seferde yapmak inanılmaz kolay. veya objeyi arkaplandan ayırmak... eskiden pen tool ile saatlerce uğraşırdık, şimdi nerde o :D CS5te objeyi seç, kenarları yumuşat ve 2 dakikada hazır bir resim. :D

o yüzden CS5ten çok memnunum. =))

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 5 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.